Autor Tema: Renault Supercinq 1990  (Posjeta: 36705 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DinoST

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #90 : 27 Prosinca, 2012, 18:12:17 »
slažem se...a moj je još slabiji i osnovniji od campusa pa ga mazim i pazim! nije sve u brzini ima puno toga vise sta mi izaziva osmjeh u retrovizoru
“Strpljivost je nešto čemu se divite vozaču iza vas, ali ne i onom ispred vas.”

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #91 : 11 Ožujka, 2013, 19:16:10 »
Evo, da se javim s nekim novostima:
Dogovoreno je lakiranje sredinom aprila.
Ovih dana treba da stignu nove karike, i pre lakiranja da se osvezi motor.
U planu je i novi auspuh, komplet od grane do kraja.
Kad se sve to sredi, projekt oko ovog auta je skoro gotov, ostaje jos jedino neke lepe felne... i da se redovito odrzava i vozi.

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #92 : 25 Travnja, 2013, 22:31:33 »
Pisao sam ranije ovde oko cena limarskih i lakirerskih radova.
Priznajem, nisam obratio paznju na neke detalje, koji su me iznenadili, sad kad sam se ozbiljno uhvatio posla oko lakiranja.
Znaci, kao prvo, cijena radova sa materijalom od majstora:
Majstor bi stavio akrilnu boju, najjeftinijeg proizvodzaca. Isto kao i ostali materijali kao kitovi, zastite...
Zato sam resio da sam nabavim materijal s kojim ce se auto lakirati pa sam odabrao PPG. Baza + lak, ne akril. Valjda nisam pogresio?
Onda ide detaljni dogovor radova koje ce se raditi na samom autu. Prvo sam sam lepo i detaljno proverio auto gde sve ima trulezi i sta zelim da se uradi. Onda je i majstor isto proverio ali i ostavio mogucnost da izadze jos nesto. Tako sam dogovarao cenu. Posteno!
Isto tako, otkrio sam i da neki nemaju komoru! To su oni jeftiniji :) Ja ipak biram onog sa PRAVOM komorom, a ne onog koji garazu gde lakira naziva komorom.
Ovo je ozbiljna investicija i kanim da se uradi kako treba. Ako sam planirao 500 eur na kraju bice oko 200 eur vise od toga.
Auto ide kod majstora nakon Uskrsa koji je ovde pocetkom maja. Svakako, bice poneka fotka radova.

Ah, da!

Jel ima neko Campusa sa originalnom bojom i da mu na pokovima stoje one naljepnice kao linije, duga deblja zelena i bela (ili crvena na svetlijim autima) podeljena na dva dela? Bio bih veoma zahvalan da mi posalje PP s dimenzijama istih, ili da ih napise tu, jer bih nakon lakiranja voleo da ih izradim i vratim auto koliko je moguce blize originalnom stanju.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #93 : 26 Travnja, 2013, 08:07:48 »
Te se najepnice možda još mogu naručiti ko Renaultovih dilera.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #94 : 11 Svibnja, 2013, 15:34:31 »
@OVERDOSEDSPEEDJUNKIE, kod dilera, barem tu kod nas nema... gledali su me u cudu kad sam pitao.

Nego, auto je kod majstora, priprema se za lakiranje. Bio sam danas da vidim, rastavlja se polako, radi se ponesto. Evo slika:

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #95 : 07 Lipnja, 2013, 22:27:31 »
Jedna teaser fotka :)

Auto je gotov, sutra idem po njega. Vise slika sutra... ili prekosutra

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #96 : 09 Lipnja, 2013, 11:30:18 »
Evo ga...
Auto je doma, ispao je odlicno, vise slika kasnije.

Offline Igica

• Senior member
Renault Supercinq 1990
« Odgovori #97 : 09 Lipnja, 2013, 11:51:13 »
:palac: ko novo

Offline DinoST

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #98 : 09 Lipnja, 2013, 14:23:13 »
super..sjedi 5 :P

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #99 : 09 Lipnja, 2013, 14:34:46 »
Hvala Igica, hvala DinoST !
E sad, evo jos neke slike:

Ovo je slikala moja kcerka... interesantno je ispalo

Kad budem isao do majstora da stavi spojler od GTT na petoj vrati, morace da malo nasteluje haubu...

« Zadnja izmjena: 09 Lipnja, 2013, 14:37:31 kargh »

Offline DinoST

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #100 : 10 Lipnja, 2013, 12:38:11 »
nema šta...sve plastike,maska,svi prijelazi fino napraljeni.baš ga je lipo vidit ovako sređenog

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #101 : 10 Lipnja, 2013, 15:26:05 »
Citat: DinoST;388313
nema šta...sve plastike,maska,svi prijelazi fino napraljeni.baš ga je lipo vidit ovako sređenog
Generalno, auto je super ispao. Kad gledam slike sa pocetka teme, ovo je sasvim drugo auto :) Uzivo izgleda i bolje nego na slikama, boja je tamnija, 455 Bleu Nuit. Odozdo je lepo zasticen.
Plastike sam sam radio, koristio sam Sonax plastic restorer.
Jedino sta bode oci je hauba, koja mora ici malo gore i nazad, da se poravna sa maskom.
Isto tako, treba se popraviti boja u dnu prednjeg desnog blatobrana, ali to je dogovoreno sa majstorom, ovih ce se dana i to srediti.
Danas je prosao tehnicki bez greske, sugerirali su mi samo da cu uskoro trebati razmisljati o promeni srednjeg i zadnjeg lonca (to znam).
Sada samo redovita zamjena ulja i voznja :) Ovim smatram da sam sredio auto. A da! I neke lepe alu 13-ce :)

Offline old dog

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #102 : 10 Lipnja, 2013, 15:52:47 »
:palac:
///// uno 1.9 TD

Offline kargh

Renault Supercinq 1990
« Odgovori #103 : 05 Srpnja, 2013, 23:18:10 »
Namontiran spojler. Evo kako to izgleda:

Offline kargh

Odg: Renault Supercinq 1990
« Odgovori #104 : 06 Svibnja, 2014, 22:17:29 »
Tragovi svakodnevne voznje su vidlivi na autu u smislu sitnih ogrebotina po bokovima... Ljudi ne paze... udaraju vratima tudza auta.
Mislim da izvedem nesto sa onim tankim gumenim odbojnicima koje prodaju na metar da zastitim bok auta.
Svakako, ako negde nalete one plastike koji su imali drugi modeli 5-ce, ici ce oni gore.
Sto se ostalog tice, auto osim redovitog odrzavanja nema nikakvih problema.