Autor Tema: Tuning peglice  (Posjeta: 67936 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

prka126

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #135 : 20 Ožujka, 2011, 20:23:43 »
da mi je znati kako je motor i koji je motor stavio u ovu dalmatiner?

Offline xxyy333

Tuning peglice
« Odgovori #136 : 21 Ožujka, 2011, 00:57:29 »
e ovaj flat mi je mrak taman za moje drugorodjeno
Ko nema u glavi ima na internetu

Offline ototaz

• Junior member
  • **
Tuning peglice
« Odgovori #137 : 01 Svibnja, 2011, 13:09:26 »
Citat: xxyy333;223223
Ja si vec godinama gruntam kak bi se dalo u bisicu uglavit alfin boxer 1.3, 1.4 ,1.5 ili 1.7 a to je onda gro nisko lezecih konja.Takvu kemiju jos nisam nigdje vidio na netu a po gabaritima bi motor stao tak da ne kuzim u cemu je caka da to vec nije odradjeno jer npr.u bubu ide alfin boxer a bubin opet stane u staru peglu tak da sve to klapa po dimenzijama bez ekstremnih rezanja , prosirivanja i sl.

Da se ja napravio sa frendom prije dvanajstak godina alfa 33 17 16v bez elektronike na frge Letela je...:)
RALLY :ghh:Šrafanje po autima

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #138 : 21 Svibnja, 2011, 00:56:07 »
Citat: renault 10;209128
I da evo ovo priliko jel iko imapandu 30:)

bilo pa proslo :)
 dalje ne odustajem od skupljanja viska stvari u garazi pa sam tako ovom prilikom udomio glavu i frgazer iz ove pandice :balki:

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-panda-furgoneta-oglas-2362583
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline RS Coupe

Tuning peglice
« Odgovori #139 : 22 Svibnja, 2011, 20:15:39 »
Tko se sjeća ove peglice sa velesajma 2008

Offline mario1300

Tuning peglice
« Odgovori #140 : 22 Svibnja, 2011, 22:36:59 »
ta pegla je iz V.Gorice...vidio ju prije par mjeseci na ceseti,bez tablica naravno:pda:

koliko znam da joj je namjena bila street race,mislim da je motor unutra iz nekog citroena 2.0 do nekih 200 ks
...Dude,This car will kick some Kardashians size ass...

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #141 : 22 Svibnja, 2011, 22:54:47 »
skroz fora, al to vise nema nikakve veze sa peglicom osim nekoliko komada vanjske limarije .. :)
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

kepz

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #142 : 23 Svibnja, 2011, 00:12:34 »
Citat: goldilox;238581
ta pegla je iz V.Gorice...vidio ju prije par mjeseci na ceseti,bez tablica naravno:pda:

koliko znam da joj je namjena bila street race,mislim da je motor unutra iz nekog citroena 2.0 do nekih 200 ks

u originalu 2.5 turbo bez interkulera sa 168 konja. sad, ima ljudi koji to voze na 450 konja i slično.

Offline SpeedyGonzales

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #143 : 29 Svibnja, 2011, 17:36:27 »
Citat: Dare;208544
-kompresija se lako promjeni i izracuna, svatko tko slaze glave to ti napravi
-imas tranzistorsko paljenje u Chipoteci za kupit cca 100kn u djelovima, samo trebas polemit i spojit u auto! nisam jos probao kako radi jer je auto jos u djelovima!
-ispuh na glavi obavezno otvorit sa biaksom, i to imas dosta materiala za skinut, ako si dosta spretan mozes i vodilice ventila skratit da jos otvoris ispuh, bez straha nece se pregrijat ventili i naravno sve ljepo ispolirat!!

kljucno je da maknes i one gusnate kuteve od auspuha i navaris kutnu cijev
direktno na glavu istog promjera kao auspuh!!

to lastovcic napravi bez problema, vec je radio na jednom Fiatu 500 inace nasem forumasu koji je nazalost proslo ljeto poginuo R.I.P

-Glava moze standardna, dobro se ispolira i otvori ispuh samo se pripase bolji karb, postoji dosta adaptera koji spajaju standardnu glavu i razne vrste karbova za kupit! imam i usis za standardnu glavu i karb od pande 30 orginal i usis za ficin 30/32 karb
http://www.fiat500sport.com/air-fuel-feed-system.html
a mozes i sam nekaj polemit gore
-kiler je jednostavno ta stavit, probusi se na poklopcu lancanika i spoi se na kiler i nazad u blok
-bolja je varianta od bude klipovi i cilindri, ako ides od bisa opet moras brusit blok, a od bube je vise kubika i sigurno radi!! to sam vec opisao gore
- kocnice je kamikaza napravio savrseno tak da samo od njega prekopiraj ankere i to je to!
- nema potrebe za servo pumpom jer auto ima 700kg i samo prednji diskovi koce jako jako dobro da cak nema potrbe ni za zadnjima, a kamoli pumpom!!
ja cu probat i zadnje ali jedan stari vozac utrka koji je vozio fiata 500 mi je rekao da netreba jer u zavoju kad zakocis odma zablokira zadnji kotac jer nema one pumpe i stange za rasteretit zadnji kraj i zato je dobos otraga idealan!!

http://www.polosie.pl/eng/index.html
ja sam si narucio ove krizeve, jer fiat 500 ima krace osovine od pegle!!
ako radis jaci motor kriz je neophodan jer onaj slabasni gumigeleng puca i na standardnoj masini, a kamoli jace slozenoj

a dali pasu od stojke to ti neznam!!

