Autor Tema: odljepio se retrovizor sa vjerobrana  (Posjeta: 9235 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sportiva.t35.com

odljepio se retrovizor sa vjerobrana
« : 05 Rujna, 2011, 17:08:54 »
Kao što piše u naslovu odljepio mi se retrovizior sa vjetrobrana. S čime ga je najbolje zalijepiti?

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #1 : 05 Rujna, 2011, 20:35:59 »
pogledaj si loctite ti ima baš ljepilo za ljepljenje špigli na vijetrobransko staklo, a vidio sam u baumaxu i od bison-a

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #2 : 05 Rujna, 2011, 21:52:08 »
Hvala, budem pronjuškao po gradu.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #3 : 06 Rujna, 2011, 01:43:53 »
raspitaj se ko drzi ta dva proizvodjaca i to ti je to ... javi ishod ljepljenja  :palac:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #4 : 06 Rujna, 2011, 09:32:26 »
Ja bi, ako smijem... :o Samo udijelio pokoji savjet... ;)
Sto se tice ljepljenja retrovizora... Prvo i osnovno pitanje: Zasto je otpao? :vecernji: Pitam zato jeeerrrr... Ako je otpao ''sam od sebe'' pao je zato sto nije bio dobro ljepljen (cesce) ili je otpao uslijed neke mehanicke sile (osta u u ruci prilikom namjestanja ili ako si ga necime cvrknuo... Noga, stikla... :ghh: ) a to je zato jer je ljepilo jednostavno dotrajalo i retric je otpao uistinu sam od sebe... Ova solucija je puuuno puno rijeda...
E  sad... Bilo kako bilo, otpao je - mora nazad... Ako je otpao uslijed  loseg ljepljenja onda ti je ostala fleka na sajbi od tog loseg  ljepljenja... Ako ga je netko ljepio onim famoznim ''cijanofixom''  odnosno bilokojim kontaktnim ljepilom - na tom ces mjestu ili tesko ili  nikako zaljepiti retrovizor nazad. Vjeruj - isprobano... Onda ti  preostaje ljepiti ''onako kako se ljepiti treba'' na druhom mjestu a onu  fleku zakeljiti nekom prikladnom naljepnicom... Bilo Hello Kitty, bilo  onom Monster rukicom koju koristi ken Block ili naljepnicu omiljenog  nogometnog kluba... Forza Fiume, Ajduk zivi vično, Buldogić, NK Zagora  iz Unešića i slicno... U zadnje vrijeme je popularan i onaj Medvjed  Medveščak... I frkaaaaaa jeeee sammm taaakkkk kad igra medveščaaaakkkk... :lol::ghh::palac:
Ajmo  sad na ljepljenje... Nemoj ljepiti nicim drugim osim bas kitom na koji  pise:''Kit za ljepljenje otpalog retrovizora'' ili nesto slicno... :D
U  tom kitu MORAS imati neko ljepilo i jednu mrezicu... Bez te mrezice  neces napraviti posao... ne znam, mozda je izbacen u meduvremenu neki  novi proizvod, ali cisto sumnjam... Ta mezica se ''utapa'' u ljepilo i  na sebe preuzima diletaciju (sirenje materijala) uslijed promjene  temperature (sofer sajba je krta, neelasticna i ima svoj temperaturni  koeficijent... Nosac retrovizora je ili plastika ili metal koji ima svoj  koeficijent...) Ako je veza ta dva materijala ''kruta'' - retrovizor  otpada jer se uslijed razlike temperature taj spoj konstatno  ''opterecuje micanjem'' (glup izraz, ali... posluziti ce...) jer nosac  retrovizora stalno ''gmize'' zbog razlike temperature po krutom  staklu... I zato vremenom otpadne retrovizor...
Retrovizor ljepi tako  da doooobroooo, dobro ocistis sajbu... ne samo promrljati rukom ili  rukavom, nego bas ocisti staklo sa nekim ''stakloperom'' i bez obzira  sto tamo pise ''cisti riba odmascuje i smanjuje potrosnju'' taj dio jos  ocisti sa alkoholom... Mozes i ne moras... preporuka je da ocistis...
Nadalje...  Ljepis tako da si prvo onu mrezicu iskrojis na mjeru, da ti ne strsi  kasnije i da ne bude ruzno... Nakon toga po upustvima proizvodaca (bez  brige, nece te nitko proglasiti retardom i neces biti manje musko ako  procitas upustva :ghh:  ) ljepis... Bilo da se namaze samo nosac pa utopi mreza... Bilo da se  samo maze sajba pa se utopi mreza... ili se maze i sajba i nosac pa se  utisne mreza i spoji...
Jedino tako ces zalijepiti retrovizor ''kako  Bog zapovijeda''... U svim drugimslucajevima... Ili ce otpasi ili jos  gore... ne dao Bog... Pukne sofer sajba... Vjeruj... To pisem jer je  meni pukla sajba na Katrici kad mi je otpao retrovizor nakon pokusaja ljepljenja...
Ja sam uspjesno ljepio sa Loc-titeom... Samo kazem... MORA bti onaj set sa mrezicom...
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #5 : 06 Rujna, 2011, 21:53:32 »
Bivši vlasnik kaže da mu je retrovizor samo ostao u ruci prilikom prebacivanja one poluge za noćnu vožnju. Na staklu je ostao crni kvadrat, valjda od tvorničkog ljepljenja. Dal da i to sastružem pa ljepim direkt na staklo sa tom mrežicom?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 06 Rujna, 2011, 23:21:49 »
Ako se da sastrugati - struzi... Ako je origigi tvornicko ljepilo ne bi trebalo biti problema. Bedara je samo ako je taj ostatak ono ''cijanofix'' ljepilo... Onda nece drzati... provjereno... Zbog tog kontakntnog ''cijanofix'' ljepila sam na bivsoj Katri morao mijenjati zadnja stakla ;) Jer one kukice ljepljene na ''vitrina - salamoreznica'' Katrinim staklima nisam mogao nikako zalijepiti.
Jesi nasao set sa mrezicom...? Treba i meni pa da znam gdje... Posto... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #7 : 06 Rujna, 2011, 23:38:20 »
ljepilom za autostakla, odi do kojeg staklara i zicaj ga da ti lizne ljepila na retrovizor, i vise ga nikad nebudes skinuo ;)

