Autor Tema: Farbanje zatvorenih dijelova prije zatvaranja?  (Posjeta: 3528 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Wheeler

• Antique Member
Farbanje zatvorenih dijelova prije zatvaranja?
« : 29 Studenoga, 2011, 21:34:14 »
Ja se, u svojoj ajmo reć restauraciji trudim pokrit što više sa bojom... tako sam A stup prije vraćanja na auto pofarbao iznutra 2K reaktivnom temeljnom bojom, a u roku pola sata nakon varenja sam pošpricao vosak unutra.

Vidim da se malo tko trudi oko bojanja iznutra prije varenja... jel se ja zajebavam bezveze? Mislim, znam da će jedan dio boje izgorit prilikom varenja, al moja je logika - bolje mali dio oko varova da je goli lim, nego sve. (i da, prije nego što radim točkaste varove, obilježim sve točke di će oni ić pa od tamo skinem boju, znači imam točkice golog lima prije samog varenja...)

Sad se spremam otvarat krakove šasije, pa što da tu radim? Plan je očistit sve, povarit što treba, pa pofarbat iznutra i opet zatvorit. Jel to ok?

Vidio sam da netko koristi cink sprej prije zatvaranja krakova šasija... Čemu to? I je li bolje nego boja? I treba li se (i može li) na to stavljat daljnja zaštita?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Amigaboy

« Odgovori #1 : 29 Studenoga, 2011, 22:58:17 »
ne , u pravu si... treba zasticivat...
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #2 : 29 Studenoga, 2011, 23:34:47 »
Meni je cink sprej super jer mozes prek njega zavarivati.
Inace uskoro se spremam na jednu restauraciju i isto planiram otvarati cim vise supljina.
Negdje sam vidio da ima za kupiti dizna na cjevcici za spricanje upravo takvih stvari

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #3 : 30 Studenoga, 2011, 00:58:20 »
Imam ja takvu cjevčicu ali je za vosak, mislim da je preširoka da bi se boja kvalitetno raspršila kad bi ju se koristilo.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #4 : 30 Studenoga, 2011, 01:37:03 »
mozes nanositi boju sa onom sondom, e i mozes dati otokariti takvu glavicu ali sa sitnijim rupicama, onda imas manju potrosnju i finije rasprsivanje temeljne, a teoretski najbitnije je oko vara zastiti jer tu najjace propada i od tu krece, i na spoju lim/lim. cink sprej koliko je zanimljiv toliko je i bezveze, em je 1k pa imas kasnije problema sa ostalim stvarima, tipa-body zastite ti reagiraju sa tim sprejevima, bitumenske mislim da ne, kao ni vosak, taj cink sprej je ok na mjestima i trajan tamo gdje si boju skidao ne iritirajuci limov original zastitni film, tj recimo ako si ljustio boju dolje fenom ili desolom, ali ako si je smirglao ili drot kefom i na busilicu, tu ce kroz cca 4-5 mjeseci poceti propadati, moj savjet, sto vise koristi 2k temeljne, znaci epoxy je majka tomu zasada, i vosak na to i miran ces biti, najvaznije je te supljine iznutra srediti, a na to se svi prave coravi pa izbjegavaju
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #5 : 30 Studenoga, 2011, 02:00:02 »
Koristil jesam 2K temeljnu al ne epoxi neg reaktivnu... Jel trebam još kaj nakeljit na tu reaktivnu ili je to ok kao temelj?

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #6 : 30 Studenoga, 2011, 08:30:14 »
Do sad nisam imao problema da cink sprej reagirao sa ičim... a svašta sam špricao preko, stavljao kit, diht masu itd....
Probao sam cink sprej na jednom komadu limarije koji je bio pobrušen i poslije je stajao godinu-dvije vani na livadi i nije ništa prohrđalo :-)
Slažem se da je 2K temeljna puno bolja opcija al kroz nju se ne može ili se loše zavaruje...

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #7 : 20 Prosinca, 2011, 23:43:47 »
ja upravo testiram taj cink spray.
počele kiše, a ja do kosti pobrusio lim i samo to našpricao na jedan dio i ostavio vani.
baš me zanima nkon misec-dva kako će to biti

Offline igor136

« Odgovori #8 : 22 Prosinca, 2011, 08:20:31 »
Citat: Warcraft;274852
ja upravo testiram taj cink spray.
počele kiše, a ja do kosti pobrusio lim i samo to našpricao na jedan dio i ostavio vani.
baš me zanima nkon misec-dva kako će to biti
Ja san ga testira i pere ga ivasol. Pitanje je dali se da farbat priko
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline ivmatic86

« Odgovori #9 : 22 Prosinca, 2011, 10:26:51 »
Priko moš farbat akril sprejen(ali su nekvalitetni, to je samo šminka), hameriton (u spreju ili iz kantice)i odlično je, a za sve drugo triba epoxy temeljna, ačemu onda stavljat cink ako ionako priko moraić epoxy temeljna...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Risbo

• Antique Member
« Odgovori #10 : 22 Prosinca, 2011, 14:38:05 »
ja sam preko cink spreja farbao sa bojom na vodenoj bazi, akrilom, muljao diht masu, kitao, sprejao običnim sprejem (valjda nitro baza)... neznam šta nisam i nikad se ništa nije gulilo ili ne primalo....
s time da sam koristio 3M cink sprej kojeg piksa od cca pol litre košta oko 200 kn....
bivši šef je poferbao ogradu na balkonu s njim i preko godinu dana nije ništa drugo bilo gore i niti točkica hrđe se nije pojavila....

Istina da ga se može oprati sa jakim kemijama, ali ako podloga nije pobrušena i dobro odmašćena.....