Autor Tema: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo  (Posjeta: 358941 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vinc

Odg: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo
« Odgovori #1215 : 23 Kolovoza, 2014, 23:13:33 »

pokrpan i polakiran

i prtljažnik pri kraju...
Panta Rei

Offline Darjan

« Odgovori #1216 : 24 Kolovoza, 2014, 14:49:47 »

Tako je , jer govorim o autima a ne o biciklima !  Isto to mislim za Autobianchi A112 , Mini i srodnim vozilicama . Za kubikažu treba biti - auto ! Mada mi je u zadnje vrijeme zapeo za oko Kadett C Coupe V8 5.7 u natjecanju njemačkog prvenstva brdskih utrka , oko 700 ks ima mašina a priprema se za iduću sezonu set za dignut mašinu na oko 800 ks . Imaju se snimke kako to zvuči i ide . Ali to je opet nešto drugo , taj Kadett ne vidi obične ceste , registriran , samo utrke a to je razlika nebo - zemlja . Ima se dosta projekata Kadett C sa 3.0 ili 3.0 24V mašinama i vele da je dosta vozljivo ?!
Pozdrav svima

Pošteno ako se vrhom autoindustrije smatra ovjes s federplatama, tehnološka dostignuća koja su preuzeta s traktora, kao i sporohodni motori koji se vrte u rangu modernijeg dizela.
Kako god bilo, ovaj Kadett je jedan od rijetkih pedantno odrađenih projekata na forumu i činjenica je da se malo tko približio ovim tehničkim rješenjima, taman se tu radilo i o 5 raspadnutih turbina.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #1217 : 24 Kolovoza, 2014, 14:55:28 »
Darjane slazem se s tobom.
Ovo je hitech dostignuce.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1218 : 24 Kolovoza, 2014, 15:00:51 »
Federplatu niš nemre zamjenit,ni za milion godina,sve ima svoje karakteristike.Pimpek je pimpek kolko god tehnologija napredovala i napravila umjetnog i neumornog.

Offline vinc

« Odgovori #1219 : 24 Kolovoza, 2014, 15:06:48 »

Nazad u gepek....

Opet na cugi...

Motorić lera dobio svoje mjesto...

fora....

Panta Rei

Offline Ante V8

« Odgovori #1220 : 24 Kolovoza, 2014, 15:16:37 »
Koji zajebani ohv motor,a ne ovi današnji. :hi:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline bozidar

« Odgovori #1221 : 24 Kolovoza, 2014, 15:22:12 »
OK , samo recenica !  :smile:
Ipak kako prijatelj Igor136 veli , nista ne moze zamijeniti kubikazu . Velika masina u malom autu ne mora ici preko prednje osovine , zbog cega uopce , stavi se u sredinu ko na prvoj slici ! Pa gdje su imali npr. Grupa B bolidi masine , mislim na Lancia Delta S4 , Peugeot 205 , mali Rover V6 itd. ?!
Ali ide velika masina kod Kadett C i napred , V8 5.7 ! ( slika 2 )

@ vinc : evo obecajem , necu ti vise trolat temu , ali ima se tu dosta za razgovarat sa kolegama na forumu po pitanju nabijanja snage , da li velika kubikaza + frgici ili male masine + turbo !
Ajde pozdrav svima !  :byeg:

Offline vinc

« Odgovori #1222 : 24 Kolovoza, 2014, 16:02:07 »
Nije to trolanje teme
Dapace to su rasprave,kad nemozemo u birtiji,pisemo ovdje...
Naravno da ima razlicitih misljenja i drugacijih pogleda vezano za šarafanje...
Fora mi je taj V8
Ali ovaj kadett moj ima namjenu sudjelovanja u prometu svakodnevno.
Tako da je to drugi svijet od vecine takvih i slicnih projekata
Panta Rei

Offline vinc

« Odgovori #1223 : 25 Kolovoza, 2014, 11:20:46 »
A jeste majstori,mogli se mi reci da sam okrenuo motoric lera naopacke..
Sad gledam slike i skuzim..
grrrr....
Panta Rei

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1224 : 25 Kolovoza, 2014, 15:58:56 »
... ali moćni atmo je nenadjebiv.

...Vinc se sigurno razumi u motore ali uvik će ovaj motor imati 3 ležaja na radilici. Protiv toga se ne može. Svi koji se iti malo razume u turbo motore znaju što je siromašna smjesa i što ona znači motoru. Što bi značilo kompletan managment preselit iz nekog seriskog auta u ovaj te mapiranje. Kažem seriskog jer svaki ima safe mode.  Podrazumjevaju se i 4 zasebne bobine a ne razvodnik koji ima pola metra lufta. Kovani klipovi, brizgaljke za hlađenje klipova, probušene klipnjače i ostalo.

