Autor Tema: Tuning peglice  (Posjeta: 67926 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #45 : 12 Siječnja, 2011, 23:43:49 »
to I mene sve zanima imam u planu stavit 1600 od tipa unutra pa me zanima koji mjenjac poluosovine homohineticki... I ako netko ima slike nacrte za nosace?? a imam I mottor I mjenac iz bianchia slican kao y45 samo 1000ccm pa ili to ili1600 vise me vuce 1600al sad.....

kepz

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #46 : 13 Siječnja, 2011, 02:25:27 »
evo lik koji je u 500 ubacivao prvo 2cyl bokser od vise, a kasnije 4cyl bokser od gsa, a sad ga je još i nabudžio na 1600 ccm i razne druge stvari. ima i još nekih radova oko te 500ke.
http://picasaweb.google.com/RomanGreisl

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #47 : 13 Siječnja, 2011, 02:49:21 »
Kao sto je Dara rekao, servo kocnica je sasvim nepotrebna. Eto ja imam na pegli kocnice koje zaustavljaju auto od 100+ konja, pa nemam servo. Bilo bi ga dobro imat, ali s njim ces dobit samo meksu papucicu i jebavat ces se oko prepravki da bi to postavio posto pegla nema bas puno mjesta za kemijanje u tom podrucju. Sto se tice zadnjih diskova. Isto kao sto su rekli Dari da ce blokirat zadnja kola ako se stave diskovi, tako su rekli i meni..posto pegla nema peti kocioni cilindar/korektor kocenja. Ali meni vrag nije dao mira pa sam ja smontiro i zadnje. Međutim, meni se auto u voznji ponasa sasvim normalno. Kod kocenja u zavojima nema nikavog blokiranja, nikakvog zanosenja. Ni po suhom, nit po kisi. Vjerujem da ljudi koji su nam to rekli nisu rekli bezveze, ali po meni to se događa kada su naprijed i natrag isti diskovi i iste celjusti. Meni su sad naprijed 240mm ventilirajuci diskovi sa jacim celjustima, a natrag 227 obicni sa slabijim celjustima. Vjerujem da se zbog toga meni to ne događa. Trebalo bi probat stavit naprijed i natrag iste diskove i iste celjusti pa vidit sto ce se dogodit.

Sto se tice zglobova. Imaju dvije opcije za izbjec ono "govno" od prirubnica. Prva i jednostavnija je ova sta je Dara rekao. Ja to vec dosta vremena trazim po cijeloj Srbiji ali mi neide bas. Avala/Glavasevic mi vec 3 mjeseca govori da ce doci brzo. Ovo je odlicna stvar jer ostaje poluosovina od peglice, znaci nema  varenja, tokarenja i slicno. Ovaj trokraki kriz se stavi na poluosovinu koja onda ide u zgob koji je direktno na glavcini. Nema sanse da to pukne. Ja sam gledao sam to sebi radit, digao sam od juge ovaj kriz ali nije pasao. Rekli su mi da ima dva tipa, manji i veci...Najvjerojatnije onda ovaj veci pase, ali onda se treba igrat oko zgloba. Druga opcija je kombinacija poluosovine od peglice i stojadina. Uzmu se mjere koje trebaju, da se tokaru da otokari oba dvije u spic, odnosno u obliku slova V. Onda se to puni varovima sve dok se ne dobije debljina poluosovina. Svak ce rec drukciji nacin varenja i tokarenja, ali ovo je provjereno da nece puknit.

Getriba ima za kupit kakvih ocete. 4 brzine sve kracene, 5 brzina originalna, 5 brzina kracene sve, 5 brzina kracene 3,4,5...Ali to nije odgovor jer je pitanje bilo "jeftin" nacin. Ja sam u kontaktu sa gospodinom Matuskom iz Slovacke. On vozi trke sa peglom sta sam stavio na prvoj stranici. Ima butigu dijelova za peglu i rekao je da ce vrlo rado slat bilo kakve dijelove za Hrvatsku. Bas sam sa njim pricao u vezi tih getriba, posto sam zainteresiran za ovu sa 5 brzina sa skracenjima 3,4 i 5. On je rekao da su na fiat500sport stvarno skupe getribe, ali da je on vec dugo u pregovorima s njima u vezi zastupnistva tih getriba za Slovacku i okolicu. Kaze da ako mi nije toliko hitno da sacekam do ljeta, jer da ce ih najvjerojatnije tad imat, te da ce cijena bit puno manja.

Sto se tice hlađenja Dare je reko sve, nemam nista za dodat osim da se moze kupiti set ili posebno filter ulja da bude kao na normalnom autu.

Bianchi+abarth:

Ako ces stavljat 1.6 najbolje bi ga bilo postavit centralno, sve skupa od juge unutra. Znaci getriba, poluosovine, amortizeri...Ali to znaci da gubis zadnji sic i da se imas dosta za jebavat oko varenja i nosaca. Mozes pokusat stavit njega i na peglinu getribu samo neznam koliko ce strsit vanka i koliko ce ta getriba izdrzat to...

