Autor Tema: Restauracija automobila??  (Posjeta: 50969 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chaos

Restauracija automobila??
« Odgovori #90 : 10 Ožujka, 2011, 19:02:35 »
Za vrime posla/rada nema priče i to poštujem (nitko ne voli zujanje oko glave).

Ono na što želim ukazati je najsličnije ovom:
- Zamjena ulja (1L = 180kn)
- Ne smijem biti u kontaktu sa serviserom (staklena barijera)
- Ali ja vidim da uliva baš to ulje.

Ista priča oko muljaže može se primjeniti na bilo koji materijal.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

SCARY

• Gost
« Odgovori #91 : 10 Ožujka, 2011, 19:12:42 »
dečki, svi ste u pravu:palac:
samo kaj niste spomenuli vlasnike koji su u velikoj većini slučajeva potpuno tehnički nepismeni i neznaju zabiti ni čavel, a redovito presoljavaju pamet meštrima zato kaj su negdje nekaj pročitali...
a svatko kad radi fura svoj film i kad ga se s nepotrebnim i glupim pitanjima ometa normalno je da 'punkne' i lako nekaj previdi...

pametan meštar + pametan vlasnik = dobitna kombinacija
...
...
...
;)

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #92 : 10 Ožujka, 2011, 19:26:35 »
A,ima,kako ima svakakvih koji je klopio dvaput čekićem i zašvasao sajlu ,misli da je meštar,tak ima i mušterija da poludiš.Ako skužim da je netko prepametan,neću mu raditi,neka šeta,baš mi se ne navlači bez veze s nekim.

Offline Senad

• Senior member
  • Spol: Muški
« Odgovori #93 : 10 Ožujka, 2011, 20:10:16 »
Što se tiče poslovnosti i organizacije mislim da treba pogledati ovu stranicu:

http://www.paulrussell.com/

To je jedna od najuspješnijih svjetskih firmi za popravke i resturacije automobila.
To bi trebali pročitati,od početka do kraja,svi koji misle nešto ozbiljno raditi na starim autima,i majstori,i vlasnici.
Ima dobrih stvari o organizaciji,pristupu poslu,plaćanju,radnim satima,općenito jako dobar primjer.
Osim toga traže majstore,pa ako u Hrvatskoj ima limara kol`ko oćeš,neka se jave,ovo je prilika.

Offline dejanR

« Odgovori #94 : 11 Ožujka, 2011, 08:04:18 »
Slažem se s većinom ovdje napisanog. Kad sam dogovarao deltu sa svojim limarom (SERTIĆ-TOTEM iz Vž), on je inzistirao na tome da ga ne požurujem, odnosno da radi kad je stvarno raspoložen i kad ima vremena. Ja sam se s tim složio jer brzina rada je obrnuto proporcionalna s kvalitetom. Zato je uređenje limarije i trajalo cirka 8 mjeseci, ali je posao vrhunski. Također, s njim sam dogovarao izbor materijala: od dobavljača limarije, preko vrste temelja, boje, voska, bitumena...

I da, jedan od uvjeta je bio i da posao bude vrhunski odrađen i da sam takav posao spreman i odgovarajuće platiti. Dakle, njemu sam kompletnu limariju bez materijala (dakle samo ruke) platio prije 3 godine 6500 kn. Imao sam ponude drugih limara koji su isto bili spremni učiniti pa i za pol cijene.

Offline pepo

• Antique Member
« Odgovori #95 : 13 Ožujka, 2011, 19:50:23 »
Citat: dejanR;223183
Slažem se s većinom ovdje napisanog. Kad sam dogovarao deltu sa svojim limarom (SERTIĆ-TOTEM iz Vž), on je inzistirao na tome da ga ne požurujem, odnosno da radi kad je stvarno raspoložen i kad ima vremena. Ja sam se s tim složio jer brzina rada je obrnuto proporcionalna s kvalitetom. Zato je uređenje limarije i trajalo cirka 8 mjeseci, ali je posao vrhunski. Također, s njim sam dogovarao izbor materijala: od dobavljača limarije, preko vrste temelja, boje, voska, bitumena...