... Ali jedno ostaje, nebi se volija sristi sa kađom na semaforu :thmbup:

Kao prvi dio citata - definitivno je istina. Turbo je turbo (mada i njih ima itekako ''živčanih'', ali kao što kažeš ''nadr...PIIIP!!!...ani atmosferac je mila majka za špananje. Samo za 100KS/litri obujma u atmo ili turbo inačici ima itekako $$$ $$$ $$$ money money money razlike. Mada - ni jedno ni drugo je sve samo ne jeftin sport. To sve toliko košta da bi ti i žena i mama u biti od milja kupile par dkg kokaina pa da se drogiraš i trošiš pare k'o sva normalna deca.  :))
Drugi dio citata...
Da motorček ima tri ležaja radile - mislim da je to Vinc odavno skužio kad ga je rastavio.  :)) Pošto sam pomalo upoznat i u ''pozadinu cijele priče'' mogu samo reći da se ovom ''problemu'' pokušalo doskočiti i maksimalno ga anulirati sa - hee  :eek: ee  :eek: heeebenom strojnom obradom koja vrijedi brat bratu kao tri ''poštene generalke'' onih ''majstora'' koi rade - generalke ''koizpičke zaje'no popodne''. SAMO strojna obrada. Balansiranje i slično.
nadalje... da se ne radi o ''razvodniku'' i ''siromašnim smjesama'' - vidi se iz jedne jedine činjenice... Auto se još uvijek ne vozi jer NIJE sve porihtano. ''Sve je složeno'' ali ''saaaaa fali još ''par sitnica''. Jedna od tih ''sitnica'' je i - mapiranje. Ne da ''fali'', da se razumijemo, nego još nije stiglo na red.  :meeting:
Treći dio citata...
Sa ''starim'' motorom koji je radio na ''bivšu struju'' i sa ''bivšim injektorima'' (btw - duplo manje ih je bilo na motoru  :)) :)) ) i sa bivšim ''set upom'' ta mala teglica ajvara je na semaforima držala lekcije mnogim autima, pa čak i nadobudnim motoristima (nisam rekao bajkerima, da ne vrijeđam one prave bajkere) koji vozze one fotelje na kotačima od maxy skutera pa do onih mlatimudana u japankama koji voze ''bijesne motore'' i misle da su Bogom dani, a nisu potrošili gumu dalje od +/- 3cm od sredine gume.
Bitno je napomenuti da je osim ''brzog starta'' ova teglica ajvara sasvim lijepo ubrzavala i sa brzina od 80-100km/h kad ti se neki nadobudni pajser nagurava na guzicu na traci za ubrzavanje jer eto- voziš stari auto, a on novi pa je red da te izgura sa ceste. Jee BRUS! kak bi rekli vu Podravini.  :))
Iskreno... Mene od svega interesiraju krivulje na papiru ali još više od svega... Dan kad će napraviti đir-dva na cesti. Ili dvadeset dva.. Ili sedam miliona i osamstopedeset tisuća dvadese i dva đira... Ili pak - samo jedan. Pooosve svejedno.
Njegov auto, njegov trud, njegova filozofija - njegov smisao života.  :drinks: :drinks: :drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Ante V8

« Odgovori #1225 : 25 Kolovoza, 2014, 17:08:53 »
Mislim da ti ne igra ulogu što si ga okrenuo,jer je to u biti jedan običan elektroventil.Ili je otvoren ili je zatvoren,zrak propušta. :big_boss:Svaka ti čast na trudu i znanju za ovo napraviti. :hi: :hi:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline igor136

« Odgovori #1226 : 25 Kolovoza, 2014, 17:28:35 »
I sam znaš da imam pezejca u garaži, auto koji bi svi osim Slanca i mene već odavno bacili u kocku. Tako da mi je projekt i više nego jasan. Razumin i Božu jer od silnih godina provedenih u garaži čovik izgubi onu početnu euforiju koju imaš kad si mlad pa te posle zajebavaju od tehničkog do policije. Neko jutro na putu prema poslu rastegnem turbaka da su se ekipa policajci iz kafića samo okrenuli prema meni i snimili me pogledom. Ako malo bolje pogledaš nisu oni tu radi kavice nego radi snimanja. Sad me nebi iznenadilo da jedno jutro izvade lizalicu i požele zaviriti pod haubu. Kamo sriće da se ovo bude moglo registrirat i da ne bude problema. Meni bi bilo drago.
Ovako po slikama sve izgleda i više nego uredno ali će sigurno biti turpijanja a poznavajući Božu on je baš na to mislija.
Znam čovika i nije zlonamjeran. Nisam niti ja i drago mi je da ovakvi projekti zažive i na semaforu gaze smrdljive tdi-je.
Neznam kako će funkcionirat ovaj selenoid na turbini i nebi li on triba bit malo dalje. Kakva su iskustva sa varenjem ispušne grane i puca li nakon nekog vrimena?
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline nidzo

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: kadett c
« Odgovori #1227 : 25 Kolovoza, 2014, 17:57:06 »
TURBO JE TURBO, TURBO IMA SVOJE ČARI... Ma TURBO je zakonnnnn..... :klinac:
Kad porastem imacu i ja turbo

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1228 : 25 Kolovoza, 2014, 19:44:26 »
Raspe se grana kao da je od margarina - ako ju napraviš od inoxa. Ove ''domaće od skele''  :)) odnosno od ''pristojnog komada železa'' se ne bi trebale raspadati.  :good:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1229 : 25 Kolovoza, 2014, 20:54:36 »
Eto,na mojem se još nisu raspale.Samo su poplavile.