Autor Tema: Pitanje?  (Posjeta: 2035 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

yugenda

• Gost
Pitanje?
« : 25 Ožujka, 2011, 20:18:59 »
:gosp: , dali mi netko moze reci s cime je ovaj yugic premazan od ispod , dali je to nekakva zastita od koroziranja ili slicnog , takvo bi meni nesto trebalo .. pa me zanima samo sto je i gdje mogu uzeti ?

Uploaded with ImageShack.us
« Zadnja izmjena: 25 Ožujka, 2011, 20:21:47 yugenda »

Offline bozidar

Pitanje?
« Odgovori #1 : 25 Ožujka, 2011, 21:09:14 »
Antikorozivna zastita ali ona tvrda koja se moze ,kad se osusi,pofarbati bojom.Inace se ispod blatobrana i rubnjaka kompresorom prvo posprica tom tvrdom zastitom a onda mekom,i to zato jer ako se stavi samo tvrda ona od kamencica ubrzo ispuca i odpadne,ako se stavi samo mekana zastita ona pak isto biva ispjeskarena i poispada.Tamo gdje nema mogucnosti da dodu kamencici kao npr. sredina auta ili ispod "bunkera" kao na slici dosta je tvrda zastita koja se onda pofarba da ljepse izgleda.Moza se kupiti u trgovinama boja i lakova,ja sam radio sa proizvodima tvrtke Pyrmo,Dinitrol i sada nova firma Cameleon.Ima i drugih ali za ove sam siguran da su OK.

yugenda

• Gost
Pitanje?
« Odgovori #2 : 26 Ožujka, 2011, 15:08:46 »
Citat: bozidar;226105
Antikorozivna zastita ali ona tvrda koja se moze ,kad se osusi,pofarbati bojom.Inace se ispod blatobrana i rubnjaka kompresorom prvo posprica tom tvrdom zastitom a onda mekom,i to zato jer ako se stavi samo tvrda ona od kamencica ubrzo ispuca i odpadne,ako se stavi samo mekana zastita ona pak isto biva ispjeskarena i poispada.Tamo gdje nema mogucnosti da dodu kamencici kao npr. sredina auta ili ispod "bunkera" kao na slici dosta je tvrda zastita koja se onda pofarba da ljepse izgleda.Moza se kupiti u trgovinama boja i lakova,ja sam radio sa proizvodima tvrtke Pyrmo,Dinitrol i sada nova firma Cameleon.Ima i drugih ali za ove sam siguran da su OK.

hvala puno

Offline bozidar

Pitanje?
« Odgovori #3 : 26 Ožujka, 2011, 17:35:39 »
Da ne zaboravimo,kad se ocisti stari sloj i dode do lima obavezno staviti temeljnu boju,momentalno kvaliteta-cijena (80-85 kn kantica od 0.75 kg) najbolja je slovenska Mobihel temeljna boja,zelene je boje i poprilicno jakog mirisa,ali zato odlicna:palac: