Autor Tema: Cijene, kvaliteta i usporedba limarskih radova na području balkana + preporuke  (Posjeta: 7828 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emilijanenko

• Antique Member
evo ka šta san najavia otvaran temu di bi ljudi koji imaju iskustva s popravljanjen auta u "drugoj" državi iznosli svoje dojmove.

potaklo me to šta vidin da je van hrv. cijena rada dosta povoljnija.. pa šta se nebi neko zaletia do npr BIH napravit auto ako će uštedit recimo 500 €.

(ps. ovo se prvenstveno odnosi na limariju.)

ispod ću citirat prethodne komentare s druge teme.

pozdrav :gosp:

Offline emilijanenko

• Antique Member
Citat: acko;207300

posto ja nisam niti jedan majstor osim sto sam zavrsio zanat za tapacera :p moracu sve kod majstora da radim , pa stoga bio sam kod 1dnog trazi mi 800e da sve stavi u normalno stanje . Zadnji rubnjaci i pragovi kaze da ce montirati nove od mante b ,ostalo povarit de je trulo i prefarbat auto .
...
Bio sam kod jednog od najboljih majstora brat je uradio golfa 2jku i stvarno nisam naso zamerke tako da sam zato i bio kod njega a i najskuplji je :s

Citat: deki;208971
nisu iste cene,kod nas je to dosta jeftinije nego u hr, za tih 800 evra bi morao da uradi mantu da bude kao casa

Citat: amigaboy;209039
moj kum je vlasnik preko 15 neoplana.
Nakon iskustva s limarijom u novom sadu ,sad sve svoje buseve tamo vozi.. Kaze da limarija bolje izgleda nego u cazmatransovoj termokomori , da je lakiranje vrhunsko (ko staklo) , logoe ne lijepe , vec ih crtaju airbrushem i jeftinije je cca 40 %.

Citat: kargh;209049

sto se limarije tice, u makedoniji, a i u srbiji, takvi poslovi su jeftiniji nego u hrvatskoj.
Evo i primera:
Ja sam dogovarao sa majstorom da mi radi tristaca. Gledao je kola, i dogovrili se da radi auto krajem februara.
Auto je ozbiljno trul, mozda sam mogao naci neki bolji, ali ja bi radio bas taj auto, jer je to auto od oca.
I, rekao je majstor da ce on raditi auto najmanje 2 meseca. Cena je 900 eura.
Moram napomenuti da je majstor ljubitelj oldtajmera, i da ce ga raditi sa gustom. A barem kod nas, ne rade svi stare krame (kako ih oni nazivaju)

Offline DinoST

ja nisam išao al mi je susjed rekao da je jedon prilikon devedesetih bija u mađarskoj i napravija pola auta za tri puta manju cijenu
“Strpljivost je nešto čemu se divite vozaču iza vas, ali ne i onom ispred vas.”

Offline dvojka

• Antique Member
mađarska i njihov rad su svima poznati

ovdje od mene su ljudi isli zbog tih stvari tamo, nisam ni jedan auto vidio a da nije ubrzo izbio, a boja je za 2 godine skroz matirala, evo ima par auta u susjedstvu, zastava 128, ascona, a rad kompletan je kostao cca oko 4000 kuna komplet lakiranje, dok je kod nas cca 6000 kn isto akril, ali materijal nebo i zemlja
« Zadnja izmjena: 14 Siječnja, 2011, 18:43:10 dvojka »
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline deri valdez

• Antique Member
neznam kaj je tu cudno ak su place u tim drzavama manje normalno je da su i usluge jeftinije.ljudi idu istocno u kurvanje jer je jeftinije,idu zube popravljat jer je jeftinije.kod popravka auta ima par kvaki.jeftinje je nego tu to smo ustanovili.s kvalitetom, uz neku preporuku nebi trebalo bit problema vjerojatno je kao i tu ima fusera ima i majstora.ostaje problem granice.ako auto nije registriran i u voznom stanju(a vecina koji cekaju restauraciju nisu)nastaju problemcici treba napravit privremeni uvoz ili preplivat savu.jednom sam presao granicu prema bosni sa hrvatskim autom na slepi.ali je auto bio na mjesto pokraj granice carinik je pito kud idete ovaj je reko na servis imo je i servisove nosace tablica bijo je lijep dan i ovaj je bio dobre volje pa smo prosli.tu treba i uracunat cijenu prijevoza tam i nazad + ak hoces pogledat auto jednom dvaput dok se radi.mozda za neke pogranicne krajeve prica drzi vodu ali recimo iz zagreba vozit auto u bosnu  ili srbiju neznam bas