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #48 : 13 Siječnja, 2011, 08:57:03 »
Ludilo naći hlađenje ostaje isto samo da se stavi normalan foler ulja sa kilerom a Šta je sa onim aluminiskim ventilatorom i da li ima različitih tipova ventilatora ???

Medic

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #49 : 13 Siječnja, 2011, 09:17:15 »
Citat: a112;208550
Ne ide FIRE direkt na fićinu getribu, treba međuploča koliko ja znam.

Zeznuo sam za ove 1.0 , 1.1........ mislio sam na 1,2 i 1,2 16v iz punta. Znam da neki na slalomu to voze u fićekima i kažu da paše

@dare: Nisam na mislio na 500 jer po meni je šteta, treba biti original....na peglu sam mislio

Offline Goro

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #50 : 13 Siječnja, 2011, 09:32:46 »
Nemora se stavit novi tip filtera, moze ostat i stari..to sam reko eto da se zna ;) . Sto se tice ventilatora, sto ja znam nema ih bas puno za birat..vjerojatno su razlike u leguri i polozaju krilca. Treba cekat Daru, on radi zracnjaka pa vjerojatno ima vise informacija.

Sto se tice ficine getribe, cak i da pase na sarafe, nevjerujem da je isti polozaj anlasera na ficinom i 1.2 motoru tako da međuploca ide u svakom slucaju ;)

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #51 : 13 Siječnja, 2011, 12:28:48 »
a postoje kakvi nacrti od toga u pegli googlam ali nis

Offline Compact

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #52 : 13 Siječnja, 2011, 12:36:00 »
Ja vam imam jednu peglicu,komplet za dijelove,kako smo mislili auto renovirati,jednostavno smo zaboravili vec na nju,ali nedavno je ciscen tavan pa je sve jos od 126p ostalo tamo,tako da ima dijelova koji bi isli za sitnu lovu!

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #53 : 13 Siječnja, 2011, 15:01:28 »
sta imas I skoljku sa papirrima?OD KUD SI?

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #54 : 13 Siječnja, 2011, 16:48:18 »
Citat: kepz;208657
evo lik koji je u 500 ubacivao prvo 2cyl bokser od vise, a kasnije 4cyl bokser od gsa, a sad ga je još i nabudžio na 1600 ccm i razne druge stvari. ima i još nekih radova oko te 500ke.
http://picasaweb.google.com/RomanGreisl

postoji u Zagrebu jedan ovakva sa GS masinom i auto ide da nemres vjerovat, ima 4 diska i cca 75 konja! to je kemija koja je super za vidjet al mene osobno to ne zanima!
vec ga par godina nevidim po gradu tak da neznam u kojem je trenutno stanju auto!!
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline Žein

Tuning peglice
« Odgovori #55 : 13 Siječnja, 2011, 16:52:50 »
Citat: Dare;208771
postoji u Zagrebu jedan ovakva sa GS masinom i auto ide da nemres vjerovat, ima 4 diska i cca 75 konja! to je kemija koja je super za vidjet al mene osobno to ne zanima!
vec ga par godina nevidim po gradu tak da neznam u kojem je trenutno stanju auto!!

To mi je 500 od susjeda,metalik zelenkasto-plavi.

Stoji u garazi i vozi ga samo po ljetu.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #56 : 13 Siječnja, 2011, 16:57:05 »
@ kamikaza

bas mi je drago cuti tvoje iskustvo sa kocnicama i zato mi vrag neda  mira i hocu i ja probati zadnje mada sam vec kupio komplet sve novo  ankere, pakne, federe, dobose al nema veze nebu propalo!!

ovo mi za 5 brzinu obavezno javi kad nesto saznas, ja sam malo njuskao  po ovom forumu i tu sam saznao jako puno informacija o tuningu pegle
http://www.fiat-furious.pl/
ali nisam nasao nista za 5 brzinu

@renault 10
imas dva tipa: orginalni pertlani on se moze raspast pri vecim okretaima ili ispast iz centra pa radi probleme, a drugi je aluminijski koji je izliven od jednog komada, nemre se raspast, balansiran je i podnosi visoke okretaje bez poblema!!

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #57 : 13 Siječnja, 2011, 16:57:39 »
Citat: Žein;208772

eto drago mi je da je jos na zivotu :)

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #58 : 13 Siječnja, 2011, 16:58:43 »
Citat: Žein;208772

eto drago mi je da je jos na zivotu:)

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #59 : 13 Siječnja, 2011, 17:03:40 »
sto se tice filtera ulja on se moze i nemora stavit!
ako se stavi opet se mora tu i tamo cistiti orginalni centrifugalni tak da dodes na isto!

ima jedno jeftino rjesenje kad se ide stavljat kiler:
kupi se u traktorskim djelovima kompletan nosac sa filterom nekih manjih dimenzija i ugradi se prije kilera i stvar je rijesena!
ovi njihovi u italiji kostaju za poludit, a ista je stvar!