Evo da dodam još ponešto slika! U međuvremenu dok se radilo na limariji automobila smišljo se plan o dodatnim djelovima!!!
Prvo sam se bacio u potragu za alu felgama! Bilo mi je dosta viđenih ajkula s Brockovim ili Borbet felgama,istina ajkule na njima izgledaju mrak ali kad god sam ja naišao na tuniranu ajkulu evo ti njih gore!!!
A i drugo,nemam love za njih :-)
Pa sam se tražio u bacanje oglasa po "Lijepoj našoj" i naletio na jedne jako zanimljive felge.Riječ je o RH felgama s rubom,nisu kičaste i mislim da osobno po mene jako lijepo sjedaju na starije aute!I brzo sam nazvo lika,skočio u Gospić po njih, iskeširo 1700kn i doneso ih kući!
I baš u međuvremenu sam na autoputu nateravo svoju kocku 318i da vidim jel to ide gdje!Cajger je pokazo 210 i mislim da joj je to solidno!U tom trenutku sam imo osjeh kao onaj Joker iz Batman filma :-) .
Felge su odma bile prisiljene na montažu ali postoji problem.Unutarnji rub felge struže po krajniku i tako da nemogu stegnut prenje kotače do kraja!
Tako da ću morat ić kupit distance naprijed a i odozada tako da bi kotači pratili liniju! Nisam uspio uslikat da vidite kako to izgleda na autu pa kad slikam stavit ću da vidite!
Kupljena je i garnitura Erling duhtuna i brtvi od Keka (izvorno su od druga Karabalića) za m10 motor

Uploaded with
ImageShack.usZa upravljanje će se brinut trokraki volan koji je bio na 1602 od staroga.Treba ga samo prelakirati i tapecirati,ništa laše :-)

Uploaded with
ImageShack.usU međuvremenu dok se to sve kupovalo,zvalo itd na autu su se zaštićivali komplet pragovi ( 2x = nisam bio škrt )

Uploaded with
ImageShack.usOd Mad-Bertone-a s foruma su naručene H & R opruge -3,5cm ( TUV ) koje su stigle ravno iz Deutschlanda

Uploaded with
ImageShack.usNaravno auto nije mogo držat cestu na 28 godina starim ORIGINALNIM amortizerima! To je smao dokaz kvalitete da na autu u toliko godina nikad nisu promjenjeni amortizeri i auto je još prosječno držao cestu s njima! Malo se pri većim brzinama počeo njihat i zanosit,ali to je bio znak da treba papučicu malo smanjit :-)
Za kombinaciju su uzeti Bilstein B2 uljni amortizeri -Novi
Kupljeni su od Keka i to po vrlo prihvatljivoj cijeni!
Bilo je opcija od plinskih i svega!Ali sma odlučio ovako! Pošto naša "LIJEPA HRVATSKA" ima prekrasne ceste sa 18 vrsta asfalta i gdje su rupe na rupi,mislim da nije isplativo ulagat previše u ovjes auta(onima koji i nemaju novaca) jer te naše ceste neprastano to sve trgaju!To j jedna stvar ,a druga je ta što ja ne želim karting po cesti nego prosjećno spušteni auto i da isto tako drži! Ipak je riječ o 90 ks,pa ne treba mi ovjes na takvom autu za 3000eura!!!
I tako su mi uletili ovi Bilsteini i mislim da će to bit dobra kombinacija!!! Znam,neki bi nešto drugo kemijali ali ja sma se odlučio na ovo!
Mortizeri će se uskoro tokariti 3,5cm koliko je i niža opruga pa čemo onda vidjet!

Uploaded with
ImageShack.usOd staroga šef na poslu isto je ljubitelj automobila i to oldtimera,te kako on raspolaže s puno dijelova našao 2 dupla Webera 40" ! ! !
I kad je stari te frgiće dofuro doma tak sma se zagrijo kak bi to uglazbio i kak bi urlalo ( još tada mi se nije motala povećana potrošnja po glavi :-) ) ali sam ipak odusto od te solucije makar je baš ono nekako staromodno i najbolje bi mu pasalo,ali pošto nisam oženjen za INU ništa od toga! :-)
Kad sma malo bolje razmislio, on traži 200 eura za te frgiće,potrebno ih je ziher reparirat,kupit gumice i sve ostalo,potrošnja će bit veća za par litara a dobit ću oko 15 ks ! Zato bolje da zašparam 500e i kupim od kocke is-a mašinu za koju ću znat da ima "oko" 136 ks i to stalno,potrošnja će bit manja nego što je i sad s ovom frgom i još će se moć naturpijat.Tako da sam ipak odlučio vratit frgiće šefu u nadi da će on njih upotrebit za što su i bili namijenjeni a to je legendarni NSU Princ TT ! Ima sve dijelove doma(od špic bregaste,klipova,karika i svega) i nadam se da će to uskoro krenut slagat!!!

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us