Kao sto je Dara rekao, servo kocnica je sasvim nepotrebna. Eto ja imam na pegli kocnice koje zaustavljaju auto od 100+ konja, pa nemam servo. Bilo bi ga dobro imat, ali s njim ces dobit samo meksu papucicu i jebavat ces se oko prepravki da bi to postavio posto pegla nema bas puno mjesta za kemijanje u tom podrucju. Sto se tice zadnjih diskova. Isto kao sto su rekli Dari da ce blokirat zadnja kola ako se stave diskovi, tako su rekli i meni..posto pegla nema peti kocioni cilindar/korektor kocenja. Ali meni vrag nije dao mira pa sam ja smontiro i zadnje. Međutim, meni se auto u voznji ponasa sasvim normalno. Kod kocenja u zavojima nema nikavog blokiranja, nikakvog zanosenja. Ni po suhom, nit po kisi. Vjerujem da ljudi koji su nam to rekli nisu rekli bezveze, ali po meni to se događa kada su naprijed i natrag isti diskovi i iste celjusti. Meni su sad naprijed 240mm ventilirajuci diskovi sa jacim celjustima, a natrag 227 obicni sa slabijim celjustima. Vjerujem da se zbog toga meni to ne događa. Trebalo bi probat stavit naprijed i natrag iste diskove i iste celjusti pa vidit sto ce se dogodit.
Sto se tice zglobova. Imaju dvije opcije za izbjec ono "govno" od prirubnica. Prva i jednostavnija je ova sta je Dara rekao. Ja to vec dosta vremena trazim po cijeloj Srbiji ali mi neide bas. Avala/Glavasevic mi vec 3 mjeseca govori da ce doci brzo. Ovo je odlicna stvar jer ostaje poluosovina od peglice, znaci nema varenja, tokarenja i slicno. Ovaj trokraki kriz se stavi na poluosovinu koja onda ide u zgob koji je direktno na glavcini. Nema sanse da to pukne. Ja sam gledao sam to sebi radit, digao sam od juge ovaj kriz ali nije pasao. Rekli su mi da ima dva tipa, manji i veci...Najvjerojatnije onda ovaj veci pase, ali onda se treba igrat oko zgloba. Druga opcija je kombinacija poluosovine od peglice i stojadina. Uzmu se mjere koje trebaju, da se tokaru da otokari oba dvije u spic, odnosno u obliku slova V. Onda se to puni varovima sve dok se ne dobije debljina poluosovina. Svak ce rec drukciji nacin varenja i tokarenja, ali ovo je provjereno da nece puknit.
Getriba ima za kupit kakvih ocete. 4 brzine sve kracene, 5 brzina originalna, 5 brzina kracene sve, 5 brzina kracene 3,4,5...Ali to nije odgovor jer je pitanje bilo "jeftin" nacin. Ja sam u kontaktu sa gospodinom Matuskom iz Slovacke. On vozi trke sa peglom sta sam stavio na prvoj stranici. Ima butigu dijelova za peglu i rekao je da ce vrlo rado slat bilo kakve dijelove za Hrvatsku. Bas sam sa njim pricao u vezi tih getriba, posto sam zainteresiran za ovu sa 5 brzina sa skracenjima 3,4 i 5. On je rekao da su na fiat500sport stvarno skupe getribe, ali da je on vec dugo u pregovorima s njima u vezi zastupnistva tih getriba za Slovacku i okolicu. Kaze da ako mi nije toliko hitno da sacekam do ljeta, jer da ce ih najvjerojatnije tad imat, te da ce cijena bit puno manja.
Sto se tice hlađenja Dare je reko sve, nemam nista za dodat osim da se moze kupiti set ili posebno filter ulja da bude kao na normalnom autu.
Bianchi+abarth:
Ako ces stavljat 1.6 najbolje bi ga bilo postavit centralno, sve skupa od juge unutra. Znaci getriba, poluosovine, amortizeri...Ali to znaci da gubis zadnji sic i da se imas dosta za jebavat oko varenja i nosaca. Mozes pokusat stavit njega i na peglinu getribu samo neznam koliko ce strsit vanka i koliko ce ta getriba izdrzat to...