Offline kargh

Hmmm...
Ako se ne varam u HR je prosecna placa oko 700 eur... U MK je oficijalno upola toga, neoficijalno i manja.
Kao sto Deri Valdez kaze, normalno je da su i usluge s nizom cenom nego u HR.
Ali, ako usporedimo kupovnu moc, onda mu dodze isto valjda... neznam cene u HR za sredzivanje limarije.
Kod nas, u Strumici su pocetkom 90-ih ljudi nosili aute kod limara u Bugarskoj jer su tamo cene bile strasno jeftine u to vreme, a to nam je na nekih 30-ak km od doma. Ali i kvalitet radova je bio nikakav jer su se koristili sumnjivi materijali. Ne pricam o majstorima nego o kvaliteti materijala.
U danasnje vreme, mislim da je dostupnost kvalitetnih materijala veoma laka, a u nasem susedstvu su cene tu negde, a mozda i vise, pa stoga je i odlazak preko granice glede limariskih popravaka neisplativ, pa cak i za nas koji zivimo blizu neke granice.
Svakako ovo kazem za nas, iz MK.

Offline emilijanenko

• Antique Member
dobro, nije sve u svakoj situaciji isplativo, al ako imas registriran auto zasto ne? meni iz st-a triba po ure do hercegovine, a ne triba puno ni od zg do bosne.. jos ako imas kolegu s oldschoola koji ti preporuci mestra i jos pogleda koji put auto i sam, dis bolje..

Offline goran16v

Isplativost zavisi od dosta toga. Ako predpostavimo da se radim istim materijalom, ili isto kvalitetnim materijalom, cijene materijala su priblizne, te da ne upordjujemo dobrog majstora u Hr sa fuserom npr u BiH. Generalno sta ordjeduje cijenu su platezna moc tog podrucja. Gdje je platezna moc manja (npr. u BiH je manja nego u Hr), cijene usluga majstora su jeftinije (radni sat, sat koristenja komore itd). Ako je uz ove predpostavke cista cijena popravka manja opet je isplativost upitna. Olakotne okolnosti su ako je auto registriran, ako su auto i servis u blizini granice, ako je granica porozna. U protivnom, u obzir se moraju racunati cijene transporta u dva pravca, spedicije i petljavina oko privremenog uvoza (auto na kamionu nije vise auto vec teret). Na to treba dodati i troskove odlaska da se auto obidje u toku radova, te neke tel. troskove kao i bitna faktor vrijeme koje vlasnik potrosi na ovu organizaciju. U BiH se cesto desava da "dijaspora" dodje ljeti na odmor, u ispravnim autima, iskoriste tu priliku dolaska da urade popravke na karoseriji ili redovne servise i sl jer je jeftinije i tu je racunica jasna - isplati se. Vremena imaju, dolaze u zemlju u svakom slucaju, u medjuvremenu nigdje ne putuju ionako. Po ovome nema generalnog pravila, vec svaki slucaj treba tretirati odvojeno, "baciti" na papir, osnovnu cijenu popravka, dodatne troskove popravka van zemlje i sve to uporediti na cijenom popravke u maticnoj zemlji. Moje je misljenje da, ako je cijena tu negdje, ili cak malo veca, isplati se vise popravljati u maticnoj zemlji jer je dosta jednostavnije, pogotovo u slucaju reklamacija itd.
Iz ovoga naravno izuzimam slucajeve gdje se radi o specificnim modelima, npr odvesti auto majstoru koji se specijalizirao za tu marku ili model, ili npr. u maticnu zemlju gdje su dijelovi dostupniji ili jeftiniji, npr. Zastavu odvsesti u SRB i sl.