Offline covjek

• Senior member
« Odgovori #8 : 07 Rujna, 2011, 08:20:34 »
Jel možda Ford u pitanju? Na Loctiteovom kompletu piše da se ne može rabiti na Fordovim retrovizorima. Uglavnom meni je na Sierri otpao retrovizor pa sam iza nalijepio dvostrano ljepljive trake, ugrijao fenom i taaaadaaaaa! Drži već godinama bez problema.
Welcome to the internet,a place where men are women,women are men and little girls are FBI agents.

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #9 : 07 Rujna, 2011, 15:57:45 »
Nisam još tražio taj locktite i da radi se o Fordu, također Sierra.

Offline puyolov tata

• Veteran member
« Odgovori #10 : 07 Rujna, 2011, 16:56:56 »
Citat: sportiva.t35.com;255442
Nisam još tražio taj locktite i da radi se o Fordu, također Sierra.
E da ford!! Ni niš pomoglo dok nisam prešel dečkima koji lepe šalbe, nekakva spec mrežica za fordaljku kap dve njegovog lepila stisnul je na kratko,dal mi račun 70-75kn,ne diraj 48sati i drži već 4ili5 godina!!

Offline Stojadin

• Antique Member
« Odgovori #11 : 08 Rujna, 2011, 09:39:06 »
Kako radim kao instruktor u autoskoli "nauzivao" sam se ljepljenja dodatnog retrovizora :-)
I samo jedno rješenje je ispalo trajno : odlazak autokaroseru.
Očito dečki znaju kako to učiniti.
E,da. I nijednom mi nisu naplatili.
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline romyo

« Odgovori #12 : 10 Rujna, 2011, 00:57:42 »
Ovo ti je zakon, drzi i puno zahtjevnije stvari od retrovizora. A kosta ti jednu pivu, mozda malo vise....
Ali tocno ovaj 'super atack'. Jer imas ih par vrsta i svi su slicno pakirani, pa se covjek u brzini lako zahebe.

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #13 : 14 Rujna, 2011, 22:44:41 »
Na kraju otišoh u auto staklo servis. Zaljepili u zamjenu za 30 kuna iz porodice zvijeri :)