Nedavno mi je brat imao rođendan pa sam si ja uzeo u zadatak srediti mu njegov prastari "rog"-ov montić koji već desetljeće i pol skuplja vlagu u podrumu našeg stana u Daruvaru...
tajnim akcijama smo saznali da si bratac želi crni mat bic koji bi izgledao kao fixie (fixed gear bicikl) kako mi je preobrazba u to bila waaay too much skupa odlučio sam izvesti "fake fixie" varijantu sa zadnjom torpedo nabom a ne fixed gear! i još jedna bitna razlika je debljina guma - za gradsku vožnju mislim da je pametnije imati malko deblje gume a ne one tanane s kojim se ukopaš u tramtračnice..
ovako je bic izgledao kad sam ga dovezao u svoju malu balkonsku radionu!
prvo nakon rastavljanja je nastupio gospodin desol, a nešto kasnije i njegova kolegica žičana četka na bušilici

jedno vrijeme sam se dvoumio oko toga plastificirati ili ne ali je na kraju srce ipak prevagnulo pa se opet otišlo do velikog meštra svih meštara u teslićku 30...da da pogađate kod Dubravka u Auto Jagarčec
dijelovi posloženi prije lakiranja

i nekoliko vremenčića nakon toga

kako sam mišljenja da ful mat bic i nije neka guba odlučio sam ga začiniti sa suzukijevom nijansicom metalik bakreno-crvene ...i to još k tome sjajne
na nabama

pogonu, obručima,...

bic je došao kući dok se crvena još pekla u komori...nisam mogao izdržati pa sam si na podu složio "simulaciju"

s gumama sam imao ludu sreću da naletim na par "intense - micro knobby" 26x2.2 koje su savršeno sjele u čitavu priču