Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205805 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vjeko46

• Senior member
  • Spol: Muški
Odg: Auto mojih roditelja
« Odgovori #315 : 11 Veljače, 2014, 07:25:08 »
Ovo nije auto, ako se tako može nazvati, mojih roditelja, ovo je moj prvi auto. Foto ispred moje kuće 1969.g.

Online krntija

« Odgovori #316 : 11 Veljače, 2014, 14:19:17 »
 :shok: UF!!!!  Kak je mocna Isetta!!! S ovim maglenkama si mogel ravno na Monte Carlo!! ;D
Koje je bio boje auto i jesi ga nabavil zato kaj je bil najjeftiniji moguci auto za nac ili si vec videl u njemu neki raritet ili mozda oldi?? Pitam te to, jer je moj prvi auto bil oldi i to ciljano kupljen kao takav!! :smajlold:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Vjeko46

• Senior member
« Odgovori #317 : 11 Veljače, 2014, 17:23:35 »
Kupljena je samo zato što se vozila sa dozvolom za motocikl koju sam imao, a rega je bila nešto sitno. A i bila mi je strašno simpatična. O oldtimerima se tada nije razmišljalo. Trebalo je nešto za vožnju po kiši i zimi a sa njom sam svaki dan putovao na posao i sa posla, cca 45 km. Nakon 4 godine mjenjao sam se za Alfa Romeo Dauphine sa čovjekom koji je živio u getu u Splitu i mogao je do kuće, zbog volta kroz koji je morao proći, stići na Cararinu poljanu samo sa Isettom.

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #318 : 11 Veljače, 2014, 21:07:24 »
Odlična priča!

Nije da me čudi, ali ovo je prva Alfa Romeo Dauphine za koju čujem da je bila kod nas.
Via Ciro Menotti 322

Online krntija

« Odgovori #319 : 11 Veljače, 2014, 21:55:14 »
Odlična priča!

Nije da me čudi, ali ovo je prva Alfa Romeo Dauphine za koju čujem da je bila kod nas.
    :P Ja sam u Zagrebu 1985. isel gledati jedan takav Reno Dofen Gordini, al je deda rekel da u knjizici pise Alfa Romeo, pa ni meni tad nije bilo jasno kaj je to, posle sam naravno skuzil da su Taljani jedno vreme radili Dofenku u licenciji! Taj doticni auto nis kupil jer je bil uzasno truljkav i pun kita , iako je bil registriran i vozan! :klinac:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Vjeko46

• Senior member
« Odgovori #320 : 11 Veljače, 2014, 22:27:58 »
Odlična priča!

Ja sam kasnije imao i Renault Dauphine. Vozila su bila identična, samo je prvome na bokovima a i u dokumentima pisalo alfaromeo dauphine. Oba su bila kupljena na carini,jer se tada jedino tako moglo nabaviti strano auto.

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #321 : 11 Veljače, 2014, 23:23:02 »
Da, znam da nema razlike. A još mi je napetiji Alfa Romeov Renault 4, to bi bio šou na susretima alfista.

Zna li itko što je s tamno crvenim Dauphineom na ZG tablama, samo sam ga jednom vidio prije desetak godina, ako ne i više, i izgledao je friško restauriran? Trebao bi biti još poneki Dauphine očuvan kod nas...
Via Ciro Menotti 322

Online krntija

« Odgovori #322 : 12 Veljače, 2014, 00:04:41 »
Taj Dofen trule visnje ti je bil doma gore na kvartu  Zajceva pa levo, 90-tih sam ga cesto vidjal, mozda jos cuci u nekom dvoriscu ili garazi! :umnik2:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #323 : 12 Veljače, 2014, 07:10:11 »
Da, znam da nema razlike. A još mi je napetiji Alfa Romeov Renault 4, to bi bio šou na susretima alfista.

Zna li itko što je s tamno crvenim Dauphineom na ZG tablama, samo sam ga jednom vidio prije desetak godina, ako ne i više, i izgledao je friško restauriran? Trebao bi biti još poneki Dauphine očuvan kod nas...
Vidio jednom jednog Digića,koji šok,niko nije vjerovao,čovjek je morao pokazati dokumente.Inaće Alfa R4 je bila pilot serija za novu tvornicu na jugu,prije nego se počela raditi Alfasud.

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #324 : 12 Veljače, 2014, 15:43:21 »
Ne, to je kriva informacija. Deal Alfa Romea i Renaulta mnogo je raniji i priča je prekinuta 1964. Dogovor o izgradnji tvornice na jugu Italije postignut je mnogo kasnije i izgradnja je počela tek 1968., a proizvodnja Alfasuda 1971. Jedina je veza u tome što su licencni Renaulti bili početni i najjeftiniji modeli Alfine palete do pojave Alfasuda, ali s pauzom od sedam godina, u kojoj Alfa uopće nije imala niti jedan cjenovno pristupačniji model u ponudi...
Via Ciro Menotti 322

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #325 : 12 Veljače, 2014, 16:23:43 »

Evo jedna subotička renolka dauphine gordini, ponosno pozira! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline sven

• Antique Member
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #326 : 12 Veljače, 2014, 17:16:05 »
Taj Dofen trule visnje ti je bil doma gore na kvartu  Zajceva pa levo, 90-tih sam ga cesto vidjal, mozda jos cuci u nekom dvoriscu ili garazi! :umnik2:

O ovom pričamo, jel:

Bio je u oglasniku prije nekoliko godina.

Offline Vjeko46

• Senior member
« Odgovori #327 : 12 Veljače, 2014, 17:32:55 »
Original je imao integriran još jedan par farova kao i kasnije  r8 gordini. Gordini je bila prerada u toj radionici a ticala se motora interijera ovjesa i djelom karoserije.

Online krntija

« Odgovori #328 : 12 Veljače, 2014, 18:42:26 »
Je SVEN , to je taj , al nazalost i jedini kolko znam , svi su istruljeli, a ono iza Ficeka mi se cini ko Oltcit, Rumunjska jeftinija verzija Vise!  :shok:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #329 : 12 Veljače, 2014, 18:55:34 »
Olcit je verzije ničega,motor međukubikaže od GSa,a karoserija od Citroena Axel,sve u svemu kamoli sreće da ga nikada nisu ni radili,jer je i Tavrija bila bolja od njega.