Autor Tema: Kompresor  (Posjeta: 5261 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

apn6s

• Gost
Kompresor
« : 15 Ožujka, 2011, 19:45:40 »
Kupio sam pjeskarilicu i svu opremu sad bi mi trebo neki kompresor da ima recimo 150-200-250-300litara i protok zraka nekih 350-500 l/min koliko koštaju takvi kompresori po dućanima

Ili bi se više isplatilo doma napravit tako neš.Al da je kvalitetno i da traje a da je jako

Offline covjek

• Senior member
Kompresor
« Odgovori #1 : 15 Ožujka, 2011, 20:29:35 »
http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?t=12529&highlight=kompresor
Probaj ovdje,već se razglabalo o kompresorima i samogradnjama.Tražilica ti je prijatelj,koristi je. Ne bi škodilo da i kažeš koju riječ o sebi u rubrici za predstavljanje.:gosp:
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

apn6s

• Gost
Kompresor
« Odgovori #2 : 15 Ožujka, 2011, 20:33:06 »
predstavio sam se već al jako davno

šta se više isplati samo gradnja ili kupit napominjem da mi treba za pjeskarenje

Offline covjek

• Senior member
Kompresor
« Odgovori #3 : 15 Ožujka, 2011, 20:38:32 »
Pa ako imaš love onda kupuj.Ali ako imaš volje,da se izvesti čisto fini stroj od stare plinske boce i kamionskog kompresora.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Kompresor
« Odgovori #4 : 15 Ožujka, 2011, 21:21:07 »
Ja sam lani kupio novi kompresor 7,5 kw 300L boca, 850-1100L je dobava u minuti, dvoklipna glava s dvostupanjskim ventilom, nekih 9500kn s pdv-om FIAC 3 godine garancije. Igre s plinskim bocama i kompresorima bih ostavio za nekog drugog jer mi je takva igra srušila pola zida od betonske cigle debljine 30cm:aa:

Doma možeš napravit svašta ali nijedan kamionski kompresor nije ni približno jak kao klasični kompresori bit svega je da ne forsiraš kompresor u radu. kad to zadovoljih riješio si sve kriterije i zahtjeve
Hrđa bez granica

s3evo

• Gost
Kompresor
« Odgovori #5 : 16 Ožujka, 2011, 00:13:54 »
"naslijedio" sam kompresor od starog. 2 cil, od kamiona, mercedes, kompresor rucni ead. znaci imao sam komplet koji je nekad radio. a prica ide ovako:
1 .crka el. motor - viklovanje drugog motora + lezaj - 500 kn
2. remenica za novi motor (moj materijal za izradu) - 300 kn
3. novi osiguraci i sklopka cca 100 kn

to je vec 900 kn. upalim kompresor napokon, grije se glava. vjerojatno nepovratni muci motor. kompresor radi a ne radi, ne moze preko 7.5 bara.
za 1000 kn sam moga uzet u baumaxa neko smece, al bi radilo.

sad razmisli koliko tebi treba novaca za napravit nesto ispocetka kako triba kad sam ja ima kompletan a toliko se utuče love.

Offline covjek

• Senior member
Kompresor
« Odgovori #6 : 16 Ožujka, 2011, 08:49:55 »
Citat: Sprint QV;224144
Doma možeš napravit svašta ali nijedan kamionski kompresor nije ni približno jak kao klasični kompresori bit svega je da ne forsiraš kompresor u radu. kad to zadovoljih riješio si sve kriterije i zahtjeve

Ne bi se baš složio s tom tvrdnjom pošto se može nabaviti solidan kamionski kompresor koji ima dobavu cca.200 l u minuti. Slažem se da je uvijek bolje kupiti novo ali nemaju svi (pogotovo hobisti) 2000€ za kompresor.Svakako treba uvijek biti na oprezu s tlačnim posudama,ali ako se poštuju pravila i samogradnja može itekako zadovoljiti.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
Kompresor
« Odgovori #7 : 16 Ožujka, 2011, 11:00:38 »
200L u minuti za pjeskarenje je smješno malo. Običan pištolj za puhanje na 6 bara zlaznog tlaka potroši 220L. Kamionski kompresori su uglavnom do 200L, jako rijetko preko toga jer nema potrebe.

Novi kompresor s 100L bocom i 350L dobave košta 4kkn okvirno
Hrđa bez granica

Offline covjek

• Senior member
Kompresor
« Odgovori #8 : 16 Ožujka, 2011, 11:22:07 »
Jasno je da je to za pjeskarenje malo,nisam bio dovoljno jasan.Mislio sam na kompresor za eventualno lakiranje i zračne alate.Doduše može se kombinirati i više kompresorskih glava ali to bi tada stvarno premašilo granicu isplativosti.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
Kompresor
« Odgovori #9 : 16 Ožujka, 2011, 11:30:41 »
To svakako:palac:
Hrđa bez granica

Offline pajo_patak

• Veteran member
Kompresor
« Odgovori #10 : 16 Ožujka, 2011, 12:26:47 »
ko kaže da se nemože pjeskarit sa 200l/min...može i sa puno slabijim...bitno je da nadruka tlak...20-ak sekundi pjeskarenja, 10-ak odmora...i opališ ritam...možda neide to nekom brzinom, al nekom ko će to upotrijebit par puta, debilno je krcat novce u tako jak kompresor...
sve se može, ja sam čak i lakira sa onim najmanjim i najeftinijim kompresorom iz peveca bez problema...nešto sporije...uz ispuštanje kondenzata svako malo...ali nije neizvedivo...
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

SCARY

• Gost
Kompresor
« Odgovori #11 : 16 Ožujka, 2011, 18:49:37 »
prije 2-3 godinice sam za firmu kupil kompresor zvjerčina FIAC (oko 300 litrica, dupla glava, dupli regulatori, ...) za cca 5000 + pdv u firmi Mag Commerce iz Čakovca (imaju svoju poslovnicu u Sesvetama)...
imaju stvarno veliki izbor kompresora za sve potrebe i namjene...

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
Kompresor
« Odgovori #12 : 16 Ožujka, 2011, 20:25:13 »
Ja također sve kod njih uzimam:palac:
Hrđa bez granica

Offline dvojka

• Antique Member