Autor Tema: Recaro sjedala na preklapanje  (Posjeta: 4279 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bozidar

Recaro sjedala na preklapanje
« : 22 Travnja, 2011, 20:08:49 »

Evo ovako,problem.Recimo prije nekih 2,5 godina dao sam pretapecirati školjku od Recaro sjedala.Kod tog tapetar je skinuo polugu i okvir za preklapanje.Nakon obavljenog posla vratio mi je skinute dijelove da si ja to sam stavim.Probao sam ali to više nikako ne ide gore.Mislim,ide gore ali ne drži.Sad pitanje:kako to učvrstiti (plastiku koja ide na polugu)?probao sam to sa silikonom ali ništa.Očistio sam plastiku od silikona i ne usudim se ljepiti npr. dihtmasom za bočne lajsne na autima,tko če to opet skinuti dolje? To bi trebalo imati neke limiče, možda, ali ih nemam .Imam neke Recaro sjedala sa strane ali ne želim to trgati zbog toga da samo vidim o čemu se radi! Koliko sam probao,možda je tapetar stavio malo previše spužve unutra jer okvire isto ne mogu staviti u ležište.Držalo bi te okvire te plastike samo da ima neki način da ih učvrstim.Ako treba kupim nove (ali gdje u ovoj državi?!) plastike i to malo duže po potrebi. Evo,složim Asconu,atestiram,registriram,presložim po nekakvom svom ukusu i mogučnostima ali stalno me izluđuju te male sitnice koje moram dovršiti.Imam ih još par ali to znam sam,jedini problem kod kojeg pomalo već pizdim su te plastike od poluge i kako ih učvrstiti? Ajde kolege,pomagajte! Pozdrav svima

Offline Števa 071

« Odgovori #1 : 22 Travnja, 2011, 20:43:13 »
Neostik ljepilo bi moralo držati,ja sam tako radio ,nekoliko putaa i posle se da skinut,ak treba,nemoj ga previše stavit
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline bozidar

« Odgovori #2 : 22 Travnja, 2011, 21:44:12 »
Ma kakvi,mislim da to nebu islo,i to iz razloga jer je izgleda previse spuzve ispod platna pa kad se plastika stavi u polugu to izleti van! OK,to bi trebalo namazati neostikom,gurnuti plastiku na polugu i nekak ucvrstiti dok se ne osusi(tak sam napravil i sa silikonom),ali kad se skine to sa cime se ucvrstilo plastika izleti van.Da su mi bar duze plastike koje se nataknu! Neznam inace koja je tvornicka shema kad to sklapaju,oni to sigurno ne mazu ljepilom,koji je originalni patent? Bio je neki dan covjek sa foruma kod mene (Slanac,prodao sam covjeku nesto za njegov PZ-ac) i veli da unutra su inace limici kojih nemam,vjerojatno se kod vadenja potrgalo.No dobro,limice sigurno ne mogu nabaviti zato mi treba alternativa,imam neostik ali mislim da to ne bude igralo bas zbog previse spuzve,ipak hvala,ali trebat ce mi druga ideja,pozdrav

Offline Števa 071

« Odgovori #3 : 22 Travnja, 2011, 22:11:26 »
A probaj,kaj te košta.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline bozidar

« Odgovori #4 : 22 Travnja, 2011, 22:21:57 »

Evo,sad sam maloprije slikal kak bi to trebalo izgledati (mislim,to svi znamo),ali velim kak to sad učvrstiti? Na ovoj suvozačevoj strani drži ovak bez ičega na oko,ali čim se takne sve opadne dolje.Na prvoj sliki gore desno,kad se plastike vide sa strane,dio koji se natakne na polugu-kad bi to bar malo bilo duže! Zaljepil bi ja to sa masom za lajsne,ali onda bez trganja to ne bi više išlo dolje a to mi ne treba.U redu Števek,kak veliš,budem probal sa ljepilom(sutra ne,u nedelju sam na poslu i već sam si zacrtal kaj budem delal),za to mi ipak treba malo više vremena jer se ljepilo treba sušiti bar 24 sata(znači,taj dan nema vožnje sa autom).
« Zadnja izmjena: 22 Travnja, 2011, 22:26:39 bozidar »

Offline Domi

• Veteran member
« Odgovori #5 : 22 Travnja, 2011, 22:34:13 »
Dužih plastikica nema za kupiti,ali  nove standardne se mogu nabaviti u AMOC-u, Ivićek.. one plastične polugice za podizanje sica su možda napuknule iznutra pa zato ispadaju. neki Recaro sicevi imaju limiće (npr od golfa) a neki nemaju. moralo bi se dati riješiti sa malo ljepila..
Fiat Abarth Ritmo 130 TC, konzumirajmo talijansko
Fiat-Lančica mila majčica

