Autor Tema: Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)  (Posjeta: 105518 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ante V8

Aschy B ( Usvojene za stalno ) ;)
« Odgovori #150 : 24 Siječnja, 2012, 19:44:44 »
Drago mi ja da je moj savjet pomogao,a normalno kad je grubo vrijeme onda na posao s autom,a po suncu lijepo prošetat i uštediš na gorivu ako ništa.:o
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline bozidar

« Odgovori #151 : 24 Siječnja, 2012, 20:17:36 »
Citat: PrX;285290
 a  sto se tice  dole meraca ulja    masno je okolo kao da izbija ulje van...  

Ovisi od cega je mjerac uopce?! Ima ih razlicitih za Ascone,neki imaju dosjed siri a neki uzi pa mozda zato izlazi uljna para van.Ako imas razlicite diferencijale na Asconama 1.6N,netko je mijenjao ne mozes onda ocekivati da je sve ostalo original!Tko zna ko je sve cackao po tome,tko je vozio,popravljao itd. Ja imam oko 10 mjeraca nivoa ulja u radioni od CIH masina i ne pase sve to jedno na drugo.Neznam zbog cega je to tako ali imaju razlicite promjere ti dosjedi.Malo glupo,to mi nikad nije bilo jasno ali to su cinjenice.Vise-manje sam stavljao izolirtraku oko tog dosjeda  (prvo dobro oprati nitrom) i omotavati dok ta sipka ne dosjedne malo sa otporom.Ja sam oko 4-5 puta omotavao tu plastiku ili gumu i tek je onda bilo dobro.

Offline Ante V8

« Odgovori #152 : 24 Siječnja, 2012, 20:41:36 »
I meni ima lufta na šipci od ulja na asconi ,te moram potražiti šipku koja mi odgovara za taj motor ,s obzirom da je bio u rekordu i karter mu je naprijed.Ako mi ne bude drugog ,onda će i kod mene izolirtraka raditi.
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.ak-retro.com
« Odgovori #153 : 25 Siječnja, 2012, 19:43:27 »
E ovako , nisam stigo danas da izmerim kompresiju  ali sam malo cackao oko motora, prvo sam ostavio jedno 20 minuta da  radi na leru da se temperatura  digne do kuvanja, pa sam zatim otisao se malo vozati , pa  onda dignem haubu i na crevo od  oduska  bacim oko ( ono ide kao para i ajmo reci kaplje voda tj , . taj doticni kondenzat )bilo je kao malo one sapunice ali nije bilo zacepljeno  da nije moglo disati  ocistim to , i  ujedno omotam  izolir trakom merac od ulja , sad se manje cuje ( al probacu jos malo namotati trake  pa  moza se nebude culo vishe ...)

Offline bozidar

« Odgovori #154 : 25 Siječnja, 2012, 19:53:27 »
Eto vidis,samo mi se cini da imas krivi mjerac,mislim dobar po pitanju pokazivanja nivoa (kolicine) ulja ali pretanak onaj plasticni/gumeni dosjed.Ima velikih razlika u promjeru tog komada,ako je onaj premalog promjera badava je onda i motati trakom.Za kratko vrijeme da ali dugoracno treba biti onaj deblji dosjed,njega omotati 3-5 puta izolirtrakom i onda po gasu!A one sapunice ima svaki motor manje-vise,ako je ova Ascona stajala dugo bez voznje trebat ce neko vrijeme da se to "pricepi" i bit ce manje toga.Kodmoje masine tek sada ide cista voda jer se napravio uljni film koji je nakon stajanja masine-nestao!Dosta je stajala masina prije ugradnje i mogu slikati i pokazati da je sada u "separatoru" cista voda bez kapi ulja!Ne bi vjerovao.

Offline Ante V8

« Odgovori #155 : 25 Siječnja, 2012, 20:04:59 »
Imaš pravo kolega ,auto se uništava ako se koristi na kratke relacije ,a nije bitno je li benzinac ili diesel.Treba ga više koristiti i onda nakon dulje vožnje radi ok.Što se šipke za mjerenje ulja tiče  i ja ću morat vidjet koja mi paše jer i ja imam isti problem na asconi.Ima mi lufta te moram naći koja mi odgovara.
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #156 : 05 Veljače, 2012, 11:16:23 »
RWD + SnoW= :)
Evo par slicica posle  zimske radenost :D

Offline bozidar

« Odgovori #157 : 05 Veljače, 2012, 11:47:37 »
Ej kolega,odlicne slike!A da i ti snimis koji video da vidimo kako ide tvoja Ascona po snijegu?To bi bio pravi posao!

