Autor Tema: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)  (Posjeta: 105519 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline PrX

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.ak-retro.com
Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)
« Odgovori #135 : 23 Siječnja, 2012, 21:34:37 »
E da  pre neki dan  oducim da se pocastim tj, obhujem aschy s 4 nove cipelice  reko bice snega  RWD vamo taamo , a ono  pade u pustinji  kod nas jos nista ali  nema veze  sad spremni cekamo :D
napred 175/70 a nazad 185/70 R13

Offline bozidar

« Odgovori #136 : 23 Siječnja, 2012, 21:41:35 »
Sa crvene Ascone je jaci diff i ima drugaciji mali i veci kardan.Na mali kardan se kod velikog diff-a kardan pricvrsti sa 2 selne,obujmice ili kako vec a kod malog diff-a je to rijeseno sve sa vijcima,nema selne kod spoja velikog i malog kardana.Trebat ces jednom otvoriti poklopac diff-a i zbrojiti pa podijeliti zupcanike da vidis koji je prijenos,da znas na cemu si.A gume su OK,moja zena to ima na Seat Ibizi i sve je OK,super su za snijeg!Pozdrav

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #137 : 23 Siječnja, 2012, 21:45:20 »
Citat: bozidar;284938
Sa crvene Ascone je jaci diff i ima drugaciji mali i veci kardan.Na mali kardan se kod velikog diff-a kardan pricvrsti sa 2 selne,obujmice ili kako vec a kod malog diff-a je to rijeseno sve sa vijcima,nema selne kod spoja velikog i malog kardana.Trebat ces jednom otvoriti poklopac diff-a i zbrojiti pa podijeliti zupcanike da vidis koji je prijenos,da znas na cemu si.A gume su OK,moja zena to ima na Seat Ibizi i sve je OK,super su za snijeg!Pozdrav
Aha, pa  moracu bash da skinem jedan dan da vidim bas koji je  prenos.. a   nisu neke ajmo reci marke , ali jbg novo je novo  meni su se pokasele super....koliko si ti platio svoje  te na Seatu?

Offline bozidar

« Odgovori #138 : 23 Siječnja, 2012, 22:03:35 »
Citat: PrX;284939
....koliko si ti platio svoje  te na Seatu?

To je skroz druga dimenzija,155/80/13,mislim da je bilo negdje 250-260kn komad prosle zime.Znači nekih 35 Eura ili koliko već,treba izračunati a umoran sam već pomalo(radio noćnu smjenu,bilo je posla,vadio ljude iz zdrobljenih automobila van,u 2 dana 2 vađenja!) ali znaš valjda odprilike koliko je to?!A marka guma,nema veze bitno je da su dobre.Ja na Asconi imam npr. Kormoran (made in Serbia!) ali nema veze,super su mi,čekam cijelo vrijeme da padne snijeg i onda opet snimam video!:)

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #139 : 23 Siječnja, 2012, 22:08:13 »
Pa tako nesto sam i ja platio oo 150 evrica  sve 4 gume,  uff znaci bilo je  bas udarnicki sto bi se reklo (nista gasi comp . i na spavanje ) :D
Opet snimas video ? jel to znaci da imas vec negde jedan ??? daj ubaci link da pogledam

Offline bozidar

« Odgovori #140 : 23 Siječnja, 2012, 22:10:12 »
Citat: PrX;284960
 jel to znaci da imas vec negde jedan ??? daj ubaci link da pogledam

Klikni na moje potpise!:)

Offline Ante V8

« Odgovori #141 : 23 Siječnja, 2012, 22:13:40 »
Da se nadovežem u vezi diferencijala ,lako je vidjet koji je ,jer doboši od slabijeg modela za motore 1,2-1,6N su 200mm,a za jači model su 230mm.Takve zadnje konice su imali i commodore-i sa ¸150ks,tako da bez problema podnose jače cih mašine.Završni prijenos za te slabije motore je 4,21 .Za brdo bi bio odličan.Davno sam se vozio u jednoj ASCONI B 1,6N automatic  I dosta brzo je stigla do 140 ,a motor se krivio za popizdit na toj brzini ,te kad sam je rastavio i vidio dif ,sve mi je bilo jasno.Ja na Rekordu imam M+S gume ,jer zimi ima dosta kišovitih dana,tako da sam uzeo Pirelli aquamille u dim 185/70/14 i super su mi se pokazale i po mokrome i suhome.:)
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #142 : 23 Siječnja, 2012, 22:22:54 »
Znate kako  ja  sam iskreno kontao sebi traziti  nekakv automatik menjalnik i mozda nekakv 2.0  CIH,jer mi je to tolika opustancija voziti a i nisam nekakv  napaljenik brze voznje , meni je bitno smao da se kotrlja , nekazem da netreba nekad malo dati oduska  ali  vidjecemo .... Pa i ja sma kontao da je taj  na crvenoj jaci  sto`b se rekolo na oko al cu bas za koji dan skinuti  polopac a vidim   bas koji je difff...