Offline bozidar

« Odgovori #6 : 22 Travnja, 2011, 22:43:56 »
OK,hvala,kod Iviceka sam kupil kopce za haube ali ovo mi je vazna informacija,znaci ima vise verzija tvornickog ucvrscavanja tih plastika,vidis to nisam znal,vjerojatno je kod mene ono sa potrganom plastikom unutra gdje sjeda poluga.Probat cu kak velite sa ljepiloma ali tek iza Ozlja jer mi sad auto bude trebal svaki dan,ljudi hvala vam,ak ima jos kakva ideja javite.Kod Iviceka svakako budem isel da vidim za nove plastike! Pozdrav,ja sam iz nocne i meni je pomalo svega dosta,idem u krevet,cujemo se

Offline goran16v

« Odgovori #7 : 23 Travnja, 2011, 08:16:30 »
Mozda da probas tzv trakom za montazu, tj onim duplofanom koji ima spuzvastu strukturu, a koristi se za nrp. monzau ogledala na keramiku i rigips. Npr isjeces dvije trakice sirine polugice (duzinu odredi sam) naliepi ih s obje strane polugice i navuces ruckicu preko. Trakice bi trebale dodati na sirini polugice, te s obje strane drzati. Traka nije agresivna za materijale, ako bude drzalo odlicno, ako spadne opet nije problem, lagano se makne. Ja sam je nedavno iskoristio za bizaran povod. Sa Focusa kojeg vozim su ukrali poklopac retrovizora. U Fordu je nov lakiran 80 EUR, a crni koji se ne lakira 30 EUR. Nesto mi se ucunilo puno dati 80 EUR za lakiran, a opet mi bilo bezveze imati jedan lakiran, a drugi ne pa sam kupio zamjenski koji me je sa lakiranjem dosao 18 EUR ali kojem je kopcanje na kuciste drugacije. Otkinuo sam kukice sa poklopca za kacenje i po ivicama zalijepio dupli sloj te trake i nalijepio na kucste. Zasad drzi, prosao praonice i sve ok.

Offline Pišta

« Odgovori #8 : 23 Travnja, 2011, 08:30:08 »
Probaj povećati debljinu plastike na sicu.npr izreži tanki lim može od neke konzerve  i zajedno natakni da ide na knap ja sam neke stvari tako rješavao,ako je predebelo nađi nešto tanje ali dosta dobro funkcionira sistem

Offline bozidar

« Odgovori #9 : 23 Travnja, 2011, 10:18:26 »
Hvala a idejama,zasad mi se cini od Domija sa novim plastikama najprihvatljivije jer poluge imaju na sebi nekakvi zarez-logicno da na to mjesto treba nesto sjesti!Mislim da ,kak veli Domi,te plastike na sebi imaju nekakvi tvornicki "zub" koji na zarez od poluge treba sjesti a to se vjerojatno kod vadenja potrgalo(unistilo).Ovo sa trakama sam radio kod nekakvih drugih slucajeva(gumene lajsne na blatobranima i drzi hebeno,godinama)ali kod ovog mi se bas ne cini prihvatljivo(teba probati,nis ne kosta kak veli Stevek) ali sa limicima da se nagura u plastiku vec mi pobuduje mastu!Imam razlicitih debljina lima u radioni i trebalo bi probati sa najmanjom debljinom na dalje dok ne "zacvika" da vise ne moze izletjeti van.Samo kod tog nabijanja mi jos samo fali da mi puknu te plastike onda sam stvarno napravil pravi posel! Sve su to dobre ideje ali trebam vidjeti koliko kostaju te nove plastike(koliko znam nas forumas Risbo radi kod Iviceka i imam broj ali necu sad ove dane smetati covjeku).Mislim,nemam novaca i svaki prijedlog(ideja) i te kako mi dobro dode a sad cu mozda sve opcije isprobati pa cu vidjeti(kupovina je zadnja opcija).Nista,ako ima jos koji prijedlog,cujemo se,pozdrav svima
« Zadnja izmjena: 23 Travnja, 2011, 10:21:38 bozidar »

SCARY

• Gost
« Odgovori #10 : 23 Travnja, 2011, 15:40:04 »
božo, hajde me zvrcni - riješićemo to bez pol frke i bilo bu bolje od novoga;)

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #11 : 11 Svibnja, 2011, 18:06:51 »
Evo mene nakon malo apstinencije od foruma :)
Uglavnom vise ne radim u AMOCu tak da nemrem pomoći za ovo...
Najbolje uzmi plastiku kao uzorak i idi tamo pa usporedi sa onima na sicu.

Offline bozidar

« Odgovori #12 : 11 Svibnja, 2011, 22:31:50 »
Ma,OK,ovo za sad drzi,ako ne imam "rezervnu" varijantu.Hvala na informaciji,nego sad kad se vjerojatno sve vratilo na uobicajen tok kod tebe mozemo sad na kavu? Zvrcnem sutra pa kad odgovara?