Autor Tema: BMW 318i E30 Touring  (Posjeta: 21226 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #90 : 20 Listopada, 2012, 11:42:55 »
Da T1 i mečka morali iz garage jer se žbuka, idući vikend idu nazad u garage kako stvari stoje... Mečka je tip top, ćale je više ne rega, skupo mu je, možda ga nagovorim da se učlani u oldtimer klub pa da se malo i vozi ionako je zadnjih godina radio po 300km na godinu s njim, 81g i ima stvarnih 300 000km, ja mu kažem da će morat na generalku zbog toga jer ga ne vozi! :) :) :)
KEMI?AR

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #91 : 18 Siječnja, 2013, 10:17:51 »
Update...

Za karavana uskoro "novi" motor....

Stavit ću mu M42B18, popularni IS..., nabavio motor rastavljen do zadnjeg šarafa....

Motor je pregledan i ustanovljeno je da je blok puknut i zavinuta radilica od karambola u kojem je auto bio, pa se nabiavio drugi blok, radilica pumpa ulja i ostale sitnice s donora...

... te je počelo skupljanje novih dijelova, uskoro je sve pribavljeno, od letečih, glavnih,semerinaga brtvi, razvodnog lanca klizača i td..., pa je krenulo sastavljanje..., prehonan je blok, strpane nove karike, glavni, leteći, semeringi, uređena pumpa ulja i blok je na hrpi....

..uskoro je i glava došla s obrade, uređeni ventili i sicevi, stavljene nove gumice, montirana i stavljen novi razvod...

...malo sam se igral s ventildeklom...

Pošto je motor iz E36, nabavljena je i usisna od kocke IS-a, kao i bobine i svi potrebni nosači da se to ugradi u auto kako je ugrađeno u tvornici..

Danas slijedi uređenje usisne po uzoru na ventildeklu i igranje sa instalacijom, kuju moram napraviti od dvije instalacije, dakle od instalacije m42 motor i instalacije od m40 motora iz kocke.
Ako bude sve OK sutra bi moglo pasti prvo paljenje na paleti! :)
KEMI?AR

Offline MIRO

• Antique Member
  • Spol: Muški
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #92 : 18 Siječnja, 2013, 12:05:03 »
je li to neznaš šta ćeš od dosade ili je bilo nužno? :ghh:

inače  :palac: :palac:
..

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #93 : 18 Siječnja, 2013, 13:18:52 »
Pa moglo bi se reć da neznam kaj bi od dosade...., nije bilo neophodno ali karavana ću vozit još ziher 3-4 godine, ulagat u m40 motor je bezveze, pa mije ovaj motor uletio povoljno i napravio sam na njemu generalku, tak da sam miran.

Uz motor, na ljeto dolazi i M-tech2 garnitura spojlera na njega i komplet lakiranje, da bude pic pic autić! :)
KEMI?AR

Offline Amkec

• Veteran member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #94 : 18 Siječnja, 2013, 15:49:53 »
pohvale na radu ove bbs rx sto su na zadnjim slikama auta da li su 16"

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #95 : 20 Siječnja, 2013, 09:42:22 »
Hvala, 17" su BBS RX...
KEMI?AR

Offline Compact

• Veteran member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #96 : 20 Siječnja, 2013, 09:48:50 »
Bavarac je odlican!

Samo jos turbinu nasarafiti!:ghh:

Offline ZDRAVKO

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #97 : 20 Siječnja, 2013, 15:24:26 »
stvarno pravi karavancek za trganje asfalta!!!:palac:!cestitke!

Offline DeBrna

• Veteran member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #98 : 02 Veljače, 2013, 23:48:09 »
super ispala, i ja imam takvog za svaki dan ali stanje katastrofa :(, morat ću se tvojoj diviti dok ne počnam s mojom ;)
čovjek je stvorio kotač, BMW ga je najbolje iskoristio

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #99 : 06 Veljače, 2013, 12:35:27 »
Ma mene je sve nesto sram :o išta pisati u ovoj garaži kad ti ''svako malo'' prodem pokraj auta u KC i niiiiiikako, ali niiiiikako da ćopim neki ''pošteni komad'' vremena pa da te navratim. :o
U svakom slucaju - nema se ni Bog zna kaj reči. Sve pet, radovi kao i uvijek na nivou. Definitivno ''imaš mota'' za te Bimere.
Neeegooo... :sok: Đizus... Na šta je donor auto morao ličiti :sok: ako mu je u sudaru iskrivljena radilica? To da blok pukne, napukne zbog toga jer se strga sa nosaca ajde de... To mi je jasno i to sam vidio, ali da se iskrivi radilica - đizus... Pa to mora biti karambol i po'.  Nadam se da si to uzeo sa kakvog otpada, odnosno da ti to nije neki poznanik ili nesto slicno jer mu ne bi bio u kozi. :sok:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #100 : 07 Veljače, 2013, 08:30:09 »
Stari nije blok pukao na nosačima, tamo su popucali šarafi, a blok je popucao ispod mostova od glavnih ležajeva koliko je radilica otišla prema nazad, a jeben je šut bio, u kaj nemam blage, no vozaču prilikom sudara nebi htio bit u koži...

DeBrna, u Istri ima neki karavan bez motora, branika, letve volana i prednjeg veznog za dijelove za nekih 200€, pa se raspitaj ako ti šta treba..., da sam bliže ja bi ga uzeo, ali mene put izađe kolko auto pa mi se neisplati....
KEMI?AR

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #101 : 07 Veljače, 2013, 08:38:13 »
Iiii ha... :sok: Bome... Šut i po'... :sok:
Uglavnom... Ako imas kakvu kombinaciju za te dijelove iz Istre - znas da sam na potezu RI-KC svako malo... Pa, ako se ne radi bas o ''rezervnom krovu'' ili pak ''rezervnim pragovima sa komplet podnicom'' :lol: - ja ti mogu dofurati ponesto, ako ti to tako pase. Ako se radi o nekim sitnicama koje mogu stati u moj Ljuljavi šporet... Razmisli o toj soluciji... Farovi, štopovi, ventili na gumama, šipka ulja, ukrasne kocke sa retrovizora :lol: i tako te sitnice ti mogu ja dopeljati gore, nije frka. :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #102 : 07 Veljače, 2013, 09:37:39 »
...ja bi cijeli! :) :)
KEMI?AR

Offline frik-ri

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #103 : 07 Veljače, 2013, 11:15:35 »
Pa... Mozemo zvati Jadranmetal (to je kao neka verzija CIOS-a;) ) da ga zipaju u neki prikladni format za pohranjivanje u memorijski prostor Četvorkinog bunkera.   I onda ti samo desni klik... Odabrati lokaciju... Otvoriti u istoj garaži i to je to...
Ufff što volim čari moderne tehnologije... :D :D :D

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW 318i E30 Touring
« Odgovori #104 : 08 Veljače, 2013, 17:28:07 »
u veličinu vešmašine! :)
KEMI?AR