Autor Tema: Izbacivanje bokova na yugu  (Posjeta: 8194 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Izbacivanje bokova na yugu
« Odgovori #15 : 23 Studenoga, 2011, 21:40:30 »
Jedan moj kompić je na Yugića stavio kotače 185/50R14,jače koćnice,učvrstio ovjes,spustio ga i uvalio motor od Fiata 1,6,auto je izgledao prekrasno a išao ko sam vrag,ali nije ništa proširivao,švasao i keljio po njemu,e to je za mene sređen Yugić,kada baš netko to voli,a sve dalje od toga je za mene bezpotrebno uništavanje.

Offline Cace

• Veteran member
« Odgovori #16 : 23 Studenoga, 2011, 22:24:05 »
Je, iz Primostenskog zaleda je, sl samo karoserija gola!
E vidis men se ne svidaju 14-ice na Yugu! Ako si pobornik ne "narusavanja" Yugica, CEMU NABUDZAVANJE I KEREFECI S FELGAMA KOJE NISU TVORNICKE DIMENZIJE? To moze el?!?!
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Offline ritmo

• Oldschool rookie
« Odgovori #17 : 23 Studenoga, 2011, 22:50:26 »
E onda znan i koji je i di je bija itd i ljude u kojih je bija,:)ma sve je to dobro samo bez pritiravanja i to je to ostalo je sve stvar ukusa.

Offline Cace

• Veteran member
« Odgovori #18 : 23 Studenoga, 2011, 22:57:30 »
A Markoc, Gacina i ekipa,...
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #19 : 24 Studenoga, 2011, 07:48:09 »
14" je moral stavit zbog većih diskova,inaće nebi.Ali pošto je guma istog vanjskog promjera ko i 155/70R13 ne kuži se.

Offline Cace

• Veteran member
« Odgovori #20 : 24 Studenoga, 2011, 15:47:44 »
Ma sve 5, al po men je 14" previše za Yuga. Izvlačenje bokova, sumnjam da ko radi radi estetike, rade se prvenstveno jer zapinje guma nakon spuštanja. Nema tu nikakvog stajlinga, seljalčenja i sl, izvlače se radi potrebe aute, a ne jer je lipše i nekom palo bzvz na pamet. Ja prvi, sebi izvlačim, da mogu auto spustiti. Deda kažeš da ti je prijatelj spustija auto i to na 14-kama, koji je to onda pojam spušteno za vas?
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #21 : 24 Studenoga, 2011, 19:03:01 »
Neznam kolko ga je spustio,ali odlićno izgleda,a nije ništa izvlaćio i ove felge se ne kuže da su 14" jer velim guma je 55 tako da je promjer kotača ostao isti.A veče diskove je morao staviti jer treba zaustaviti motor 1,6, auto ide da se smrzneš, dvaput godišnje samo gume menja,on to voli makar ima 56 godina i bankovni je službenik,a ovo ga veseli i ne želi kupit neki novi auto,a ima novce.

Offline chaos

« Odgovori #22 : 24 Studenoga, 2011, 20:56:20 »
Citat: Cace
Izvlačenje bokova, sumnjam da ko radi radi estetike, rade se prvenstveno jer zapinje guma nakon spuštanja. Nema tu nikakvog stajlinga, seljalčenja i sl, izvlače se radi potrebe aute, a ne jer je lipše i nekom palo bzvz na pamet. Ja prvi, sebi izvlačim, da mogu auto spustiti.

Nemoj se ljutiti, ali ajde molim te pročitaj ovo ponovno.
Na standardnim gumama, kad ga spustiš guma ne može tući "u bok".
Stavljanje širih guma, od tvornički proračunatih, već ide u pitanje staylinga i eventualne potrebe auta zbog nekih drugih modifikacija.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Cace

• Veteran member
« Odgovori #23 : 24 Studenoga, 2011, 21:40:49 »
Deda je napisa da mu je prijatelj stavija gume 185 ( koliko znam, mislim da je to sire od tvornickih ) i napisa je da je spustija auto ( prijatelj mu ), ja sam lipo napisa, ako je na 14 "spustija" auto, kakvo je to spustanje onda ako ne struzu gume??? Oprosti, al men je auto struga na 155/70R13. Ugl. da ne ulazim u neke rasprave, samo mi je zasmetalo to sta se izvlacenje bokova svrstava u neko karabudzenje Yuga, a stavljane vecih felga i guma, spustanje svrstava u nesto sta samo umjetnici znaju srediti auto.
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Offline chaos

« Odgovori #24 : 24 Studenoga, 2011, 23:36:17 »
Meni je recimo glupo kad na "malo" auto netko nakinđuri veće felge (to mi je ka kad gledan neku štrkljavu žensku na potpeticama da gazi ka po kumpirima) - općenito gubi se sklad linije.
Sa tehničke strane, kad kreneš sa bilo kojom promjenom ona za sobom povuče još niz drugih. Nekome je to draž i stil života i na kraju dođe do nečeg ovakvog:

Iskreno, na cesti bi se za tim okrenija, i to dva puta da nebi imao ružne snove (ali to sam ja).

Više volim kad je autić onako decentno sređen, ne bode ti oči, a cili se naježiš kad ga ugledaš... nešto ovako...

Ima u ZD jedan bijeli (član RTZ) i svaki put kad ga vidin, jednostavno ne mogu makniti pogled s njega.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

a112

• Gost
« Odgovori #25 : 24 Studenoga, 2011, 23:45:31 »
Svakako preferiram 13" na Jugu ali 14" nije kraj svijeta ;)

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #26 : 25 Studenoga, 2011, 07:09:13 »
A,sad mi žao da ga nisam slikao,ali ne bavim se Jugićima pa me previše nije zanimalo.Neznam kaj ste zapeli za felge,jel su 13 ili14 cola jer to nema nikakve veze,bitno je kakvu gumu staviš,znači ako uskladiš dimenziju,ispadne na isto samo se širina gume menja.Kaj je on toćno napravio da ne struže neznam, nisam gledao,ali nije ništa proširivao to je sigurno.Inaće znam da je moj stari kada je kupio novog Yuga  imao problema sa struganjem,jer sam mu nabavio al felge od Cromone i gume 165/70R13,poslije smo stavili one originalne al Yugićeve felge koje ima i danas i ne struže niš.

Offline ivan128s

• Oldschool rookie
« Odgovori #27 : 16 Prosinca, 2011, 17:05:44 »
ja isto preferiram 13 na yugu al ima i nekih 14 i 15 koje sasvim lijepo izgledaju, npr ovaj na kojem su 15-ice
Yugo-jedino vozilo za koje je sijalica skuplja nego far! XD

Offline Cace

• Veteran member
« Odgovori #28 : 16 Prosinca, 2011, 17:11:35 »
Citat: ivan128s;273990
ja isto preferiram 13 na yugu al ima i nekih 14 i 15 koje sasvim lijepo izgledaju, npr ovaj na kojem su 15-ice(Image removed from quote.)

Glupost
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Offline stressman

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #29 : 17 Prosinca, 2011, 11:07:10 »
a nekom glupost, a nekome veselje :)