Autor Tema: poliranje  (Posjeta: 17754 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonny

• Junior member
  • **
poliranje
« : 01 Svibnja, 2011, 18:33:14 »
Tko u Splitu polira ali da je odlican????
Da stoji iza svoga posla????

Hvala!!
VW motosport  

Offline ivmatic86

poliranje
« Odgovori #1 : 01 Svibnja, 2011, 19:13:31 »
Ovisi šta triba polirat. Auto, brod, metal ili plastika. Brodove poliramo profi i super je, autima se firma ne bavi...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline ma men

• Antique Member
poliranje
« Odgovori #2 : 01 Svibnja, 2011, 19:43:42 »
Ja ti iman prijatelja koji ti je dobar i jeftin ako se radi o nekim felgama, deklima, tako nekim metalnim glupostima... 092/272 95 24 (Hrvoje), reci mu da ti je Ajkulica da broj znat će on već ;)
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline tonny

• Junior member
  • **
poliranje
« Odgovori #3 : 01 Svibnja, 2011, 20:02:18 »
Moje Velike isprike  .....
Ovo je glavni krivac a rijec je o mojoj Đuli

« Zadnja izmjena: 01 Svibnja, 2011, 21:19:51 tonny »
VW motosport  

Offline tonny

• Junior member
  • **
poliranje
« Odgovori #4 : 03 Svibnja, 2011, 12:20:23 »
Nitko????
VW motosport  

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
poliranje
« Odgovori #5 : 03 Svibnja, 2011, 22:09:57 »
Itko... Nitko... Nije bed...
Ja bi ti samo dao, onako prijateljski savjet... Ili sam (mukotrpno i samo ako si radio i samo sa dobrim pastama i SAMO KAKO TREBA!!!) Puno tih ''samo'' varijabli, ha? :D:D
Ja sam na jednom autu imao ''izlet'' u kvazitunerske vode i kao, lijep je auto... Ajmo ga jos dati ispolirati...Imalo se para, pa sto da ne... I ja dao auto na poliranje, da mi bude lijep... I grrrdno se pokajao... :mad:
Naime... Poliranje je mukotrpan posao... Ali uistinu mukotrpan posao. zato kad mi netko danas kaze ''poliram za 300-400Kn'' jos kad je s njegovim materijalom... Nema sanse da bude dobro... Ili je teeeski altruist pa radi daba. kao sto ni auto ne mozes kvalitetno lakirati za 2000kn. Ono, materijal i sve to... Ispada daljudi rade daba.
Poanta je sa poliranjem da svi oni, ili bolje receno, da se ogradim, gotovo svi ''oni'' rade sa masinama za poliranje. I s tim ti taaaaako ispoliraju auto da se sav sjaji - uistinu, ali to nije to... Cim ta pasta izgubu svoju ''moc'' pocinju se raditi oni famozni ''mutni oblaci'' koji se strucno zovu ''hologrami''. Da se to ''sprijeci'' (nije daba pod navodnicima) onda se jos ''polira'' (nije daba pod navodnicima again :D poliranje i nazovimo to izrazom 'voskanje' nije isto...) sa voskom... I tada dobijes onaj nlink-blink efekt. Voda ''trci'' po haubi k'o antilope po savani... ZAKON!!!
Ali... :( I to je kratkog vijeka... Nakon toga i taj vosak ''izgubi moc'' i pocinje agonija sa mutnim lakom koji je prepun ''oblaka''... Strava prava... :mellow::mellow: Nakon takvog tretmana - ako ne kresnes uistinu pravu lovu sa pravim pastama sa pravim postupkom sa pravim majstorima... I opet se vracamo na pocetak price sa puuuuno ''pravim'' varijablama.
Pitanje je...? Zasto polirati auto...? Ako se ne sjaji onoliko koliko zelis... Pitaj se malo iskreno ''Sto ja to zelim...? i jos bolje ''Koje ja to casopise gledam...?'' jer to je isto kao i sa onim prostim filmovima kad goli barbe seksaju gole tete svakako i jako dugo... U naravi to nije tako... :D:D Ono je samo ''predstava'' kao sto je mozda i neki tvoj tuning casopis sa autom koji izgleda kao da si ga pokrio sa staklom. :palac::palac:
Ako bas zelis sjaj... Prvo pocni dooooobro i kvalitetno prati auto.Ne kazem da ne znas - daleko od toga, ali prati auto je nauka ma koliko mi se smijali sad zbog toga. Nakon pranja probaj koristiti Eagle One Wax As U Dry :lizi::lizi:  

http://www.amazon.com/gp/product/images/B000G2BIKS/ref=dp_image_text_0?ie=UTF8&n=15684181&s=automotive

