Autor Tema: Uaz 469,240d(300d)  (Posjeta: 32561 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kađo-c

Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #30 : 24 Lipnja, 2012, 00:21:42 »
budući da je sa kadetima pauza,malo sam se primio uaz-a..
skinuti limovi sa prednjeg kraja i izvađen motor;

Uploaded with ImageShack.us

pripremljen 5-tak..

na getribu ide ali treba raditi druge nosače motora,zvao sam chv u v.gorici spremio laptop sa slikama i gospodin kaze da nema potrebe da dolazim,nego da mail-om posaljem skice pa će mi odgovoriti kako da radim dalje,čekam da prođu blagdani i odgovor iz chv,pa da krenem sa izradom nosača motora i hladnjaka.

na mijenjač je zašerafljena međuploča sa mercedesovim zvonom,i to je napravljeno jako precizno,tako da ostaje uaz-ova getriba,spojnička je od mercedesa ali neznam jeli varena ili izrađena na novo.

evo i zanimljiv link; https://picasaweb.google.com/BalusUaz
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #31 : 24 Lipnja, 2012, 15:17:33 »
Bravo majstore,drago mi je da malo "guraš i ovaj projekat!
a moja niva opet pada u drugi plan,naravno zbog još jednog kadetta (samim time i nedostatak love,što nije potrebno spominjati:)
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline kađo-c

Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #32 : 24 Lipnja, 2012, 17:26:41 »
svima nam je tako na žalost:( za obadva kadeta jos skupljam neke djelove,tako da imam vremena za glavne zahvate na uazu,samo da sa nosačima nebude komplikacija ovo ostalo ide lagano.
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #33 : 26 Lipnja, 2012, 23:36:50 »
Super....moja niva isto pase travu, nikako uhvatit vremena!

Offline kađo-c

Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #34 : 18 Studenoga, 2012, 20:42:23 »
Prije koji tjedan kupljene komplet zadnje "mulde" sa zdravim unutarnjim i vanjskim rubovima i većim svjetlima sa novijeg modela;

I sistem pedala isto sa novijeg modela sa servom kočnica,i hidraulčkim cilindrom kuplunga;

Limarijski i mehanički sam skupio sve djelove,trazim još od mercedesa 123 sponu volana sa krajnikom koji ide u ruku od serva.
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #35 : 04 Veljače, 2013, 22:39:52 »
Prije koji tjedan "grubo izvučen iz zimskog sna":) motor na kloncama stoji na šasiji već duže vrijeme pa da ga napokon stavim na getribu..

Motor nikako da sjedne..i onda vidim da je zamašnjak predubok za to zvono jel je bio 240d prije,srećom imam zamašnjak od kombija 240d,plići i lakši ali sa istim večim setom kvačila kao originalni 300d.

I sjedne 5-tak na getribu(biti će i boljih slika) vidi se položaj starog i di ide novi nosač motora.

Buduči da je vrijeme šugavo,stalno nešto pada pa sam odpunktirao jednu bočnu stranu od onih muldi za djelove.

I stanje odlično s ozirom da moj na autu drži samo boja,:)trebati će pjeskarenje i to je to!

right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline vinc

Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #36 : 04 Veljače, 2013, 23:23:27 »
Kakav ti je to drveni auto.    Gemist popijes i ponoris.  C jooojj
Panta Rei

Offline pussyhunter

• Junior member
  • **
Odg: Uaz 469,240d(300d)
« Odgovori #37 : 25 Kolovoza, 2013, 21:49:33 »
...mrak_!!!  :thmbup:...ima kakvih novosti oko projekta??
...the real HUNTER_!

Offline kađo-c

« Odgovori #38 : 26 Kolovoza, 2013, 23:43:33 »
 :pioneer: pa i ima ali ništa bitno,skompletiran je kuplung set i stavljen,promjenjen semering na spojničkoj,pogonska osovina reduktora je napokon gotova,pribavljeni su križevi i dio kardana od nive za spoj između reduktora i getribe i još jedna 4 brz getriba,skoro sam nabavio 5-brz getribu od minike na otpadu,tražili me 200 eura i ne garantiraju da radi,rekoh hvala ljepa..već imam koncept za 5 brzina.

Ma ubilo me u pojam aljkavost tokara,3 puta sam mu nosio osovinu i nikako da napravi precizno,na kraju sam našao u samoboru odličnog majstora,nanio je krom i stavio sve na nulu sad to sve stoji i čeka da skompletiram.
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline Damir0408

• Junior member
  • **
« Odgovori #39 : 28 Kolovoza, 2013, 13:01:51 »
Minika ti nije imala 5 brzina getribu. 5 brzinka se tek pojavila u W123 i to 1982. Naravno, to ti vrijedi za dizela. Za benzince (SL, SE, SEb, SEL) se od 1964-1976 dodatno naručivala ZF getriba.
« Zadnja izmjena: 28 Kolovoza, 2013, 15:33:46 Damir0408 »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #40 : 28 Kolovoza, 2013, 13:12:47 »
Dobar projekt
Hrđa bez granica

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #41 : 28 Kolovoza, 2013, 13:27:41 »

Ma ubilo me u pojam aljkavost tokara,3 puta sam mu nosio osovinu i nikako da napravi precizno,na kraju sam našao u samoboru odličnog majstora,nanio je krom i stavio sve na nulu sad to sve stoji i čeka da skompletiram.
Ljubazno molim... Bi li mogao ovo malo objasniti? Šta znači ''nanesao krom''? Da li je taj majstor odradio nekakvo ''cementiranje'' površine ili je baš ''kromirao'' tu osovinu?
Pitam je mi trebaju informacije i za cementiranje i obradu metala i pojedinih strojnih elemenata kao i za - kromiranje.
Hvala.  :thank_you2:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline kađo-c

« Odgovori #42 : 28 Kolovoza, 2013, 20:16:59 »
Damir0408,nisam baš stručnjak za mercedese,ali getriba je izgledala kao ona iz kombija koju imam,budem ju slikao pa pojasnim i imala je isto metalno kučište+dodatno veče kučište za 5-u otraga,i zvono koje se skidalo na 6 šerafa.zvono je imalo anlaser na suprotnoj strani od 123-dizela i dalo se skinuti,valjda za benzinca.

Friče stavim broj od majstora sutra,on radi strojnu obradu,izrađuje zupčanike,ne cementira osobno nego takve stvari nosi čovjeku koji to radi,za ovu osovinu je rekao da je baš nanesen krom.
Inače taj tokar ti je 100% provjeren,radi za firmu u kojoj radim mehaniku,izrađuje zupčanike za malčere od 2-tone,kardane za traktore koji malčiraju kamen itd.. uglavnom kad imaš 160ks snage i malčer koji se zaguši a traktor se ugasi i pogon mu čine dva zupčanika koji je on radio-ali multiplikator,onda znaš da je sve 5 :thmbup:
« Zadnja izmjena: 28 Kolovoza, 2013, 20:18:55 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline kađo-c

right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #44 : 28 Kolovoza, 2013, 20:43:19 »
Ne znam stari... Mene je samo strah tih mirkopukotina...  ::) ::)

Hvala.. Malojereć.. Malooo... ;)  :))  :girl_dance: 
« Zadnja izmjena: 28 Kolovoza, 2013, 20:53:44 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?