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #158 : 05 Veljače, 2012, 12:00:35 »
Pa, ako ces iskreno vec 2 dana konstantno driftam oko dvorane i josh par lokacija :D, ali uvijek je neko unutra samnom u autu a nikako da me neko snima , mada  evo kod nas se ovo belo govno pocelo topiti  a radim danas i sutra , ali ako uhvatim priliku che da budne video :D
A sto se tice ovako po putu , ide kao strela  sta vise sam se i ja iznenadio tj . nisam se nado  da ce da drzi , mada nove gume , i naravno LPG i samo pichi :) dok je na benzin druga prica :rofl:

Offline Ante V8

« Odgovori #159 : 05 Veljače, 2012, 12:36:36 »
Prebaci je na benzin i udri.:ghh::ghh:.Daj video kao Božo!
Definicija Demokracije:

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #160 : 05 Veljače, 2012, 12:51:53 »
Bi rado, ali  radim  danac ceo dan i sutra i u utorak prvu,  do 13.00  a u  14.oo imam  zakazan hirurski zahvat   kod oralnog hirurga i onda cu morati lezati jedo 3 dana dok to prodje, a u tome  ce se i otopiti ovo belo govno ... jbg ako  kad ozdravim  posle operacije bumnapravil video..

A sto se tice  benzina i gasa bilo je juce  al bash, kad sam doso kuci i krenuo cistiti  i  u kucistu od filtera  zraka je bilo  leda i snijega :D

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #161 : 01 Ožujka, 2012, 19:32:15 »
Pozdrav Ophelasi i oldschool-asi :D, evoda se javim nakon ovog zimskog  ajmo reci ( sranja )... Eh da  za bozidara  sam bio snimio video mada  nemoze se  i voziti i snimati i saltati  u istom trenutku tako da  sam odustao do  videa , tj . imam ga u compu mada nije bas  nesto... A kako je sunce  ugrijalo i ovo belo govno se otopilo  malo se nesto cackalo na  askoni  u planiu su da se  shire oridjidji opleove Krsthasice  pre par  dana sam pripremao jedan set ali klasicnih 5-1/2`` J EVO PAR SLIDZI :d
 prvo smo se malo igrali sa  pistoljchicem  za pijeskarenje jest amaterski mada  uz malo vishe zivaca i  peska  uradi se svasta :D

posto sam jednu dobio odradjenu  samo sam 3 ispeskario i bacio u temeljnu za sad za prvu rukhu :)

Dok uhvatim vremena oda cu da ih izlakiram  sad nek stoje i cekaju , a  kad sam se vec javio da vas pitam :
IMAO SAM PROBLEM OKO  PLATINA ALI SAM TO RESIO MADA SAM PRIMETIO DA MI  OKO BOMBINE TJ. OKO ONOG NAMOTAJA SE POJAVLJUJU VARNICE DO CEGA TO  DODJE DA TAKO PROBIJA  STRUJA, ALI DA UZMEMO DA SAM STARU SKINUO KOJA JE PROBIJALA I STAVIO SA CRVENE I SVE BILO OKE MADA NEKU VECE DIGNEM HAUBU I MRAKU KAD ONO I ONA PROBIJA OKOLO ... HVALA NALEPSA PA SE CUJEMO ...:gosp:

Offline bozidar

« Odgovori #162 : 02 Ožujka, 2012, 11:16:51 »
Za mobitel se napravi nosac na mjestu za sigurnosni pojas izmedu dvaju bocnih stakala.Odvrne se taj vijak za pojas (mislim da je kljuc 22),pojas na stranu i na brzinu se napravi nosac(moj je bio gotov za manje od pola sata).
A u vezi bobine,tamo gdje iskri premazati sa lakom za nokte koje koriste zene,to je izolator i preko toga vise ne probija iskra! Isprobano!

Offline PrX

• Antique Member
« Odgovori #163 : 02 Ožujka, 2012, 13:48:06 »
A crko mi je Co2 aparat ali cu da iskombinujem nesto a , vezano za lakiranje bobine  mogu li uzet nekakv sexy lak pinky i to :D

Offline bozidar

« Odgovori #164 : 02 Ožujka, 2012, 14:04:04 »
Citat: PrX;297365
 vezano za lakiranje bobine  mogu li uzet nekakv sexy lak pinky i to :D

Da,još ako ima i šljokice to bi bilo taman!:lol: Pa,zadnji put kad sam sanirao jedno probijanje bobine baš je bio nekakvi ljubičasti/pinky lak.Nitko me nije zezao zbog toga da imam nekakvu "gay bobinu",ali funkcioniralo je godinama,još ju i sad imam na skladištu.