Autor Tema: "propadanje" papučice  (Posjeta: 2914 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sportiva.t35.com

"propadanje" papučice
« : 05 Rujna, 2011, 17:05:35 »
Neki dan se vozih po autocesti. Nakon par jačih kočenja pri oko 150km/h papučica kočnice mi je propala i kočenje je oslabilo. Kasnije se vratilo u normalu dok opet nisam kočio više puta pri velikim brzinama. Ako neko zna u čemu je problem, nek slobodno kaže :)

SCARY

• Gost
"propadanje" papučice
« Odgovori #1 : 05 Rujna, 2011, 18:28:45 »
vlaga u kočionoj tekućini... na visokim temperaturama nastaju parni čepovi koji isparavaju pa zato pedala propadne... kad se ohladi sve je normalno...
izraženo je baš kod jakih kočenja pri visokim brzinama, dok u gradu praktički ni ne može doći do te pojave...

Offline sportiva.t35.com

"propadanje" papučice
« Odgovori #2 : 05 Rujna, 2011, 19:26:05 »
OK. Hvala na odgovoru! :palac:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
"propadanje" papučice
« Odgovori #3 : 06 Rujna, 2011, 21:35:20 »
Yap... bas kako je Scary rekao... Savjet od srca - mijenjaj ulje u kocnicama... Sve lijepo vanka, eventualno propuhati crijeva, mada nije potrebno... Novo ulje dok ne procuri na sve ''sisice'' - na ''sisice'' mozes staviti maaale cijevcice da ti ulje ne zakenja sve zivo, a i agresivno je dosta - dize lak)... Malo odzracivanja i ... Miran si... Kasnije koci koliko te volja... A i onaj barba ti nece pametovati na tehnickom i nece te rusiti...
I jos samo nesto... To ulje za kocnice je jako higroskopno, odnosno jaaaako upija vodu (vlagu) iz zraka tako da kupuj i koristi samo originalno zatvorene kantice... One fore ''jeman ti ja od kunjada ča dela va Troleju uj va konobe...'' pa ti ga da u boci od Jane od litre i pol koje stoji pet godina i vec je devet puta pretakano - to ti je isti klinac kao tvoje ulje sad unutra... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?