Ovo ti je cudo zakon za sjaj i zastitu na autu... lako se nanosi (i na suho - nije bas... I na mokro - savjetujem na mokro)

I ne pretjeruj... Doslovce samo par ''štrcaja'' po jos mokrom autu... Iz dana u dan, iz pranja u pranje vidjet' ces rezultate... Nista preko noci... :ne::ne:
Eto... Nadam se da ces naci nekoga majstora... :palac::palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline ivmatic86

poliranje
« Odgovori #6 : 05 Svibnja, 2011, 13:09:26 »
Frik-ri je potpuno u pravu! Na takvom autu ti i ne triba poliranje,izgleda stvarno dobro, a poliranje je OBRADA ODVAJANJEM ČESTICA- čitaj BRUŠENJE. Sampo ga dobro operi i koristi Eagle one koji ti je on preporučija,bit češ sritan i boje ča ti dugo trajat.

Offline Pišta

poliranje
« Odgovori #7 : 05 Svibnja, 2011, 17:20:48 »
jel netko probao ovaj Crystal coating ,kažu garancija 2 god. ali je i cijena paprena
http://www.youtube.com/watch?v=R4mK8RKiu7o&feature=player_embedded

Offline tonny

• Junior member
  • **
poliranje
« Odgovori #8 : 05 Svibnja, 2011, 18:39:44 »
Citat: ivmatic86;234933
Frik-ri je potpuno u pravu! Na takvom autu ti i ne triba poliranje,izgleda stvarno dobro, a poliranje je OBRADA ODVAJANJEM ČESTICA- čitaj BRUŠENJE. Sampo ga dobro operi i koristi Eagle one koji ti je on preporučija,bit češ sritan i boje ča ti dugo trajat.

da ali problem je sto je meni lak matira izgubio sjaj:(
VW motosport  

Offline FICO RICO

poliranje
« Odgovori #10 : 14 Lipnja, 2011, 19:50:10 »
viden danas danas kraj sakic vulkanizera auto tip top

MTR

• Gost
poliranje
« Odgovori #11 : 07 Kolovoza, 2011, 00:02:35 »
Ako se auto dobro pripremi i uradi kvalitetno imat ces sjaj i dugotrajnu zastitu samo ako je majstor dobar onda nije ni jeftin .
Ja to radim vec dugo vremena i kako je vec neko napisao posao je dugotrajan i srednje tezak ali se na kraju isplati .
Najlakse ces primjetiti razliku izmedju fusa i kvaliteta kod majstora u vremenu rada koje ti ponudi , fuser radi za 2,3,4 sata dok kvalitetan rad traje 2,3 dana zbog slijedeceg:

Pranje : traje minimalno 1-2 sata jer se radi temeljno na svim dijelovima vozila , ja inace ostanem samo na felgama po 30-40 minuta , onda spricam auto sa degreserom da podigne necistocu i onda saperem , tek tada ide samponiranje , sapiranje i susenje

Clay Bar : 1 sat minimum ,specijalna glina za uklanjanje svih mogucih necistoca i cestica koje su se zabile u lak

Opet pranje , susenje i ispuhivanje ostataka vode sa zracnim kompresorom , jer auto mora biti potpuno suho radi boljeg prijanjanja zastitne trake na svim kriticnim dijelovima ( kederi , farovi , lajsne .... ) i naravno da se kapljice vode ne podvuku ispod spuzve tokom poliranja .

Prvi prelaz : radi se sa grubom pastom ( 3M Fast Cut Plus ili Mancerna su kod mene u opticaju )i grubom spuzvom na rotacionoj masini i na max 1300-1400 obrataja , ovim postupkom se uklanja 90-95 ostecenja na laku ( ukoliko je prethodno slajfano sa P1500/P2000/P3000 ).

Drugi prelaz : srednje gruba pasta sa srednje grubom spuzvom da se uklone tragovi od prvog prelaza i mikronska ostecenja laka nastala od abraziva u gore pomenutim pastama

Treci prelaz : zavrsni prelaz poliranja kojim se nanosi tzv. Glaze polir za duboki sjaj i uklanjanje tragova od srednje grube paste, njega radim sa orbitalnom masinom radi ravnomjernog nanosenja .

