Učvrsni okvir-dobra ideja.Sa tim okvirom i postepenim zagrijavanjem trebalo bi bit dobri rezultati.al opet nikad se nezna.
Ne nisu svi limovi na autu isti,bar kod novijih auta,za stare ne znam.
Kod volva ima u karoseriji 3-4 vrste čelika koji imaju drugčija svojstva jedan od drugog,a sad kolko to utječe na zagrijavanje ne znam,al sigurno ima neke veze.
Ima i kombinacija metala u modernim autima,u BMW 5 (e60) i 7 (e65) mulde od aluminija povezane sa nitnama.Audi isto dosta aluminija.
Znači ti moraš kod takvih auta pola karoserije raskupusat da bi mogo čelične dijelove cinčat-prekomplicirano i skupo.
Jest da sam malo skreno sa teme i da su to relativno nova auta ali i oni će sa vremenom krenit trunit i neko će ih radit.
Nisam siguran da ima trenutno bolje zaštite od cinka,ali sa vremenom će sigurno bit.
U tvornicama je hladno cinčanje pomoću e-coat tehnologije.
Navodno ferrari ima najnapredniju antikorozivnu zaštitu na svijetu..al neće da kažu :pdolje:
Vecina modernih automobila ima karoseriju/sasiju napravljenu od razlicitih legura celika. Na novoj mazdi 2 su ohoho kila ustedjeli uz istovremeno ukrucivanje karoserije na taj nacin. Slicno se moze naci i kod starijih automobila (youngtimera), uvijek se u propagandnim letcima (katalozima) moze pronaci bojama naglaseni crosscut automobila sa dijelovima koji cine "zastitini kavez", dijelova namijenjenih upijanju energije kod sudara, ucvrscenja karoserije, itd. Glupo je tvrditi da je to sve isti celik samo razlicite debljine i profila jer bez nekakve analize se to niti ne moze saznati (osim ako to izricito ne pise). A tu su i mjesta zavara...
BTW, ima kod nas cincaona di se moze poveca karoserija "utopiti". Znam kad smo bili u obilasku jedne da je jedna od napomena bila da do problema moze doci ako se cincaju zatvoreni profili (citaj male eksplozije). Drugo, pitanje ako imas negdje rupu i cink nacuri u profil/cijev/sta li vec. Kad se ohladi, mozes se seksat sa tim.
Jednostavno, vruce cincanje karoserije zaboravi. To se tak ne dela i bok. ako hoces neku galvansku zastitu, to bi se moglo napraviti kod bilo koga tko ima dovoljno veliki bazen ;)