Upravo tako kako si i napisao , materijal je skup a i cijena rada je skupa i kad se sve to pomnozi imas cijenu u rasponu od 1500-4000 Kn.
E sad zavisi kakav tretman hoces , ovo sto sam naveo je full usluga , ti mozes npr. ici sa Compound pastom da uklonis nedostatke i poslije samo da uklonis holograme ( i to samo ako je u pitanju tamna boja ) i da zavrsis sa nekim voskom , to te moze kostat oko 500-700 Kn.
Ja sad ne znam kakvih majstora kod vas u HR ima i kako rade ali bi vam svaki trebao pojasniti sta vam tacno nudi i sta dobijete za ponudjenu cijenu.
E sad ono sta sam ostao duzan da pojasnim :
Svi radovi poliranja , znaci slajfanje , gruba , srednje gruba , zavrsna polir pasta se radi samo radi ujednacavanja i izravnavanja zastitnog sloja na boji tj. bezbojnog laka .Ovim postupkom se uklanjaju parnice od pranja , risovi u laku ,srednje duboke parnice , sjena na laku , oksidacija , narandjina kora itd.
Sve to se radi samo radi nanosenja tankog sloja zastite u vidu voska sa polimerima ( tzv.nano wax na sintetskoj bazi ) i voska sa karnaubom ( prirodni vosak u kombinaciji sa uljima ) .
Efekt je sjaj i dubina boje , a ono sto je naj naj bitnije je da ste stvorili sloj na laku koji ce kupiti sve necistoce u sebe koje ce te pranjem skidati , u ovom slucaju skidate sloj voska i necistoce u njemu a ne necistoce koje su se zabile u lak .
Polimerni premazi pruzaju zastitu ( prema proizvodjacu ) od nekih 18 mjeseci , dok je u praksi to oko 1 godine , prirodni voskovi daju zastitu od 1-2-3 mjeseca i potrebno ih je nanositi u kontinuitetu , znaci 3-4 puta godisnje .
Ovako vam izgleda lak prije pranja i tretmana sa clay bar-om

a ovako poslije kada je spreman za masinu i paste

i evo kako bi lak trebao da izgleda nakon poliranja , znaci bez sjene , holograma i u punom sjaju , ovo sam radio nedavno