Autor Tema: Grobnik 80-tih.  (Posjeta: 22072 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MOSQUITO

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #15 : 26 Ožujka, 2011, 22:02:32 »

Offline MOSQUITO

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #16 : 26 Ožujka, 2011, 22:17:12 »

Na ovoj slici je moja samogradnja mini bikea Garelli Mosquito masina(maxi opterecen :)

Moj NSU-team i start utrke (neka cudna zastava) :)

Ovo cudno vozilo je Moto Guzzi 500 sa prikolicom za dvoje(ili vise prema raspolozenju):D
Slikano u Osjijeku 1985 god. bilo je i na Grobniku, 3 . mjesto , sad je nazalost u Njemackoj... :(

Offline romyo

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #17 : 26 Ožujka, 2011, 22:52:00 »
Lijepo, jako lijepo. :gosp:
Sa gustom ovo citam i gledam.
Naravno da se i ja sjecam tih dana, doduse kao tinejdzer.
Posto sam tad zivio u centru RI, sjecam se one nocne tutnjave
koja je odzvanjala medju zgradama, kakav zvuk.
To je dolazilo iz daljine, zvuk tisuce motora....

Mosquito, bili se pronaslo u tvojoj arhivi sto materijala iz vremena prije Grobnika?
Dakle, vrijeme Preluka, ili cak iz vremena utrka oko Trsata?
To je nesto sto nema po nasim medijima, ne pise se o tome...
Steta. Neka vrsta tabu teme...
LP

Offline MOSQUITO

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #18 : 27 Ožujka, 2011, 10:15:28 »
Romyo na žalost nisam tako star :) pa nemam osob. materijala, a po novinama možda nađem.Na int.sam našao članak o spomenutom Fučić G., a i o Preluci. Na Trsatu smo bili 2005 ,oldtimer rally 2 kruga po nekadašnjoj stazi.
Obzirom da si iz RI , odi do  legende Ante Brdara va Pašac ,u njega možeš čuti i vidjeti svašta.

Offline HILLMAN

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #19 : 27 Ožujka, 2011, 12:16:34 »
Romyo imaš tu nekih slika ali najbolje traži o Miki Šnjariću tu biš trebal nać jako puno slika i članaka

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=169&str=3
bitno je znati šta neznaš

Offline DS71

• Antique Member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #20 : 27 Ožujka, 2011, 12:53:39 »

..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Bellof

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #21 : 29 Ožujka, 2011, 13:13:21 »
Jak si DS71, volim vidit tvoje slike i filmiće jer imamo iste simpatije, kad vidim ove stare Honde koje su nastavile filozofiju/dizajn legendarne RC 161 odma živnem.
Kako je taj pok. Vilko Sever bia sposoban sve je on to ima, sponzorira, ulaga da bi danas nakon njegove smrti taj njegov dogogodišnji trud bio na meti lopova, klošara, jadnika.
Baš mi je drago da ste krenili stavljat slike sa oldtimer trka koje su se nekad a i danas održavaju.
Ako se ne varam mislim da Srbi kroz jedno misec dana održavaju takvu trku di su pozvali sve živuće vozače koji su vozili 70-tih kako sa prostora bivše Juge tako i dalje.

Offline Pampas

• Senior member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #22 : 29 Ožujka, 2011, 14:06:54 »
Sjecam se zadnja dva prvenstva svijeta na Preluci 75-76.g.Kao klinac sam na startu trke nosio zastavu Venezuele i stajao pored legende Johnnya Ceccota.A tek onaj zvuk Agostinieve MV Aguste kad se od opatijskog zavoja penjao na Panoramu pa tuta forza dole do rijeckog zavoja.I sad,dok ovo pisem,se najezim od pomisli na to.Od 77.g poceo je Grobnik i ona vikend ludnica u Opatiji.Sve do ukidanja Velike nagrade nisam propustio niti jedne godine opatijski vikend prije trke.Cak su me jedne godine,zajedno s mojom ekipom,milicajci pritvorili skoro bez ikakvog razloga.Imam negdje u Rijeci dosta fotki iz tog razdoblja,potrudit cu se nac ih pa ih stavim.
Sport Coupe Forever

Offline Ogi

• Senior member
    • http://www.tdm-oldmoto.com
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #23 : 01 Travnja, 2011, 11:19:07 »
Citat: MOSQUITO;226334
Obzirom da si iz RI , odi do  legende Ante Brdara .....,u njega možeš čuti i vidjeti svašta.
a :palac:lakše ga je kod Dede na Grobniku pronaći, jer je tamo stalno i uvjek je raspoložen za razgovor....

Offline Ogi

• Senior member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #24 : 01 Travnja, 2011, 11:23:44 »
Citat: MOSQUITO;226334
Obzirom da si iz RI , odi do  legende Ante Brdara .....,u njega možeš čuti i vidjeti svašta.
a :palac:lakše ga je kod Dede na Grobniku pronaći, jer je tamo stalno i uvjek je raspoložen za razgovor....

A na slikama je lijepo vidjeti poznate kako su izgledali nekada, jednog smo prepoznali, a oko ostale još po malo otkrivamo, jer se dosta promjenilo, a i motocikli kojih je tada bilo, su danas samo u tragovima u našoj okolini.... mada nada umire posljednja.....

Offline MOSQUITO

Grobnik 80-tih.
« Odgovori #25 : 02 Travnja, 2011, 11:14:54 »
Slažem se,Ogi,iako Antu nisam dugo vidio.Dok je zdravlja Ante je sigurno na Grobniku.

Nadam se susretu u Strmcu. Ma šta kažeš da smo se promijenili,nije valjda :ne:

Offline Ogi

• Senior member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #26 : 02 Travnja, 2011, 23:14:24 »
:rolleyes: Pa i  niste baš puno, pogled i missli su iste, bar kod onih koje sam uspio upoznati....

Offline deda

• Antique Member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #27 : 03 Travnja, 2011, 08:24:23 »
Joj kada se sjetim Agostinia i njegove MV Aguste 350 i 500.Njegova vožnja je bila savršena,jednostavno je daleko odstupao sa motorom i vožnjom od svih,bio je neuhvatljiv.To se odma znalo da su prva mjesta za njega unapred rezervirana.Kolko se sjećam jedino je MV Agusta bila sa firtag motorima,tako daje razlika u zvuku bila očita.Bio sam i nekoliko puta kod njega u boxu i slinio sam na veliko.

Offline Pampas

• Senior member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #28 : 10 Svibnja, 2011, 12:02:54 »
Našao sam par slika koje sam slikao u 80-tima.Opatija-subota prije Velike nagrade Yu na Grobniku

Sport Coupe Forever

Offline Pampas

• Senior member
Grobnik 80-tih.
« Odgovori #29 : 10 Svibnja, 2011, 12:08:19 »
Evo još nekoliko

Sport Coupe Forever