Autor Tema: motor vw transportera  (Posjeta: 1791 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zagi

• Junior member
  • **
motor vw transportera
« : 06 Siječnja, 2011, 10:01:25 »
imam taj motor ali neznam puno podataka o njemu .nešto sam prerađivao pa sam izbacio hidro podizače ventila i stavio mehaničke i duže aluminijske štangice za podizanje.sad su ventili poštelani na 0.25 oba ,ispuh i usis.što mislite ako se ko kuži ,dali je to dosta .primjetio sam da motor ljepše radi na leru ako su veči zazori a pošto je motor boxer sa vodenim hlađenjem dosta se ti zazori mjenjaju kad je motor hladan ili topli.valjda zbog rastezanja alu bloka motora.motor na bloku ima oznaku DH i po netu sam našao da bi morao imati 1913 ccm i 82 ks.međutim pošto je na motoru prethodni vlasnik radio generalku ,ćini mi se da su kombinirali djelove od više motora tak da nisam siguran točno kaj imam.ako ko zna bilokakve podatke o tim mašinama ,štelenje ,održavanje dobro bi mi došli
hvala.

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
motor vw transportera
« Odgovori #1 : 06 Siječnja, 2011, 10:44:29 »
Ja imam neke dijelove od takvog motora (klipove,cilindre,frgu...) i isto me zanimaju neki podaci,jer se o njima malo zna,a i mislio sam da se kod nas ni ne voze.
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline Števa 071

motor vw transportera
« Odgovori #2 : 06 Siječnja, 2011, 13:04:34 »
U autodati piše da ima 87 ks,da 1913 ccm i naravno hidro podizače tak da se nezna stvarni zazor,al mislim da je dosta 0.25,a dal lupaju kad se zagrije??ako da stavi na 0.20 naravno štelanje na hladno.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline zagi

• Junior member
  • **
motor vw transportera
« Odgovori #3 : 06 Siječnja, 2011, 13:22:33 »
pitanje za g VU.K velite da imate fargazer za taj motor dali bi mogli pogledati koliki je promjer ferge i koji tip.???ja sam probao sa zenitom nešto prerađivati ali nije se baš pokazalo dobro ,teško se štela i kad ga jedva namjestite  drugi dan več ništa ne štima bez da ste bilo kaj dirali .sad ču probati staviti od mikunija 34 mm pa bum vidjel dali bude bolje