Autor Tema: Mokro pjeskarenje  (Posjeta: 14480 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
Mokro pjeskarenje
« : 12 Srpnja, 2011, 08:01:38 »
Kako se riješiti problema prašine kod pjeskarenja,nabavke velikog kompresora,šprice za pjeskarenje... :ghh:

Ovim: nastavak koji se montira na miniwash - moj kolega je nabavio jedan,pjeskario je veliku prikolicu i kaže da radi super. Moram otići kod njega da vidim to čudo u pogonu - evo video s neta:

http://www.youtube.com/watch?v=aqPiF49DZu4&feature=related

Skidanje boje: http://www.youtube.com/watch?v=vJLLgoZter0&feature=related

:to:

Offline AlfaZD

Mokro pjeskarenje
« Odgovori #1 : 12 Srpnja, 2011, 09:05:59 »
da, za opjeskariti konstrukciju željeznog mosta mokro pjeskarenje je taman.

pred par godina dao sam rastavljenu vespu na pjeskarenje. tip je došao kombijem (bilo mu je usput prema nekom njegovom radilištu), odvezao ju, i popodne ju vratio ispjeskarenu. kad ju je iskrcao, detonirao sam. već je sva bila uhvatila žućkastu patinu, a još uvijek je bila mokra. o mokrom pijesku po svim šupljinama i šavovima da ne govorim.
slijedilo je višesatno ispuhivanje/sušenje kompresorom, pa sutradan fini šmirgl u ruke, i skidanje žutila prije farbanja temeljom. krasna zanimacija.

ne smijem ni pomisliti što bi bilo da sam mu povjerio kakvu Alfinu školjku na pjeskarenje. sad bi najverovatnije pisao molbu za uvjetni otpust, a ne ovaj post.
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline Motohod

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #2 : 12 Srpnja, 2011, 20:28:26 »
Za felge,dijelove ovjesa ili čak koji dio limarije bi poslužilo. Za pjeskarenje cijelog auta nije no kolega je kupio taj nastavak + crijeva za niti 50 eura dok mu je tip za pjeskarenje dvoosovinske traktorske prikolice rekao od cca 2 do 3 tisuće kuna. S ovim je očistio prikolicu jedno popodne,bez prašine,velikog kompresora,pjeskare... nakon toga par litri Antikorozina http://www.gradimo.hr/Sredstvo-za-skidanje-hrde-ANTIKOROZIN/hr-HR/21227.aspx ,temeljna (piše da ne treba... ali :rolleyes: ) i gore boja. Brže i bolje od četke na brusilici,jednostavnija tehnika nego obično pjeskarenje.

2 AlfaZD: dok naletim na takvu površinsku koroziju kak ti se dogodila na vespi (odnosno - svakom čistom komadu metala dok se namoči) operem tu tanku hrđu mješavinom solne kiseline u koju stavim komadić pocinčanog metala (npr: nekoliko podložnih pločica) i ta mješavina praktički opere hrđu. Dok je još mokro neutraliziram kiselinu tako da operem dio vodom u koju ubacim sodu bikarbonu.... posušim i ofarbam. U roku od pol sata,sat nebude zahrđalo. :ghh:

Offline darkich45

• Veteran member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #3 : 12 Srpnja, 2011, 21:55:42 »
Da! za školjku sigurno nije.  

Ali da mi je takvo nešto za felge očistiti.....      bubreg bi dao!
Yugo = do 100-tke voziš, iznad...  gađaš!

Offline gigi V8

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #4 : 13 Srpnja, 2011, 12:14:40 »
ni jedan takav posao nemožeš raditi ako nemaš veliko dvorište ili negdje vani,,ili zatvoreni neiskorišteni škedenj ili.........
probaj to napraviti među kućama (susjedima) i više neće biti dobrosusjedskih  odnosa!!
i ako nemaš dovoljno jaki kompresor da kvalitetno sve skine,,, jer inače samo skine površinski sloj- a to nije dovoljno za kvalitetnu restauraciju. !!
a poslije toga ti treba 4-5-6 l benzina da cijeli auto odmah pobrišeš ili nitro i odma staviš u temeljnu- jer nisi napravio baš ništa...
zato je pjeskarenje (najjeftinije) ili sad novije tehnologije SODA BLASTING ILI SUHI LED...ali je skuuupppooo !!
no uvijek ima i plan ""B""
bušilica, žićane četke,terlitke,,,drot kefe  , excentrične brusilece...i puno puno znoja- ali se sve napravi.. duže- ali se napravi,,,, i jeftinije...
samo što to nije ona kvaliteta koju napravi pjesak,,,, ili soda.....
ali je , napominjem - solidno !! (kad nemože bolje) !!
od nekud se treba početi !!

