Autor Tema: Zatamnjivanje stakala  (Posjeta: 15285 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« : 28 Svibnja, 2011, 18:41:15 »
Evo kako dolazi lito, zatamnjija bi malo zadnja stakla na svojoj Yužini. Samo ne znan kako to pravilno izvest da nakon godinu dana ne izbiju mjehurići! Net je prepun savjeta, videa itd. o zatamnjivanju stakala, kako znat šta je stvarno dobro. Koju foliju koristit (tija bi u crnoj boji, a da se može vidit ka kroz sunčane naočale). Može neki savjet, link (video):pda:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Bagi

• Gost
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #1 : 28 Svibnja, 2011, 18:54:12 »
Evo imaš na youtube videa od Vades folija centra, meni su radili 4 auta.

http://www.youtube.com/watch?v=qdQHSlkysbg

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #2 : 01 Lipnja, 2011, 12:28:49 »
Izgleda zanimljivo, ali ne moguiz ovoga puno saznat. Imali još nešto?

Offline pajo_patak

• Veteran member
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #3 : 01 Lipnja, 2011, 13:11:04 »
crnim sprejem...tamni, provjereno
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #4 : 01 Lipnja, 2011, 14:38:38 »
Citat: pajo_patak;240603
Ooooo ozbiljno:eek:? Akril lak ili nešto posebno? Iman zatamnjene žmigavce crnim akrilom i izgleda odlično, ali jeli to malo previše za prozore... nekako mi sečini da kroz to neču moć vidit, a i grijat če se na suncu. Dobre folije navodno odbijaju sunčeve zrake itd. Pa je u autu malo hladnije:D.

Offline mattax

• Antique Member
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #5 : 01 Lipnja, 2011, 15:42:39 »
Citat: pajo_patak;240603

Ti se šališ ? Laži ako treba za odgovor:confused:
...DNK rulz...

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #6 : 02 Lipnja, 2011, 20:07:01 »
Još nešto??? Pa nemogu virovat da ekipa koja sređuje auta nije zatamnjivala stakla...

Offline deda

• Antique Member
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #7 : 02 Lipnja, 2011, 21:16:26 »
Neznam zašto zatamljujete stakla na svjetlima,već sam se nekoliko puta skoro zaletio u auto ispred sebe jer se po danu uopće niš ne vidi da nekaj svjetli.A za stakla mi nije jasno u ćemu je problem,kupiš kvalitetnu foliju 3 M,recimo i naljepiš.Cjela stvar je u kvalitetnoj foliji i postupku postavljana,ako neznaš kako daš nekom,da to napravi.

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #8 : 09 Lipnja, 2011, 19:49:56 »
A, meni su zatamnjena svitla ispala predobro,kad su ugašena skroz crno,a kad svitle, ka da i nisu zatamnjena, čak i po danu, a sve sa sprejem od 20 kn! (već sam o tome pisa po forumu...) E, sad, 3 M folija, ok, to je dobro. Ali postupak, nije samo ''otkidaj i zalipi'', a stvarno bi to volija sam napravit...

Offline ma men

• Antique Member
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #9 : 10 Lipnja, 2011, 22:15:18 »
Citat: deda;240945
...A za stakla mi nije jasno u ćemu je problem,kupiš kvalitetnu foliju 3 M,recimo i naljepiš.Cjela stvar je u kvalitetnoj foliji i postupku postavljana,ako neznaš kako daš nekom,da to napravi.

Ja se potpuno slažem s ovim, kvaliteta folije bitno utječe na sam rad i završni uradak...Zatamnio sam prije tjedan dana stakla na svojoj Vectri za svaki dan točno iz tog razloga jer dok radim auto mi se 8 sati na suncu na parkiralištu prži i kad posli toga sidneš u auto ki da si uša pod peku :eek: Pa sam reka uzet foliju jeftinu jer u konačnici mi je bio bitniji zaštitni efekt, a ne i toliko do izgleda (bilo je i do izgleda, ali ovo prvo je bilo bitnije)...Izvadija sam stakla iz vrata, dobro očistija, otkinija komad folije na približnu mjeru i lagano krenija iz jednog kuta dijagonalno prema drugom...Pri tome špricat vodom po staklu i po ljepilu na foliji i pazit da se ne priklopi jer možeš bacit foliju...Ispalo je sve 5 i veselilo me to šta sam vidija kad sam zadnja bočna stakla vratija...Međutim veselje je brzo prošlo kad je zadnja šajba došla na red :( Nepristupačno za popizdit, a folija nikakva...Potrošija sam 2 role folije i opet ništa nisam napravija...Drugi dan iša po još jednu rolu i nekako ja, ćaća i susjed drži nedaj uspijemo...Nažalost greške u radu i tvornički po samoj foliji po danu dosta vidljive, ali reka sam ok neću se sada živcirat oko toga, da uzimam još jednu foliju i zatamnjivam ponovo nema smisla, ostavit ću vako...Tako da u kraju krajeva bi preporučija svakome da NE uzima onu foliju iz Konzuma pogotovo za zadnje staklo, upravo zbog tih tvorničkih grešaka i šta je teško radit s njom...Iz ovoga sam naučija da se nekad i više isplati uzet malo kvalitetniju foliju ukoliko očekivate besprijekorno zatamnjivanje ki šta sam ja donekle očekiva...Mislim da sam dovoljno reka, toliko o meni, a tebi Ivane sritno u radovima :palac:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

SCARY

• Gost
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #10 : 10 Lipnja, 2011, 23:38:41 »
folija iz metro-a je ok odnos cijene i kvalitete...

a kod posla je najbitnija čistoća i šablona;)

često puta je malo sexa dok napraviš šablonu, ali je zato poslije lakše...

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #11 : 12 Lipnja, 2011, 14:27:27 »
Ok,:palac:Hvala svima. Sad je na meni red da nešto pokušam. Kupit ču neku skuplju folju ako ne uspijem nać 3M. Šta se tiče pristupačnosi na Yužini nemanikakvih problema, zadnja leptir stakla se lako skinu, a zadnje staklo je potpuno ravno i pristupačno kad se gepek otvori, to bi trebalo olakšat posa. Nadan se da če ispast dobro:to:

SCARY

• Gost
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #12 : 12 Lipnja, 2011, 16:08:40 »
kod yugacha:
- bočna stakla su kikiriki, iako je sex oko kopče...
- zadnje staklo je malo veći sex jer je sve opanačke i ima priključke za grijač...
- vizir je najveći sex - obavezno dvojica...

Offline ivmatic86

Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #13 : 13 Lipnja, 2011, 20:15:02 »
Citat: SCARY;242791
kod yugacha:
- bočna stakla su kikiriki, iako je sex oko kopče...
- zadnje staklo je malo veći sex jer je sve opanačke i ima priključke za grijač...
- vizir je najveći sex - obavezno dvojica...
E, super:palac: Vizir nisan ni mislija zatamnjivat, ali sad si me inspirira:D. Samo pitanje; postoje li neke preporučene dimenzije (koliko od vrha) zatamnjivat vizir ili je to samo stvar koliko se meni sviđa? Ne želin da izgleda seljački i da od folije nevidin vozit....

SCARY

• Gost
Zatamnjivanje stakala
« Odgovori #14 : 13 Lipnja, 2011, 21:00:04 »
evo pogledaj moju temu na yfc, pa bu ti sve jasno;)
http://www.yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=7768

folija za vizir koju sam kupio u metro-u ima postupno zatamnjivanje - od skroz prozirnog do skroz tamnog...