Autor Tema: Hidraulična pressa  (Posjeta: 4064 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoky_zmay_vk

• Gost
Hidraulična pressa
« : 04 Kolovoza, 2011, 08:28:18 »
Ljudi,
planiram se uskoro pozabaviti sa izradom ovog neophodnog alata svake radionice, pa me zanima jel ima tko kavih iskustava, savjeta , primjera , skica , i svega što bi dobro došlo...
Konkretno, ja sam se odlučio (uliko mi se plan ne promijeni) napraviti presu sa elektromotorom i sa hidropumpom,ali to mi je krajnja ideja...
zasada sam pribavio hydroblok zupčastu pumpu Bosch na 1000 obrtaja istiskuje 6 litara ulja i daje pritisak od max 250bara , a radni tlak joj je cca 120 do 180 bara ovisno o podešenju,motor je 2,2kW monofaza 2800U/min - redukcija remenicom na cca 1500U/min,
U nedjelju idem po ventile i po nosač ventila,razdjelnicu i tako...da ne duljim...
Budući da će mi ovo biti nekakav prvijenac susretanja sa hidraulikom u smislu home made mog rada,pa je svaki savjet dobrodošao ili bilo kakva sugestija.
Poslikat ću ovih dana sve elemente koje sam do sada skupio i staviti skice i nacrte da se otprilike ima "dojam" o mom projektu...
pozdravljam sve!
(uh,al sam se raspisao)

Offline Warcraft

• Veteran member
Hidraulična pressa
« Odgovori #1 : 07 Kolovoza, 2011, 16:28:55 »
ajde, poslikaj sve što imaš i stavi sheme, a ja ću u firmi naći kakvog hidrauličara da pitam

Offline chaos

Hidraulična pressa
« Odgovori #2 : 07 Kolovoza, 2011, 18:57:51 »
Nije mi baš jasno zašto toliko komplicirati.
Ok, ja nis profi, ali npr. za te pezdarije koristim ili 12 ili 30 tonsku stupnu dizalicu (cijena u Metrou oko 180 kn).
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline šarafko

Hidraulična pressa
« Odgovori #3 : 07 Kolovoza, 2011, 22:39:28 »
Ima i skupih i jeftinih automobila. Isto tako ima skupih i jeftinih  alata i strojeva. Pitanje je koliko često i koliko precizno radiš sa nekim alatom i/ili strojem. Prema tome se određuje svota do koje ideš sa kupovinom ili izradom onog što ti treba.
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline karlo22hr

• Oldschool member
Hidraulična pressa
« Odgovori #4 : 10 Kolovoza, 2011, 14:46:20 »
Staviti cu ti ja slike od prese za koji dan moram ici slikati

zoky_zmay_vk

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #5 : 11 Kolovoza, 2011, 13:24:32 »
Nikako da uhvatim vremena pa da poslikam sve,spremam se na more...pa kad se vratim ću stići valjda sve , jer u imati više vremena.
@ šarafko : svaka čast na komentaru, sve je tako kako si rekao...
Nabavio sam i cilindar , uzeo sam dvoradni sa klipnjačom 32mm...stići će mi valjda sutra prekosutra...pozz svima

zoky_zmay_vk

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #6 : 12 Kolovoza, 2011, 08:55:07 »
Evo da Vam javim komponente:
Bosch Rexroth zupčasta hydraulična pumpa 5.5 ccm/rev cca 7,7-8 litara na 1400rpm
Bosch Rexroth elektrohidraulična razdjelinca sa dvije špule na 230V/50Hz 40-60(max) /min
Parkerov sigurnosno-povratni ventil sa regulacijom pritiska  max 310 bara 60l
Parkerov čep rezervara sa ozračnikom
nepovratni ventil 3/8'' kojeg ću montirati iza tlačne strane pumpe
dvoradni hydrocilindar 80/32 sa kružnom prirubnicom (sa utovarivača)

Offline šarafko

Hidraulična pressa
« Odgovori #7 : 12 Kolovoza, 2011, 12:04:03 »
Oho, malo smo se zaigrali... koliko je jak motor?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline šarafko

Hidraulična pressa
« Odgovori #8 : 12 Kolovoza, 2011, 12:05:08 »
A, vidim, piše gore

zoky_zmay_vk

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #9 : 13 Kolovoza, 2011, 15:13:38 »
Aha, malo je krenulo , al sad će na kratko stati jer idem malo na odmor.
Motor je Sever-ov 2,2kW , treba samo smisliti redukcije putem remenica , i da na kraju bude između 1200-1500 obrtaja per min.
Ako netko ima možda takav još jedan motor nek mi ga ponudi ovdje , trebat će mi još jedan... nije bitan proizvođač nego samo da je 1~ 1,5kW =>...
pozdrav...

rio

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #10 : 13 Kolovoza, 2011, 16:30:17 »
Imam trofazni neki mislim da je u tome rangu, ima veliku remenicu na sebi, pokretao mlin cekicar.....
Poslikam i vidim podatke ak.si.zainteresiran..

SCARY

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #11 : 13 Kolovoza, 2011, 17:57:57 »
merida prodaje elektromotore...

Offline šarafko

Hidraulična pressa
« Odgovori #12 : 13 Kolovoza, 2011, 18:28:34 »
Citat: zoky_zmay_vk;253069
Aha, malo je krenulo , al sad će na kratko stati jer idem malo na odmor.
Motor je Sever-ov 2,2kW , treba samo smisliti redukcije putem remenica , i da na kraju bude između 1200-1500 obrtaja per min.
Ako netko ima možda takav još jedan motor nek mi ga ponudi ovdje , trebat će mi još jedan... nije bitan proizvođač nego samo da je 1~ 1,5kW =>...
pozdrav...

Izlazni broj okretaja na pumpi izračunaš prema sadašnjem broju okretaja motora, promjeru remenice motora te promjeru remenice na pumpi. Ako ti taj prijenosni omjer ne odgovara, izračunaš nove promjere remenica za zadani broj okretaja na pumpi.

zoky_zmay_vk

• Gost
Hidraulična pressa
« Odgovori #13 : 14 Kolovoza, 2011, 13:18:27 »
Citat: rio;253078
Imam trofazni neki mislim da je u tome rangu, ima veliku remenicu na sebi, pokretao mlin cekicar.....
Poslikam i vidim podatke ak.si.zainteresiran..

A baš mi treba monofazni kad nemam trofaznu doma...u svakom slučaju hvala...