Autor Tema: Restauracija automobila??  (Posjeta: 50908 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emilijanenko

• Antique Member
Restauracija automobila??
« Odgovori #75 : 09 Ožujka, 2011, 17:28:09 »

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #76 : 09 Ožujka, 2011, 18:15:04 »
haha sanjaj samo sanjaj, bullshit
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Senad

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #77 : 09 Ožujka, 2011, 21:25:48 »
Citat: emilijanenko;222793

Reklamna glupost.
Eventualno može izvući vrlo,vrlo male udubine na vrlo,vrlo tankim limovima ali najčešće istrgne komad boje.

Offline Senad

• Senior member
« Odgovori #78 : 09 Ožujka, 2011, 22:10:21 »

Offline dejanR

« Odgovori #79 : 10 Ožujka, 2011, 08:03:48 »
Po meni, način restauracije ovisi velikom večinom o samom vlasniku. Manje više svaki limar zna i može dobro odraditi posao, samo je pitanje da li to i bude. Kad sam radio deltu, ja sam na dnevnoj bazi visio kod limara i dnevno pratio radove i kontrolirao da li je sve napravljeno po dogovoru.

Naravno ušteda i kvaliteta radova ne idu zajedno. Mene je limarija bez pjeskarenja,  materijala i lakiranja koštala 6500 kuna prije 3 godine ali je zato posao napravljen vrhunski.

Dakle redovito visiti kod limara, inzistirati na kvaliteti posla i naravno prije samog početka radova s limarom jasno dogovoriti pravila igre.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #80 : 10 Ožujka, 2011, 09:51:13 »
je je samo ti visi redovito kod limara sve do jednom dok limar ne pukne i stera i tebe i tvoju hrdju nekom drugom, svako voli mir i disciplinu i vlastiti rezim kako je do sad radio

Offline dejanR

« Odgovori #81 : 10 Ožujka, 2011, 10:43:45 »
Citat: dvojka;222927
je je samo ti visi redovito kod limara sve do jednom dok limar ne pukne i stera i tebe i tvoju hrdju nekom drugom, svako voli mir i disciplinu i vlastiti rezim kako je do sad radio

Krivo razmišljaš. Tko plaća? Ako ja plaćam tražim da se posao odradi kako treba. Ako neće on, ima ih koliko hočeš. I naravno da nisam kod njega cijelo vrijeme već na dnevnoj bazi uzmem 15 min vremena da vidim kaj i kako se radi.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #82 : 10 Ožujka, 2011, 11:10:53 »
Ima tu nećeg,uvijek sam daleko kvalitetnije mogao napraviti posao kada nitko ne visi oko mene,onda me stalno zapitkuje i nešto priča,a kod toga posla stalno treba razmišljati što radiš i najbolje da nema nikoga oko tebe,jedino ako s nekim zajedno radiš,a taj zna raditi kolikoi ti ili bolje.A savjest i reputacija mi nalaže da napravim kako treba ili mušteriji kažem da ne mogu bolje,ako nekog zna da može bolje i oće,neka sam odlući.Najbitnije je da nema muljanja i prijevare.

Offline goran16v

« Odgovori #83 : 10 Ožujka, 2011, 11:43:09 »
Meni je vise limara reklo da isti posao na "oko" mogu napraviti za razlicite novce samo je pitanje koliko je to kvalitetno i koliko dugotrajno. Pod lakom ne znas da li je nov dio, krpljen, pazljivo iskucan i nakitovan obilato, ali vrijeme i upotreba ce pokazati. Druga je stvar sta vlasnik trazi, da li ce limar biti posten i naplatiti prema kvaliteti radova ili da li ce uopte prihvatiti da ide na jefinu varijantu bez obzira sta vlasnik trazi.

Offline dejanR

« Odgovori #84 : 10 Ožujka, 2011, 13:53:03 »
Citat: deda;222943
Ima tu nećeg,uvijek sam daleko kvalitetnije mogao napraviti posao kada nitko ne visi oko mene,onda me stalno zapitkuje i nešto priča,a kod toga posla stalno treba razmišljati što radiš i najbolje da nema nikoga oko tebe,jedino ako s nekim zajedno radiš,a taj zna raditi kolikoi ti ili bolje.A savjest i reputacija mi nalaže da napravim kako treba ili mušteriji kažem da ne mogu bolje,ako nekog zna da može bolje i oće,neka sam odlući.Najbitnije je da nema muljanja i prijevare.

