Autor Tema: Pomoć u vezi limarije..  (Posjeta: 3956 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nino81

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
Pomoć u vezi limarije..
« : 06 Siječnja, 2011, 21:05:30 »
Molim pomoć, naime na veci b na blatobranima mi se vide male točkice korozije, koje sam zašmirglao i očistio do golog lima, kaj dalje?

Ići sa antirostom temeljnom i lakom, odnosno dali da prije svega toga na lim stavim bitumen ili kit pa da tek onda tretiram?

Molim ak me može ko uputiti kak da u kućnoj režiji si to riješim ( bila je već kod limara radi toga, ali je opet probilo nakon godinu dana )

Offline dvojka

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #1 : 06 Siječnja, 2011, 22:12:02 »
mislim da opuno toga verc pise na forumu u temama o karoseriji
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline nino81

• Junior member
  • **
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #2 : 07 Siječnja, 2011, 09:03:27 »
Hvala na nepotrebnom komentaru, tražio sam ali nisam našao informaciju.

Offline deda

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #3 : 07 Siječnja, 2011, 09:13:28 »
Koji je to auto,jer nije svejedno, a teško je to tako napamet reći jer zavisi jer je lim istrunuo da je već rupičast,ili je nagrižen s vanjske strane.Ako probija i nakon kitanja i lakiranja,onda se to ne može srediti bez švasanja.Jer hrđa probija sa unutarnje strane prema van,ono što ti i vidiš.

Offline nino81

• Junior member
  • **
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #4 : 07 Siječnja, 2011, 09:20:57 »
Napisal sam, vectra b, samo ima korozije površinske zanima me kak sanirat lak imam.

Znači planiral sam izbrusiti, staviti antirost, zatim antikorozivnu temeljnu te na kraju lak, ali me mući kada sam brusio činilo mi se je kao da skidam neki kit, pa me zato zanima da li se stavlja još i kakav kit odnosno bitumen.

Offline deda

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #5 : 07 Siječnja, 2011, 10:24:52 »
Aha nisam videl,sorry.Moraš skinuti taj kit,jer ako probija,onda je ispod njega trulo ili hrđavo.Antirost,temeljna i bitumenska zaštita i to se stavlja s nutarnje strane.s vanjske temeljna,reaktivna,filer pa poravnati kitanjem,pa onda opet filer pa tek lak.Samo mora sve biti ćisto od rđe inaće sve badava.Naroćito kit je sranje ako se namaže na hrđavo,jer on upija vlagu i samo pojačava truljenje.

kec

• Gost
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #6 : 11 Siječnja, 2011, 06:03:52 »
Imam hrđe na autu, htio bih obrusiti boju u potpunosti pa nanovo sve.

Zanima me kojim redosljedom ide sve kako bi zaštita bila potpuna i dugotrajna.

Neke upute sam dobio od prilike ovako:

Obrusiti do čistog lima onda antirost pa 2 komponentnu epoxi boju, onda kit pa primer za kit (valjda da ne upije boju pa ostanu fleke) onda primer za boju, osnovnu boju, pa završnu.

Jesam li dobio ispravne upute, imali šta propušteno?
« Zadnja izmjena: 11 Siječnja, 2011, 06:13:31 kec »

Offline deda

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #7 : 11 Siječnja, 2011, 10:26:25 »
Ak oćistiš lim,kaj će ti antirost?

Offline dvojka

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #8 : 11 Siječnja, 2011, 10:29:46 »
ok samo ovaj prajmer za boju bi ja nazvao filler i sprickit a ne tako jer niko nece razumjeti

kec

• Gost
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #9 : 11 Siječnja, 2011, 10:32:53 »
A špric kit se nanosi jedino kompresorom ili ima nekih drugih načina?
« Zadnja izmjena: 11 Siječnja, 2011, 10:37:44 kec »

Offline deda

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #10 : 11 Siječnja, 2011, 10:40:18 »
Možeš ova,praimer,reaktivni,ali nije neophodno,ali on drži stravićno,pa cement kit i na njega filer,ali ga treba dobro našpricati i poslije finim pošlajfati.Ja obavezno filer kad prešlajfam pošpricam ponovo i ponovo ga prešlajfam,pa onda farba.I tako već nekih dvajst godina i nema hrđe poslije.Temelj svega je dobro oćistiti od hrđe i ako je nekej gore namazano bet veze.Staru boju nije potrebno skidati ako ispod nema hrđe i ne ljušti se kod šlajfanja.

kec

• Gost
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #11 : 11 Siječnja, 2011, 10:54:42 »
Kratko i jasno :palac:

Hvala!

Offline dvojka

• Antique Member
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #12 : 11 Siječnja, 2011, 13:10:30 »
nanosis kompresorom, 1. sloj sprickit, 2. put filler,3 put filler imiran si samo slojeve ostaviti da se posuse

Offline nino81

• Junior member
  • **
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #13 : 11 Siječnja, 2011, 13:39:28 »
Hvala svima, evo takve savjete sam tražio, nadam se da će ovaj topic pomoći i drugim hobby majstorima.

Naime nije mi problem dati novac ako se napravi dobra usluga, ali nažalost u mom regiju KC-KŽ županija jednostavno nema dobrog limara, večinom praktikanti slažu aute i onda normalno da to ne drži dugo.

Još jednom hvala na korisnim savjetima.

Mane

• Gost
Pomoć u vezi limarije..
« Odgovori #14 : 13 Veljače, 2011, 15:55:30 »
Molim malu pomoć oko poda na autu

Strunul mi je dio poda od praga pa prema unutrašnjosti jedno 3-5 cm kako gdje. E sad rekli su mi da kupim dekapirani lim i da se to onda povari i poslije zaštiti. Pošto imam doma pocinčanog lima debljine 1.2 mm jel bi bio problem da njega stavim i kako se na njemu poslije drži zaštita sa kojom bi to premazao?