getribu nemoras nista dirat ( osim ako nije pokvarena ili otisli sinhroni)
jedino sto mozes je ugradit 5 brzinu koja nazalost kosta cca 500 ojra!
trenutno trazim i razmisljam kako i od cega ugradit 5tu za male nofce!
inace pegla getriba drzi do 100Nm ili cca 75 konja, a problem je u kuplungu koji drzi do 75Nm, a i to se moze rijesit sa ojacanom lamelom sa federima!
postoji varianta da se stavi primarni zupcanik od getribe fiata 500 orginal jer ima jedan zub vise i tu se dobije snaga ali se gubi konacna brzina!!
tako ja imam slozeno i sad bi jos probao 5 nagurat!

i naravno jeftin ali dobar ucinak je olaksanje zamasnjaka

ima tu jos sitnica oko kojih treba obratit pozornost ali to kad krenes slagat onda pitaj, a dotle cu ja u svojoj rubrici pisat!!

:gosp::gosp::gosp:
Puno si ti toga ovdje naveo, no osim što tu ima brdo posla to stoji i brdo novca, a vrlo sam skeptičan da peglicu baš toliko netko voli da je spreman u nju utuč koliko i za novi Matiz. No, ukoliko uistinu i je inficiran tim 126 virusom i upuca toliku sumu love u razno razne preinake, pitanje je kaj bu na poslijetku dobio i kak bu to sve skup radilo.

Ne bi ništa, ali ništa rekao da osobno nisam bio na stazi 1999g. u Veneciji sa 600 FIAT-a 500 među kojima je bilo svakakvih prerada. Rijetko koga nisam uspjevao pratiti sa Speedy-em. Bilo je tu i različitih getriba s više brzina koje su na kraju pokazale da imaju samo više brzina, ali ne idu ništa bolje.

Mašina FIAT-a 126 se jako fino da dotjerati do savršenstva i pouzdanosti na visokim brzinama i okretajima. One su sve vrlo kvalitetno složene, no fali im final tuch. Ako im podariš upravo to dobit ćeš puno više nego se nadaš.

Sve što ti treba je malo finog šmirgla, traka za brtvljenje, turpijice i to je više manje to. Treba naravno punktirati ventilator jer je izgledno da će se lopatice razletit iznad 4000o/min. Dobro bi došao i otvoreniji ispuh s 2 u 1 granom.

140kmh je za taj auto i više nego dovoljno, a to se može postić sa full stock djelovima (ako izuzmemo auspuff).

I to je to...
« Zadnja izmjena: 29 Svibnja, 2011, 17:42:48 SpeedyGonzales »
"FIAT 500 ne moraš voziti brzo, da bi osjetio sve vozačke čari koje ti može pružiti jedan superautombil!" Peter Stevens u Speedyu

Offline SpeedyGonzales

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #144 : 29 Svibnja, 2011, 19:48:57 »
Citat: panda_x3m;209182
Evo jedne peglice malo tunirane ...

http://www.youtube.com/watch?v=FIMOB2WcUGs&feature=player_embedded

Znaš zašto je leteći start? Zato jer motor od motora koji se vrti ima jako malo okretnog momenta, pa je za start s mjesta potreban fakultet. Kod malih i laganih automobila, to još funkcionira donekle, ali sve kaj je prek 500kg boli glava...
"FIAT 500 ne moraš voziti brzo, da bi osjetio sve vozačke čari koje ti može pružiti jedan superautombil!" Peter Stevens u Speedyu

Offline SpeedyGonzales

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #145 : 29 Svibnja, 2011, 19:56:42 »
FIAT 500 i FIAT 126 do facelifta imaju razmak rupa 4x190!

Tko to ima, to čuva i njeguje i ne pada mu na pamet to mijenjat na 4x98 ili 4x100 kako je netko napisao.

Imam 6 setova od 4x190 origigi trkaći CMR širine 4, 4.5, 5" ne bi ih dal za niš...

Offline SpeedyGonzales

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #146 : 29 Svibnja, 2011, 20:16:52 »
Kad složim sve svoje topeke i kad mi bude fakat dosadno do u pred penziju, onda bum složil jednog od karbona sa RENESIS-om. I to jedino ima smisla...:D Opet bu imal 2 cilindra...
« Zadnja izmjena: 29 Svibnja, 2011, 20:21:14 SpeedyGonzales »

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #147 : 13 Studenoga, 2011, 08:54:32 »
Evo da malo obnovimo temu
zanimaju me sljedeće stvari:
1. Ankeri za konverziju na diskove ima li ko nacrte i koje se glavčine koriste postojeće ili se isto moraju prebacit sa yuga, stojadina itd???
2. Da li se može napravit konverzija na homokinetičke kao zamjena za gumigevind onako home made (ne da se kupuju nove )
3. Šta je sa ovjesno da li iko zna kako spustit peglu i šta sa amortizerima da li se daju punit ??
4. ....

Offline Zvrcko

Odg: Tuning peglice
« Odgovori #148 : 13 Veljače, 2017, 22:50:49 »

<br /><br /><br /><br />
 :koo-koo: jedna se vozi na relaciji Split -Solin

Offline Soksi

Odg: Tuning peglice
« Odgovori #149 : 14 Veljače, 2017, 13:30:10 »
Prodavala se na njuški, kak je riješen atest i registracija?
Dupli Weberi sa trubicama, dve bregaste i nardi u rukama = savršenstvo!