Autor Tema: moja ruskinja-lada niva  (Posjeta: 5439 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« : 25 Prosinca, 2011, 22:41:34 »
E ovako nadam se da sam garazicu smjestio u pravi dio....:o
trenutno me zeza postavljanje slika al skontacu ja to vec :ghh:
lada je mladja al nadam se da me primate,jer prosjek mog voznog parka je skoro kao moje godine starosti :ghh: i nezalim se na tome nego volim jer staro ima dusu a novo je plasticni komad koji nije za nista....
uglavnom lada niva 1,7 karb,95g limarijski onako ,podovi losi i radi se....u planu prerada za neki lagani off-road i moje svakodnevno naganjanje van ceste ali i sa njom u birtiju otici i zapeljati je na navjeci ivicnjak bez beda;)...slike ovi dana....

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #1 : 26 Prosinca, 2011, 08:51:12 »
To se trazi :D

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #2 : 26 Prosinca, 2011, 13:20:31 »
lega,vidjeo sam u tvojoj garazi da spominjes da ima lik koji prodaje skoljku lade u ok stanju....moze info koja parica i kakva je lajka,stanje i sta sve ima na njoj,uzimao bi jos jednu da ide u malo ozbiljniju preradu a djelova imam od mehanike dosta,samo sve sto nadjem je trulo do bola iako je 199+god ili cak 200+....

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #3 : 26 Prosinca, 2011, 13:56:02 »
Ima, ima...budem ti poslao broj!

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #4 : 27 Prosinca, 2011, 21:14:47 »
E ovako,moram da se malo pohvalim,danas ubodene felge od suzukija i zimulje u solidnom stanju....195...
radilo se na limariji al slika nemam ,bice uskoro malo vise.
do danas sam bio pri tome da ostaje benzinac u njoj al sad me nesto kopka da ja i to malo promjenim,pa bi volio koji savjet cuti,sta staviti,u mogucnosti sam ubaciti od golfa 2 1.6td e sad kako se taj zove gtd ili td ic neznam samo znam da je oko 86 konja mislim bar,te golfove bas nepratim mada sad radim dva za udaju :D druga solucija 1,9 td o golfa 3 ili pasata ...i trece mecka w123 200-220 240 300d sve imam na biranju....
zaspite me savjetima neznam ni sam sta bi....koji motor na koji mjenjac i naravno muci me ta medju ploca jer mi tokar svaki daleko....

Offline kađo-c

moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #5 : 27 Prosinca, 2011, 22:25:10 »
to ti bude lasta najbolje objasnio,ako bi ja išao na dizel u nivi stavio bi mininalno 1.9td od golfa ili fiata,2.5 kažu da je malo pretežak,mercedes 123-240 ima 75ks 190-124 linija isto tako,svakako ne idi ispod njenog originalnog momenta i snage,300D je definitivno pretežak i predug..mislim da je 1.9td fiat ili vw najbolja opcija.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #6 : 27 Prosinca, 2011, 22:52:39 »
meckinih imam u izobilju al svi su teski to znam....kontao iz 190 ke ima 72 ks al tezak a imam od golfa td ic motor u super stanju samo me muci malo ta medjuploca i kako ce na ladin mjenjac sve to sjesti....auto ide i po cesti ali 80 % puta je makadam ili bez puta...ljeti vratolomije i planincine a zimi snjeg i nameti...pa me muci dal se to fercerati ok....i sa gumama 225/75(80)-15...:o

Offline Abnorm Al

moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #7 : 28 Prosinca, 2011, 15:58:53 »
Zaboravi Mercedesa i Fiata. Teški su, veliki i spori. Vw može ali samo d, ne td. Moraš preraditi haubu, malo podignuti motor, a najveći problem su nosači prednjeg difa jer pucaju od vibracija. Anlaser preradiš od bmw-a. Najbolje rješenje je 1.9 od Citroena ili Peugeota, to su Talijani već napravili serijski, a i kod nas imaš ljudi koji su to napravili. Trebaš dosta dijelova za preradu, mislim oko 50-setak ali ide ok. Inače je sve skupa dosta nezgodno pa ako je motor dobar najbolje je ugraditi plin. Ako staviš šire felge imati ćeš problema sa ležajevima i glavčinama. Imam frenda koji je to radio (ne znam da li još radi) pa se javi ako ti što treba.
nekad su i auti imali dušu .................. danas je ni ljudi nemaju

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #8 : 28 Prosinca, 2011, 18:11:15 »
motor je ok i presao samo 53 000 km,sa potrosnjom sam sasvim zadovoljan jer na putu neidem preko 80 90...ali opet me kopka to za dizela...a sto se guma tice vec su uzete suzukijeve felge i 195-15ke..a kad se sredi i polakira auto i reg idu na njega 215/75(80)-15 monsterice...sad znam da ce to imati utjecaja na sve al sta je tu je,tako sam odlucio,snosicu posljedice :pda:

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #9 : 28 Prosinca, 2011, 20:18:00 »
Susjed je stavio 1.9d iz lancie prisme na getribu od fiata 132 i to je sve bez nekih vecih problema upasao. Nije je puno testirao jer limarija nije zavrsena, ali sve u svemu cini se ok.
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline lasta

• Senior member
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #10 : 28 Prosinca, 2011, 21:45:00 »
Citat: zaky-lika;276434
meckinih imam u izobilju al svi su teski to znam....kontao iz 190 ke ima 72 ks al tezak a imam od golfa td ic motor u super stanju samo me muci malo ta medjuploca i kako ce na ladin mjenjac sve to sjesti....auto ide i po cesti ali 80 % puta je makadam ili bez puta...ljeti vratolomije i planincine a zimi snjeg i nameti...pa me muci dal se to fercerati ok....i sa gumama 225/75(80)-15...:o
ovako
motori od mecana su preteški i preljeni za u nivu
motor 2.5tdiz fijata pretežak i prejak za klasičnu školju nive
motor fijat 1.9td i vw1.9td oni su ti jedine opcije od dizela jer imaju dosta snage da ju gone s monster gumama
1,6d i 1.9d ti je nejak za pocesti i monstericama
1,6td malo bolji ali isto nejak za teren
ove gume su ti prevelike čak i za po cesti trpi ti prednji kraj
Citat: zaky-lika;276615
motor je ok i presao samo 53 000 km,sa potrosnjom sam sasvim zadovoljan jer na putu neidem preko 80 90...ali opet me kopka to za dizela...a sto se guma tice vec su uzete suzukijeve felge i 195-15ke..a kad se sredi i polakira auto i reg idu na njega 215/75(80)-15 monsterice...sad znam da ce to imati utjecaja na sve al sta je tu je,tako sam odlucio,snosicu posljedice :pda:
monsterice 215,75,15 zaboravi na standardni ovjes
jer su ti one malo prevelike za nivu i moraš ju liftat više od 5cm rezat blatobrane(prednje i zadnje) i to dosta
evo ti slika jedne s 215,75,15 monstericama i std niva

i evo ti dignuta i izrezanim blatobranima
« Zadnja izmjena: 28 Prosinca, 2011, 21:53:58 lasta »
lasta

Offline lasta

• Senior member
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #11 : 28 Prosinca, 2011, 21:50:19 »
ja bi ti preporučio 195,80,15 monsterice
i uz minimalna izrezivanja i proširenja
evo vidi kako to izgleda na mojoj nivi
i uz lift kit od 5cm
ali pazi na ET felgi one igraju jako veliku ulogu
trebao bi bit oko alu +25-+30ili čelične et +40-+50
ovisi o felge do felge
moje su +25
lasta

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #12 : 29 Prosinca, 2011, 16:59:40 »
hvala na predlozima,znam ovu ladu od lanive,i upoznat sam sa svim oko liftovanja-citaj-pratim vec 8 9 g sve oko prerada niva :D
a sto se tice izrezivanja znam da mora al lada je sad na klocnama i radi se komplet limarija...e sad jedno pitanje.sta kazete na fronterine blatobrane tj rubnjake za uklopiti na ladu? nije mi to problem a razvuko bi je da me ovi moji nej...u sto vire van gume...
znaci na mojoj ladi je plan:
1-srediti komplet limariju i polakirati
2-liftovati je komplet na neku normalnu visinu da nezezaju krizevi kardana,dal uz podloske ili druge federe i amotrizere sad neznam,moram do bosne da skoknem da vidim cjene....
3-izrada komplet bullbarova prednjih zadnjih bocnih praova i krovnog nosaca,stim da se zadnji i krovni vezu bocno niz c stub...
4-kupovina monsterica i montaza na kola....to je za sad plan a dizel agregat i vitlo su za buducnost sade ...
nasao povoljno kadice sjedista sa pojasevima ali nazalost nisu preklopna pa sa odustao,icice u drugi auto,za nju sad imam od fieste super sjedista...

Offline lasta

• Senior member
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #13 : 29 Prosinca, 2011, 23:34:23 »
sve ovisi za kaj ti treba niva
ja je koristm za svaki dan
nemoj pretjerivat s gumama donesu ti više zla nego dobrog
lasta

zaky-lika

• Gost
moja ruskinja-lada niva
« Odgovori #14 : 30 Prosinca, 2011, 16:56:53 »
auto ce biti za svaki dan a najveca upotreba zimi,jer ljeti uvjek imam 2,3 druga auta...volim puno drljati sumama i van ceste i kampovati sa ekipom...a lajku bi malo unakazio"unakazio" da bude moj beby monster....moje relacije su 2,3 km po gradu,15 km do sela i ostalo sve bezpuce i divljina,za to mi treba auto....:pda: