Autor Tema: Zaštita podvozja  (Posjeta: 11679 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nino81

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
Zaštita podvozja
« : 21 Lipnja, 2011, 14:12:58 »
Molim vas na koji način je najbolje izvršiti zaštitu podvozja, naime danas na regi mi je rećeno da je ženina alfa lagano načeta i da bi bilo idealno ju sada osvježiti.. Znači da očistim do metala i direktno drmnem bitumen, ili da očistim stavim temeljnu pa onda bitumen?

lutherus

• Gost
Zaštita podvozja
« Odgovori #1 : 21 Lipnja, 2011, 14:31:27 »
Moj savjet je da cijeli pod očistiš od nečistoća,odstraniš hrđu,pokrpaš eventualne rupe i premažeš sa Forchovom protection plus l253 farbom za zaštitu podvozja.Možeš ju i prelakirati.

Offline pajo_patak

• Veteran member
Zaštita podvozja
« Odgovori #2 : 21 Lipnja, 2011, 14:31:32 »
čeličnom četkom na brusilicu/bušilicu do metala, mobihel zeleni primer, teroson record 2000 HS...i to je to...ili ako ti je nedostupno to onda imaš body od 3M-a, 4CR-a...ali nemoj nikako te na bazi bitumena...
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline nino81

• Junior member
  • **
Zaštita podvozja
« Odgovori #3 : 21 Lipnja, 2011, 15:34:05 »
Hvala za pomoć!

Offline nino81

• Junior member
  • **
Zaštita podvozja
« Odgovori #4 : 21 Lipnja, 2011, 15:35:00 »
Mislim da je neka rupa al moram detaljno poglenut ima neko sredstvo za zapuniti ili da prevarim?

Offline nino81

• Junior member
  • **
Zaštita podvozja
« Odgovori #5 : 21 Lipnja, 2011, 15:36:10 »
Inače auto je 98, i karoserija je cinčana i nema ruzine ali odozdola se vidi da pomalo zeza, naime prije sam živio u zgradi pa bogica nije nikad ni vidla neku strehu a kamoli garažu..

lutherus

• Gost
Zaštita podvozja
« Odgovori #6 : 21 Lipnja, 2011, 16:08:27 »
je znam kak je to.isto mi bilo na 6 godina starom bmw serije 3.

Offline dvojka

• Antique Member
Zaštita podvozja
« Odgovori #7 : 21 Lipnja, 2011, 16:14:43 »
umjesto mobihela reaktiva stavio bi epoxy 2k temeljnu i na to svakako loctiteov teroson terotex 2000
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline vitomir

• Senior member
Zaštita podvozja
« Odgovori #8 : 03 Studenoga, 2011, 20:13:19 »
Citat: pajo_patak;244192
čeličnom četkom na brusilicu/bušilicu do metala, mobihel zeleni primer, teroson record 2000 HS...i to je to...ili ako ti je nedostupno to onda imaš body od 3M-a, 4CR-a...ali nemoj nikako te na bazi bitumena...

evo i ja san poceo restaurirat svo auto ,pa me zanima za zastitu podvozja zasto ne bitumen vidio sam da to svi stavljaju,sta dolazi do pucanja ili ?
s cim da premazem iznutra,mislio san bitumenom a to bi dobro doslo i za izolaciju
hvala

Offline chaos

Zaštita podvozja
« Odgovori #9 : 03 Studenoga, 2011, 20:36:23 »
slikovito u boji izrečeno...

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Zaštita podvozja
« Odgovori #10 : 04 Studenoga, 2011, 09:29:03 »
Uuuu.... Chaos radi na proviziju garant... :rofl: :rofl:
Sala mala... :o Sto se tice bitumena, istina je da je dobar, ono... Bolje i to nego nista. Ali, on niti je ''vjecan'' a bome moze biti i dvosjekli mac.
naime, ako se taj ''bitumen'' maaaaaalo malo odljepi, a odljepiti ce se kad tad siiguuurno, bilo zbog udara kamencica, ili jednostavno se desi neka pukotina. E tada nastaju problemi - skuplja ti se vlaga IZMEDU  bitumena i lima. Ne bi vjerovao kaaaako :sok: brzo protruli lim na taj nacin, jer su uvjeti idealni za hrdu. Voda/vlaga vrlo lako ude, a jaaaaaako tesko izade van. Poslije kise su te supljine i po desetak dana mokre... Nerijetko, ako je ''slinavo'' vrijeme - ta mjesta su konstantno mokra.
Najgore od svega je to sto ti taj premaz ''na oko'' izgleda saaaaavrseeeno, sve 5, milina... ''Bacis oko'' a ono sve uredno i ''zasticeno''. Kad pocnu otpadati i ''zijevati'' komadi zastite - kad se pocnu odljepljivati one famozne ''krpe'' tada je pod vec ozbiljno dobio po nosu.
Ponavljam, opet je bolji i bitumen, nego nista, ali s njim ima vise posla i vise zafkancije. U biti bi ga svakih ''X'' vremena trebao skinuti i ponovno nanesti, a to je muka Isusova - VJEEEERUUUUJ!!!! :(
Jest da se cini gadan i opsezan posao, te nadasve skup posao jer kad pocnes sve to brusiti do sjaja, pa premazati nekom dobrom temeljnom (antirost primer, 2k epoksi ili neki slican primer...) pa tek onda ovim terosonima i slicno... Je, skupo je... Je, posla je... Ali napravis to jednom i kazes na kraju ''za vjeke vjekova... Aaaaameeeeen...'' :gosp:
A auto nakon pet... Sest... Deset godina i dalje - zdraaaaaaaaaav... pa te tek onda pukne zelja za nekim opseznijim restauratorskim zahvatom po mehanici i laku jer ''ma steta mi ga je zapustiti, dobar je, dobro me sluzi, a gle samo kako je zdrav...''8)8)8)
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline vitomir

• Senior member
Zaštita podvozja
« Odgovori #11 : 04 Studenoga, 2011, 11:05:58 »
sad san poceo skidat ,cistit podvozje i to je orginalno ,izgleda kao guma,rasteze se nije kao klasicni bitumen.
kakva je to 2k epoksi prajmer, i anti rost prajmer di bi to moga kupit koji proizvodjaci su najbolji.
sto bi mogao iznutra stavit ,obrusio sam gdje je bilo malo hrde pa san mislio premazat 2 k temeljnom (to je temeljna i prajmer)jesam u pravu

hvala vam na pomoci

Offline ivmatic86

Zaštita podvozja
« Odgovori #12 : 04 Studenoga, 2011, 19:35:43 »
Ja najviše volin Hempelov 2k Epoxy Light Primer. Ako na moru može izdržat više od 10 godina, može na autu još i duže. I može ga se kupit skoro svugdi...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline 2slow

• Senior member
Zaštita podvozja
« Odgovori #13 : 05 Studenoga, 2011, 20:10:05 »
Vidim da mnogi brkaju body i bitumen... Bitumen sigurno ne puca i odpada jer pravi bitumen uvijek ostaje mekan i mastan, štiti od vlage i oštečenja temeljne zaštite... osim kad se pošprica na prljavu površinu... Ako planiraš čistit do golog lima (iako ti ja nebi preporučio ako nije jače trul) stavi 2K epoksi primer, nije toliko bitno koja marka, svaka je bolja od običnog primera... Na primer prvo body, on kada se osuši postaje čvrst, može se bojat i dobra je zaštita... Na njega možeš još stavit po potrebi bitumen, npr. ispod blatobrana di kotači nabacuju prljavštinu i vodu...

Offline vitomir

• Senior member
Zaštita podvozja
« Odgovori #14 : 08 Studenoga, 2011, 15:33:31 »
hvala van na savjetima