Autor Tema: Varenje inoxa co2 aparatom  (Posjeta: 24823 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Varenje inoxa co2 aparatom
« : 05 Listopada, 2011, 18:54:46 »
imam jedan auspuh,komplet sa granom od inoxa i treba ga povariti a nemam sa čime,e sad dali se može samo kupiti inox žica za co2 pa sa njime variti.
i gdje uopće ima za kupiti inox žice i koliko košta to otprilike??
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline Žein

« Odgovori #1 : 05 Listopada, 2011, 18:57:23 »
Moze se kupiti inox zica za co2 ali moras promjeniti bocu co2 sa onom od argona.

Strojopromet kod Podsusedske Cementare.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2 : 05 Listopada, 2011, 18:59:51 »
Sa co2 nemreš švasati inox žicom,jer za inox treba izmjenićni aparat i argon,dok je za švasanje čeloćnom žicom aparat sa istosmjernom strujom..možeš jedino tako švasat inox sa ćelićnom žicom,ali varovi će ti hrđati.

Offline Pišta

« Odgovori #3 : 05 Listopada, 2011, 19:38:23 »
Nedavno sam radio mjesec dana kod jednog bravara i normalno smo varili sa inox žicom sa co2 neke inox pločice i šarafe i dobro je ispalo i lijepo se razlijalo,jedino što to nije bio proizvod za van nego za unutarnju upotrebu,e sad kak bi se to ponašalo vani neznam,mogu i poslikati ak vas interesira

rio

• Gost
« Odgovori #4 : 05 Listopada, 2011, 19:48:53 »
Za aluminij trebas / frekventu, aisi ide sa mig/mag aparatom, sa argonom i zicom pripadajucom..
A kak ljepi var ispadne sa esabom od 60 k kuna, na tzv. Sprej programu,milina viditi...

Offline 2slow

• Senior member
« Odgovori #5 : 05 Listopada, 2011, 19:52:56 »
povari sa običnom žicom co2 i pofarbaj varove sa sprejem za auspuhe da ne hrđaju i bok...

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #6 : 06 Listopada, 2011, 23:08:00 »
Citat: deda;259090
Sa co2 nemreš švasati inox žicom,jer za inox treba izmjenićni aparat i argon,dok je za švasanje čeloćnom žicom aparat sa istosmjernom strujom..možeš jedino tako švasat inox sa ćelićnom žicom,ali varovi će ti hrđati.

MIG/MAG aparat na izmjeničnu struju ne postoji ;) TIG postupak je druga priča al je obrnuto od onoga što si napisao, čelik i inox sa istosmjernim aparatom, aluminij sa izmjeničnim. Kaod se zavaruje inox žicom varovi ne hrđaju.

Inače kod MIG/MAG zavarivanja sa nekim vrstava žice se može koristit i samo CO2, dok za druge treba argon.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #7 : 07 Listopada, 2011, 00:07:57 »
ti taj auspuh mozes navariti sa co2 i celicnom zicom bez beda
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Žein

« Odgovori #8 : 07 Listopada, 2011, 06:26:42 »
Samo malo skacu varovi ali zato je tu maska
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #9 : 07 Listopada, 2011, 07:02:18 »
Znaći može se ovim aparatom,samo se stavi argon?

Offline Pišta

« Odgovori #10 : 07 Listopada, 2011, 07:14:11 »
Ne treba argon,samo CO2 i inox žica ako se ne želi farbati,inače kolut od 5kg dođe oko 600 kn

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #11 : 07 Listopada, 2011, 09:23:52 »
čak kada se vari običnom žicom inox, varovi neće zahrđati jer se zagrijavanjem zbog viskoke temperature toliko mješaju materijali da je obične žice premalo da bi hrđala naprema tolikoj mješavini inoxa.

ako je samo do žice onda ću probat negdje pronać jeftinije inox žicu,ako ne zavarim sa običnom i bok
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline detroit

• Senior member
« Odgovori #12 : 07 Listopada, 2011, 13:32:49 »
ja sam u strojoprometu kupio 1kg inox zice za co2 i platio oko 90kn, a to imas za brdo varenja
...diy or die...

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #13 : 08 Listopada, 2011, 10:40:52 »
ja vario sa običnom žicom i sve šljaka samo treba pofarbat var da ne hrđa... a cijeli ispuh sam radio za Cultusa i popikao sam sve kak treba bit(samo 4 točke na svakom spoju), a ostalo dao zalit TIG-om... i bez lakiranja sve je savršeno...