Offline Ante V8

« Odgovori #143 : 23 Siječnja, 2012, 22:24:23 »
Jedino ćeš tako znati koji je prijenos i miran si!!!!!!!!!!
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #144 : 24 Siječnja, 2012, 12:19:14 »
Pozdrav narode  imam jedan problem vezano oko CIH-a:
 Sinoc kad sam stigao kuci s posla  i taman parkiram u garazu  i ugasim auto  kad se ono cuje nesto psssttttttttttttttttttttttttttttt, ja reko da nije plim mozda ili st aja znam , dignem haubu upalim da malo odradi nista , kad sam opet ugasio  cuje se to tajanstveno pssttttttttttttt ja pogleda a ono  piri dole na  mejeracu od ulja !!:sok:  Za li ko sta  bi moglo biti kao da nabija kompresiju u karter tako mi se cini , mada sam slab sa znanjem oko mehanike .... stim da napomenem nema nikakvih problema sto se tice paljenja  i vuce auta sve je oke smao se tocuje kad ugasim...
Unapred zahvaljujem...

Offline bozidar

« Odgovori #145 : 24 Siječnja, 2012, 15:21:36 »
Jaimam zbog stalnih kratkih vožnji problem sa kondenziranom vodom!Normalno da je i to pod pritiskom u karteru.Obradili smo tu temu nedavno i bilo je svakakvih mišlenja.Dosta mi se nakupi te vode u mjesec dana,oko 2dl.Bilo je ideja da se smanji gomilanje te vode ali sve se svodi na to da se stalno vozim po više-manje gradskoj vožnji i mašina se gotovo ne dobije na radnu temperaturu.Znači,kod mene je u karteru voda pod pritiskom,zbog temperature a ne zbog trulih karika,mašina je OK.Koliko imaš do posla i natrag? Nema druge do mjerenja kompresije prvo a onda tražiti dalje.Probaj sa mašinom u radu skinuti odušak na poklopcu ventila da vidiš jel ide para van,mislim kad imaš već zagrijanu mašinu,na hladno ništa.Isto možeš probati i sa mjeračem ulja.To bi trebalo biti za početak,dalje čemo vidjeti.Pozdrav

Offline Ante V8

« Odgovori #146 : 24 Siječnja, 2012, 16:07:16 »
Znam ja tko zna ! DR CIH božidar.:rofl:
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #147 : 24 Siječnja, 2012, 18:39:29 »
Prof. dr. Bozidare..ovako :
 do posla imam nekih 600 do 650 metara :D( to si u pravu masina se i ne zagrije a vec je ugasim ),  a ovako  odusak sam odavno slinuo tj trebam namontrati ali nikako da uhvatim vremena tj. znaci otvoren je  nema nikakvog creva na njemu. a  sto se tice  dole meraca ulja    masno je okolo kao da izbija ulje van... Sad cuda odem do kolege da izmerim kompresiju pa cu da javim st aje i kako je... pojasni mi malo taj pojam  kondenzirana voda??

Offline Ante V8

« Odgovori #148 : 24 Siječnja, 2012, 18:50:18 »
Što se tiče kondenzirane vode ,pogledaj pod tehnički forum ,odma na prvi dio o motorima i tamo imaš temu "koliko vode ima u motornom ulju",pa se nadam da će ti biti jasnije.
A jeba te pa možeš pješke na posao,ja znam parkirati auto i 2 km od kuće ,te idem pješke do njega i neki put pješke na posao ,a imam oko 5 km.:ghh:.Da sam na tvom mjestu ja za tu udaljenost ne bi uopće palio auto.:ghh:
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #149 : 24 Siječnja, 2012, 19:28:33 »
A izgleda da ce i tak obiti , ostaviti  na spavanju , a buditi ga samo ako se ide malo dalje ili sta ja znam ;), a sto se tice kondenzirane vode bogme sam se nacito  i sad mi je sve jasnije ali opet sam malo zbunjenje.. zato odlazim da popijem koji pelinkovac   uzimam od tate auto a suta cu aschy da gledam i cackam...
pozdrav drugarii ;)