Cetvrti prelaz : 3M Ultrafina SE polir pasta koja nema abrazive , silikone itd u kombinaciji sa najfinijom spuzvom i na 1500 obrtaja masine kako bi se uklonuli hologrami nastali poliranjem , ova pasta zahtjeva odredjenu temperaturu koja nastaje izmedju paste i laka koju postizemo malo vecim obrtajima na masini i sporijim radom

Peti prelaz : polimerna zastita , nanosi se tanak sloj aplikatorom i rucno se radi  , ostavi se da odstoji 30 minuta i onda se ukloni visak . Onda se auto ostavlja preko noci u garazi da se molekule polimera povezu sa lakom .

Ujutro se nanese jedan ili dva sloja voska u razmaku od 2-3 sata da se stvori dodatni zastitni sloj na laku i tada je gotovo , ne preporucuje se pranje vozila u narednih 3-5 dana

eto , a sutra cu vam objasniti zasto se ovo ovako radi :D

Offline pajo_patak

• Veteran member
poliranje
« Odgovori #12 : 07 Kolovoza, 2011, 02:13:16 »
čovik ti je sve reka i nemoj past na guzicu kad ti ljudi kažu cijene kvalitetnog poliranja jer primjerice svaka od navedenih pasta košta oko 280kn, jedan list p3000 košta 55kn, itd...ali zato si miran koju godinu ako ćeš pazit na auto.
ako nisi tolika picajzla bit ćeš zadovoljan i sa nekom hobby strojnom polirkom i 3m pastom crni čep, piše fine compound na njoj, sve izvedivo u kućnoj radinosti u jedan dan...
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

MTR

• Gost
poliranje
« Odgovori #13 : 07 Kolovoza, 2011, 09:14:33 »
Upravo tako kako si i napisao , materijal je skup a i cijena rada je skupa i kad se sve to pomnozi imas cijenu u rasponu od 1500-4000 Kn.
E sad zavisi kakav tretman hoces , ovo sto sam naveo je full usluga , ti mozes npr. ici sa Compound pastom da uklonis nedostatke i poslije samo da uklonis holograme ( i to samo ako je u pitanju tamna boja ) i da zavrsis sa nekim voskom , to te moze kostat oko 500-700 Kn.
Ja sad ne znam kakvih majstora kod vas u HR ima i kako rade ali bi vam svaki trebao pojasniti sta vam tacno nudi i sta dobijete za ponudjenu cijenu.

E sad ono sta sam ostao duzan da pojasnim :

Svi radovi poliranja , znaci slajfanje , gruba , srednje gruba , zavrsna polir pasta se radi samo radi ujednacavanja i izravnavanja zastitnog sloja na boji tj. bezbojnog laka .Ovim postupkom se uklanjaju parnice od pranja , risovi u laku ,srednje duboke parnice , sjena na laku , oksidacija , narandjina kora itd.
Sve to se radi samo radi nanosenja tankog sloja zastite u vidu voska sa polimerima ( tzv.nano wax na sintetskoj bazi ) i voska sa karnaubom ( prirodni vosak u kombinaciji sa uljima ) .
Efekt je sjaj i dubina boje , a ono sto je naj naj bitnije je da ste stvorili sloj na laku koji ce kupiti sve necistoce u sebe koje ce te pranjem skidati , u ovom slucaju skidate sloj voska i necistoce u njemu a ne necistoce koje su se zabile u lak .
Polimerni premazi pruzaju zastitu ( prema proizvodjacu ) od nekih 18 mjeseci , dok je u praksi to oko 1 godine , prirodni voskovi daju zastitu od 1-2-3 mjeseca i potrebno ih je nanositi u kontinuitetu , znaci 3-4 puta godisnje .

Ovako vam izgleda lak prije pranja i tretmana sa clay bar-om

a ovako poslije kada je spreman za masinu i paste

i evo kako bi lak trebao da izgleda nakon poliranja , znaci bez sjene , holograma i u punom sjaju , ovo sam radio nedavno

Offline ivmatic86

poliranje
« Odgovori #14 : 07 Kolovoza, 2011, 10:33:53 »
Odlično MTR:palac:! Znaći ti si profić za poliranje auta... Ka šta san reka, ja san samo za brodove, ali me ovo šta si napia fasciniralo. Zanima me, ako nije tajna:o, koju glinu za uklanjanje šporkice koristiš i koji polimer za zaštitu?