Ponavljam, niti dahčem čovjeku za vrat niti ga propitujem za svaku sitnicu. Dođem, pogledam, ako nešto ne štima velim da se riješi, ako želim da mi nešto napravi onda to i velim.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #85 : 10 Ožujka, 2011, 14:47:33 »
gle ja recimo imam svoj nacin rada, nekome se to svidi, doveze mi auto, iako nije iz blizine jer ja pretezno i radim aute od zg dalmacije a i izvana, i onda me malo malo zbunjuje neko sa svojim necemo reci prijetnjama ali ono tipa napravi mi sto bolje, to mora biti dibro, znas ja cu auto zadrzavat vjecno kod sebe, da mi to za 2-3-5 godina ne ispuca...itd, jednostavno te dekoncentriraju, a znam recimo kada se s covjekom dogovorim, sam ga kontaktiram mailom mu cak slike saljem sta se radi itd...nekako je to opustenije i imam punu snagu rada, znam i druge kolege majstore, starije od mene, ako ga prekines  na 5 min, ispada iz svog filma, limarija i priprema ti je kao slikarstvo, imas inspiraciju, ritam, ideju, nacin i sve u ruci i na platnu, i radis, vuces linije,...i zazvoni ti mobitel,,, za 5 min se pitas gdje sam stao

Offline emilijanenko

• Antique Member
« Odgovori #86 : 10 Ožujka, 2011, 15:04:13 »
bitno je i o kojen se autu radi. na ovin filmovima šta senad šalje ima stvarno psihodelije di lik izgubi po dana za nevidljivu udupinu na, bubnit ću, hondi civic iz 98-e.. a prvo iduće parkiranje vlasnika na javnon parkingu će stvorit 4 takva oštećenja.

vridnije auto zaslužuje bolji popravak, manje vridno i zanimljivo krpanje.. ako izuzmemo situacije da je neko posebno emotivno vezan za neki auto (iz samo njemu znanih razloga).

Offline Senad

• Senior member
« Odgovori #87 : 10 Ožujka, 2011, 17:20:28 »
Svaki popravak ili restauracija ovisi isključivo o vlasniku,odnosno mora znati što točno želi napraviti sa svojim autom.
Promjene planova u toku rada na autu mogu napraviti zbrku i nesporazume.
Detaljan i ozbiljan dogovor je jako bitan da bi posao bio dobro napravljen.
Ako mislite da svaki limar može restaurirati automobil onda ste jako,jako pobrkali lončiće.
Vlasnik ima pravo pratiti rad na svom autu,ali netreba majstora učiti njegovom poslu.
Malo je kvalitetnih majstora u svim poslovima,pa tako i u popravcima automobila.
Vlasnik mora znati koliko njemu vrijedi njegov auto,a ne majstor.
Neozbiljno je da majstor procjenjuje koliko nekome vrijedi nečiji auto.
Ako vlasnik odluči potrošiti 30 000 eura na popravak ,naprimjer,Škode 120 L,majstor treba svoj dio posla napraviti kvalitetno i profesionalno,a ne procjenjivati da li se to isplati ili ne.

Offline chaos

« Odgovori #88 : 10 Ožujka, 2011, 17:40:23 »
Najveći problem po meni i je u tome što danas "majstori" imaju veliki izbor i repertoar materijala sa kojima može popraviti ili napraviti nešto, a kao što je već netko spomenuo ja itekako želim vidjeti što i sa čime "majstor" nešto obnavlja.
Svaka čast svima njima na njihovoj reputaciji, ali za sve itekako mora potpisati garanciju.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #89 : 10 Ožujka, 2011, 18:48:09 »
Toćno,bitan je dogovor,a to da vlasnik ne može vidjeti što se i kako napravilo,nisam tako mislio,slobodno dođe i vidi kako se što napravilo i može prigovarat ili hvalit ili dati prijedlog šti ne želi,a kako,bi,ali ne dok radim jer me onda to ometa.