I da, jedan od uvjeta je bio i da posao bude vrhunski odrađen i da sam takav posao spreman i odgovarajuće platiti. Dakle, njemu sam kompletnu limariju bez materijala (dakle samo ruke) platio prije 3 godine 6500 kn. Imao sam ponude drugih limara koji su isto bili spremni učiniti pa i za pol cijene.
Onda si super i prosao...to je nikakva cijena samo za rad...
Life is to short to drive a new car.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #96 : 14 Ožujka, 2011, 10:12:13 »
ja bi mogao i jeftinije naplatiti rad,a dosta detaljno i ppraceno slikama, no radim aute po 3-4-5-6- mjeseci
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Bjorzino

• Oldschool rookie
    • http://www.otpisani-manekeni.blogspot.com
« Odgovori #97 : 15 Ožujka, 2011, 20:04:25 »
imam ja jedno pitanje. radim detaljnu restauraciju Golfa1 iz 82.godine. Auto je u principu u beskprijekornom stanju osim par mjesta gdje mi je izbila korozija (rubovi blatobrana, nešto sitno na veznom). Međutim, kada sam rastavio unutrašnjost primjetio sam na unutrašnjem dijelu boka koroziju (kod onog stražnjeg nosača krova, ako sam dobro objasnio) na mjestu gdje je prije tri-četiri godine bilo popravljano i vareno). Kako se to može najbolje riješiti i spriječiti daljnje širenje?

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #98 : 15 Ožujka, 2011, 20:12:49 »
vjerojatno lose sanirano, sprijecit ces dostojnom izmjenom tog komada ili elementa

Offline Bjorzino

• Oldschool rookie
« Odgovori #99 : 16 Ožujka, 2011, 09:08:01 »
hvala na odgovoru...sam samo moram pronać dio 171 809 843...muka mi majkumu...sve ostalo na autu je za deset a moram sad izrezat pol boka...ufff

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #100 : 16 Ožujka, 2011, 10:07:53 »
ti nesto tajis? prvo ne stavis slike problema koji te muci i sad pises djelove u siframa, mozda da si rekao koji je to dio limarije mozda bi ga kod mene nasao posto ima 2 karoserije za djelove

Offline Bjorzino

• Oldschool rookie
« Odgovori #101 : 16 Ožujka, 2011, 12:39:01 »
...ma nisam poslikao...nema veze...ovih dana ću pa ću stavit na forum...

Offline ivmatic86

« Odgovori #102 : 16 Ožujka, 2011, 13:04:50 »
E,kad već prićate o izvlaćenju lima bez oštećivanja boje... Kako izvuć dugaćku (cca 700mm) plitku udubinu pravilnog V oblika na vratina auta (suvozaćeve vrata ispod lajsne). Boja je stara (24g) ali jako dobra, lim poprilično debel. Radi se o Yugu. Slike nisam u mogućnosti stavit.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Senad

• Senior member
« Odgovori #103 : 16 Ožujka, 2011, 17:45:18 »
Citat: Bjorzino;224128
imam ja jedno pitanje. radim detaljnu restauraciju Golfa1 iz 82.godine. Auto je u principu u beskprijekornom stanju osim par mjesta gdje mi je izbila korozija (rubovi blatobrana, nešto sitno na veznom). Međutim, kada sam rastavio unutrašnjost primjetio sam na unutrašnjem dijelu boka koroziju (kod onog stražnjeg nosača krova, ako sam dobro objasnio) na mjestu gdje je prije tri-četiri godine bilo popravljano i vareno). Kako se to može najbolje riješiti i spriječiti daljnje širenje?

Teško je nešto reći bez neke slike ili konkretnog pregleda auta.
Inače jedan od ciljeva restauracije je spasiti što više orginalnih dijelova na autu,a uvijek se moža spasiti samo je pitanje vremenske (ili financijske) isplativosti.

Offline Senad

• Senior member
« Odgovori #104 : 16 Ožujka, 2011, 18:25:11 »
Citat: ivmatic86;224244
E,kad već prićate o izvlaćenju lima bez oštećivanja boje... Kako izvuć dugaćku (cca 700mm) plitku udubinu pravilnog V oblika na vratina auta (suvozaćeve vrata ispod lajsne). Boja je stara (24g) ali jako dobra, lim poprilično debel. Radi se o Yugu. Slike nisam u mogućnosti stavit.

Upravo onako kako je prikazano u filmićima,a ima toga puno na internetu.
Za to treba puno strpljenja i vježbe i nemože se svaka udubina tako popraviti,ili zbog nepristupačnosti,ili zbog prevelikog istegnića lima,ili zbog neorginalne boje koja lako puca.
Inače neke firme rade isključivo takve popravke,i nisu skupi.