Autor Tema: Čime skinuti 2k boju?  (Posjeta: 4481 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #15 : 12 Srpnja, 2011, 22:37:02 »
Imaš ih u garnituri,različite velićine i nisu skupe,to je potrošna roba i razlikuju se od obićnih špahtli jer su tanke i od tvrdog čelika tako da se mogu savijat i čistit brusilicom a da se ne poderu.

Offline Pišta

Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #16 : 12 Srpnja, 2011, 23:06:15 »
Kak bi stari meštri rekli,japanske lopatice,mada nikad nisam skužio zašto se tako zovu

Offline gogot4

• Veteran member
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #17 : 12 Srpnja, 2011, 23:19:11 »
Znam,znam na šta misliš, kupit ću to u bojam i lakovim pa probat

Offline deda

• Antique Member
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #18 : 13 Srpnja, 2011, 09:33:50 »
Kolko se sjećam,ja sam još onda bil klinac neki stari majstor  je imao napravljenu špahtlu od tog čelićnog lima,jer se onda nije to moglo kupit, od nekog lima koji se uvozio iz Japana i nije ga uopće bilo u prodaji,nego su to mažnjavali iz nekih tvornica koje su nešto radile od toga.Jebemti,lik je to pazio i ćuvao ko oko u glavi.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #19 : 16 Srpnja, 2011, 18:15:26 »
Necu biti ''hejter'' ali bojim se da za branike nema spasa... Ako se boja upila u pore... Bojim se da je to kao ona spika na partizanskim spomenicima ''u kamen uklesano za vjecnost''. Ja sam svoje jednom tako ukenjao - pobjeglo mi ispod trake... Kad sam škrtario za kunu-dve i nisam uzeo 3M-ovu traku :D... Mada je na kraju ispalo odlicno jer sam sredio cijeli branik. A onda je bila razlika prednji zadnji pa sam i zadnji... A sve zbog dve-tri kune :D
Ne kuzim kako se ne moze ''odnitrati'' sa stakla...? Nekom velikom krpšom (dooobro, ne sad plahtom sa bracnog kreveta :D ) namakanje i brisanje...
Mada, najjednostavnje je ostrugati sa ''necim tankim i podesnim''. Ove Dedine spatule su zakon, kao i rezervne ostrice skalpela - samo sto sa njima mozes malo ''uziviti'' u skidanju boje pa u ''zaru borbe'' malo ostaviti jagodice po staklu... Pu-pu-pu... Daleko kuca bila...
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #20 : 16 Srpnja, 2011, 18:24:25 »
Na plastici se jedino da sve fino spjeskarit,ali oni koji to znaju i hoće.Lani sam dao sve boćne lajsne i branike od Citroena Vise tako jednom meštru u Ivaniću,jer su prije bila farbane i to se stalno ljuštilo.Kakao god sam probao nije išlo s nićim.On je to ispjeskario s nekom finom prašinom i ispalo je novo i uopće nije oštetio hrapavu površinu koja je bila original na vanjskoj strani.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Čime skinuti 2k boju?
« Odgovori #21 : 16 Srpnja, 2011, 19:18:43 »
To za ''pjeskarenje'' plastike sam cuo i mislio sam da je znanstvena fantastika. Ono ''sve skine i ostane hrapava ko nova'', ali eto, vidis... Znaci stvar ''radi''... Dobro za znati. :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?