Offline goran16v

U Sarajevo, u boljem (ako ne i najboljem servisu) prosjecna cijena lakiranja je od 800 EUR navise (Standox Mix lak komponente, 3M materijal, nova komora na plin itd). U tom servisu nema emocija da li je auto stariji ili mladji. Izracuna se cijena dijelova, materijala, komore, radnih sati i eto cijene. Nema dizanja cijene u slucaju skupljeg auta. S druge strane kvalitet radove je uvijek ok, garancija i postovanje rokova za popravak. Dosta ljudi z Sa voze auta na popravku van grada kod nekoliko provjerenih majstora iskljucivo zbog nize cijene samog popravka. Ja sam par puta preracunavao tu opciju i evo par razloga sto nisam: Troskovi u novcu i vremenu popravke auta van grada, u glavnom su to "one man show" ili servisi sa manje zaposlenih koji su sporiji. Redovno probijanje rokova. Manji prsitisak konkurencije = manji profesionalizam, uzimanje u rad preko reda, majstor se razbolio, otisao na odmor, mrzi ga da radi i itd isl. Uglavnom kad sam sve sabrao i oduzeo nije se bas isplatilo.

Offline dvojka

• Antique Member
ja trazim ako ima neko neku ekstra pilu, tipa muscle car ili neki ferrari...porsche... da mu odradimo dobru pripremu i lakiranje za cjenu mog gusta i samu reklamu, znaci, badaca doslovce...ako ima nesto tako, ali mora biti zanimljiva roba...

nista vodena baza....kod mene voda ne valja ni u cipelama
« Zadnja izmjena: 15 Siječnja, 2011, 20:34:40 dvojka »

a112

• Gost
Smiješ meni sve odradit kad kupim Ritmo :ghh:

Offline dvojka

• Antique Member
lol hehehe

Offline ledeni09

Sto se tice dijelova Srbija je u necem jeftina al sad vecinom i kod njih je sve skocilo (zato sto imaju pdv-e).Evo jedna primjer doma radim mehaniku imam radionu dođe decko jel bi mu uradio alfu 33 promijenio kvacilo cijeli set.Nema frke ja nazovem u Srbiju dečke koji mi rijesavaju dijelove ono racunam bit ce jeftinije.Kad sam dobio povratnu informaciju koliko kvacilo kosta kad zaracunam gorivo i gubljenje vremena na vožnju i granicu itd.Dođe me jeftinije da kupim kod nas al i bez troskova goriva i zajebancije na carini me opet izađe jeftinije jel kod nas dobijem popusta dosta tako da mi se nikako neisplati ic bas zato.Al u nekim stvarima su dosta jeftiniji pogotovo kad se uzme sitniji dijelovi kao ležaji na kotacima i amortizeri itd.I jos jedan info sto se dublje ide u Srbiju to je sve jeftinije ovo je provijereno.
Popravak vilicara motornih i elektricnih,paletara kao i hidraulike i lpg sistema..tel:098/926-3694

Offline TheBIG

totalno nebitno gdje pravo pituravanje košta svugdje  dokazano je da za 4-5 k kn nemoš očekivat da ti auto bude savršeno .. plati duplo više od ovog navedenog iznosa i možeš imat showroom condition  nebitno bio akril ili vodene bojice

Offline Kiki

• Veteran member
Citat: dvojka;209315
ja trazim ako ima neko neku ekstra pilu, tipa muscle car ili neki ferrari...porsche... da mu odradimo dobru pripremu i lakiranje za cjenu mog gusta i samu reklamu, znaci, badaca doslovce...ako ima nesto tako, ali mora biti zanimljiva roba...

nista vodena baza....kod mene voda ne valja ni u cipelama

dvojkica evo imam b1 za odradit, znaš da će biti na svakom meetu u HR ako ne i šire :cool:

i eto, nemora biti đabe. :palac: