Autor Tema: Renault 5 SC  (Posjeta: 6988 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DinoST

Renault 5 SC
« : 09 Veljače, 2011, 21:22:48 »
pa evo odlučih se i ja predstavit svog limenjaka...
radi se o uratko francuske autoproizvodnje :)
Godište je 88' boja je metalik zelena (s efektom) s jedne strane prelivena s nečim...na autu je dosta toga urađeno (zapravo sve osim killera koji je ok,motora i bubnjeva...)
dakle novo je : prednji branik,šofer šajba(stradala u transportu),prednje gume,pumpa vode,pumpa goriva,sajle gasa i hm/sata,amortizeri gepeka,neki kederi,diskovi i gumice na kočnicama,svi filteri itd...
a reparirano je: karburator,anlaser

Promjenjeni sicevi za profilirane siceve(sklopivi+ ležeći Nissan Silva) hvala kolegi Marku,stavlja se i središnji greben

Stavaljen đirometar(turnceler) još moram uricu od vode
Električni podizači vozačev a suvozačev čeka jer je ispravna kurbla
Stavljeno je tranzistorsko paljenje sa novim platinama i svićicama,ofarbane malo bočne plastike...imam još neke djelove iterijera sa Baccara modela koje još nisam stavio...nabavio upaljač i stari analgoni sat za starije modele R5...,drugi motor brisača ..predidač svjetala i žmigavaca..sigurno ima joooš toga šta sam sad zaboravio jer to je u skoro 2 godine dosta sam toga upasao i promjenio :-)

biti će još slika al nemam slikano "nova" sjedala
“Strpljivost je nešto čemu se divite vozaču iza vas, ali ne i onom ispred vas.”

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #1 : 09 Veljače, 2011, 21:27:56 »
inače radi se o 956cc motoru-40 konja 66nm momenta...potrošnja od 6-9 kako ga voziš..na otvorenoj oko4.5l (5 brzina) ..kočnice hidraulične bez serva...ako vas još šta zanima samo pitajte

Offline rufus

• Senior member
  • Spol: Muški
Renault 5 SC
« Odgovori #2 : 10 Veljače, 2011, 14:37:30 »
jet ti treba poklopac reervara? ili sta djelova jos imam ostataka u garaži

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #3 : 10 Veljače, 2011, 21:56:33 »

ima ih još al neke mi jednostavno odbija stavit ...moj komp hm

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #4 : 13 Travnja, 2011, 21:48:14 »
čisti se skidaju djelovi interijra(iznutra lim kao nov jedino ima prašine)...središnja konzola u doradi...uskoro ide i zvučna izolacija (hah ako nađem jedan stariji tepih ) prešlo se na omv gorivo i mislim da će tako i ostat iz preočitih razologa...i tako...a šta nikome se nesviđa renolka?

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #5 : 13 Travnja, 2011, 21:50:25 »
e da promjenjene pakne sređena ručna i naručen novi Valeo hladnjak

Offline kargh

Renault 5 SC
« Odgovori #6 : 03 Svibnja, 2011, 18:00:15 »
Lep i interesantan auto :)

Stigao kuci jedan ovakav, ali Campus 1990 god. 1.1 motor. Uistinu, stvarno malo trosi :) Iznenadio me u prvih 100 km koliko je bilo do kuce.
Dok ga poslikam i pretstavim, razume se, i pomalo sredim, iskoristicu ovu temu, ako neko zna, da mi da savjet:

Dali je moguce ugraditi H4 zarulje, umesto onih...hm... obicnih, bez ugradnje releja? Cuo sam da oni fabricki imaju to, ali ipak da prvo pitam :)

A i jos nesto...

Vidim da je i na ovoj 5-ci  obloga na vratima malo deformisana gore... Dali postoji nacin da se to poravna?

Ja mislim da probam da to zagrijem fenom i poravnam. Ili nije to bas i neka ideja?
Svakako, pisacu sta je bilo :)

Izvinjavam se Dino sto sam malo zagadio tvoju temu offtopicom :)

Offline straight

Renault 5 SC
« Odgovori #7 : 03 Svibnja, 2011, 18:54:45 »
Ako mene pitaš, auto vapi za alu felgama. Onda one ratkape možeš negdje zakopati... ili spaliti. Stavi i neke druge zvučnike otraga jer ovi strše. Jel ti to fali sjenilo za instrumente? I još nešto. Nemoj nikako raditi onaj tzv. bad look. Šteta bi bilo unakazit haubu i farove s tim kao što to mnogi rade na R5.
Evo, toliko od mene alo to je samo moje mišljenje.

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #8 : 31 Svibnja, 2011, 17:01:31 »
haha pa auto se boji BAD looka i neće biti nikakvo nakaženje auta...e sad ravnanje onih plastika po meni nije moguće ali sam dobio na poklon plastike koji ide između tih obloga i prozora pa će te plastike pokriti to
http://farm2.static.flickr.com/1343/4592017369_c9be71c2d4.jpg  kao na slici

šta se tiče H4 žarulja mogu ja sam ih imao ali ti nebi preporucija one jeftine kineske od 50-60 kuna jer sam se na njima opekao...

a sad STRAIGHT...znam da mi auto žeđa za alu felgama ali nevolim nista modernog izgleda trazim neki retro al za malo love haha kad tga fali...a i fali mi ono sjenilo od inst table to ce se se nekako napravit...ima jos pitanja ili usporedbi :-)

Offline roki_actros

Renault 5 SC
« Odgovori #9 : 31 Svibnja, 2011, 20:14:04 »
Nemoj bad look pokajat ces se kao i ja..
Renault 5, tako mali a tako veliki...

http://www.projekt5.ba

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #10 : 01 Lipnja, 2011, 14:16:57 »
pa naravno da necu :-)

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #11 : 23 Listopada, 2011, 21:24:40 »
evo promjanjeni getriba,kumplug set, novi valeo hladanjek(original) servisiran za tehnicki..uređene zadnje kocnice, novi kablovi razvodna kapa i ruka..jos neke stvari ali prvo sam duzan slike

Offline kargh

Renault 5 SC
« Odgovori #12 : 24 Listopada, 2011, 16:25:36 »
Pa...trebao bi malo slika ubaciti :)

Nego...ja razmisljam da ugradim faltdach od twinga, kad se bude lakirao auto. Dopalo mi se to, vidio sam na nekim forumima takvo nesto, ali dvoumim se samo zbog toga jer je moja 5-ca sa 5 vrata.
Super izgleda na 3 vratnoj 5-ci.

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #13 : 25 Listopada, 2011, 14:56:49 »
pa mislim da bi to bilo lipo iako imas 5 vrata...ali treba se fino potrudit za to odradit..imat garažu...ps. jucer stavljena nova bobina Bosch Blue(made in brazil) zasad sve ok...imam jos djelova unutrasnjosti ali to cemo polako

Offline DinoST

Renault 5 SC
« Odgovori #14 : 18 Svibnja, 2012, 17:14:58 »
nabavljene original renault ratkape..fine srebrne...odma sam zadlju desnu načeo na korniži al opet dobro...okrenuo 200 000 s tim za 5-6 godina nije radio brojač kilometara kod bivšeg gazde...spremamo se lagano za ljeto :-)))