Offline Motohod

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #5 : 13 Srpnja, 2011, 13:41:18 »
Čim neko spomene pjeskarenje svi bi odmah cijele karoserije prašili :foc:

...meni ovo čudo tehnike treba za felge,kakvu getribu,usrane-blatne dijelove ovjesa koje mi se neda strugati četkom... Kišnu kabanicu imam,masku s naočalama,imam Karcher,imam 3 vreće pijeska a za vikend žicam nastavak i idu Opelove felge na red. :ghh:

Offline AlfaZD

Mokro pjeskarenje
« Odgovori #6 : 13 Srpnja, 2011, 15:32:35 »
nije uvijek u pitanju cijela školjka, točno je da dobro dođe za "sitnije" komade. npr. ja sam dao opjeskariti Minijev zadnji most

a opjeskariti cijelu šasiju, školjku, to je osnova kvalitetne restauracije
evo dvije slike opjeskarenog Austin Healeya našeg kolege Velocea
mislim da ih ni on nije vidio, kada skuži biti će :rtfm:

pjeskareno je na klasičan način, odvezao sam meštru u njegovu bazu u industrijskoj zoni gdje može prašiti do mile volje, kad je završio zvao me da dođem ukrcati, i pravac na farbanje temeljnom bojom

Offline Motohod

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #7 : 14 Srpnja, 2011, 21:06:58 »
Evo nastavka:

Možda ga ima i kod nas,budem pital kod Karcherovog zastupnika

Vani je to oko 100 eura po setu - http://www.pressure-power-washer.com/karcher-wet-sandblasting.htm

Offline mattax

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #8 : 14 Srpnja, 2011, 23:21:55 »
Citat: Motohod;248283
Kišnu kabanicu imam,masku s naočalama,imam Karcher,imam 3 vreće pijeska a za vikend žicam nastavak i idu Opelove felge na red. :ghh:

a meštre, jesi li razmišljao da li imaš čistog zraka za udahnuti koji put????
ugledaj se na ovog "ninju" http://teamgap.com/highpressure.png

http://www.schickexperement.com/products/sandblasting-accessories/protection-clothes/04-900.jpg
:palac:
...DNK rulz...

Offline Motohod

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #9 : 15 Srpnja, 2011, 21:19:09 »
Ak nisi slučajno pročital piše ti "masku s naočalama" a detalji: riječ je o JNA gas maski koju možeš nabaviti novu za cca 200 kn s filterima. Nije ovakva.... al slična.
« Zadnja izmjena: 15 Srpnja, 2011, 21:21:48 Motohod »

Offline mattax

• Antique Member
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #10 : 16 Srpnja, 2011, 01:49:21 »
i ovo je maska sa naočalama,al ajd. Sve u svemu, pametno radi i kako se kaže "slomi nogu"
http://www.dcpongo.com/grafika/school/pic333v.jpg
...DNK rulz...

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #11 : 16 Srpnja, 2011, 09:04:18 »
oprosti na smetnji, ali na ovoj šasiji ima još dosta korozije.... neznam koliko je stajala opjeskarena, ili nije detaljno očišćena... ili je loša fotka... ako je loša fotka ispričavam se na smetnji...

Offline AlfaZD

Mokro pjeskarenje
« Odgovori #12 : 16 Srpnja, 2011, 12:37:23 »
Citat: Chaser;248703
oprosti na smetnji, ali na ovoj šasiji ima još dosta korozije.... neznam koliko je stajala opjeskarena, ili nije detaljno očišćena... ili je loša fotka... ako je loša fotka ispričavam se na smetnji...

mislim da govoriš meni,
da, namjerno nisu pjeskareni pragovi i ostali dijelovi predviđeni za zamjenu, ionako su kasnije isječeni i zamijenjeni novim.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #13 : 16 Srpnja, 2011, 17:05:45 »
Citat: mattax;248697
i ovo je maska sa naočalama,al ajd. Sve u svemu, pametno radi i kako se kaže "slomi nogu"
http://www.dcpongo.com/grafika/school/pic333v.jpg
Hahahahahaha... :lol::lol::lol: Umro sam od smijeha... Da maska sa naocalama... :lol:
Sto se tice tog pjeskarenja... Spomenuo sam jednom DIY pjeskarenje... Muka Isusova plus jos malo gore.
Ako osjetite ''prasinu pod zubima''... Ako iz nosa izbacujete neku smolastu tvar sa kojom mozete gletati bez po muke... To onda nije posao... Jos ako je kvarcni pijesak, a je... pa ne daj boze SILIKOZA :aa::aa:

http://www.vasdoktor.com/medicina-rada/1373-silikoza

Procitajte samo UVOD ako necete sve!!!
Znam da je spika sa mokrim pjeskarenjem bas IZBJEGAVANJE prasine, ali... Sto i Gigi kaze... Susjedi i to... Ne zelim nikoga sad odvlaciti od nauma i plana, ali... Nije to bas zaj...PIIIP!!!...cija... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline itfzoran

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: kadet b
Mokro pjeskarenje
« Odgovori #14 : 07 Kolovoza, 2011, 22:14:38 »
Jesi li saznao dal imaju karcehrovi zastupnici nastavak? Što je to posebno na nastavku da ga jedan tokar ne bi mogao napraviti?

Citat: Motohod;248283
Čim neko spomene pjeskarenje svi bi odmah cijele karoserije prašili :foc:

...meni ovo čudo tehnike treba za felge,kakvu getribu,usrane-blatne dijelove ovjesa koje mi se neda strugati četkom... Kišnu kabanicu imam,masku s naočalama,imam Karcher,imam 3 vreće pijeska a za vikend žicam nastavak i idu Opelove felge na red. :ghh:
Zoran