Autor Tema: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo  (Posjeta: 358927 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: OPEL KADETT 1.2 ohv turbo
« Odgovori #1380 : 17 Rujna, 2014, 15:30:57 »
Mene zanima (a nije objašnjeno) kako se pere zadnje staklo na onoj Manti sa vučnom kljukom?
Rolete se dignu ili postoji specijalno oruđe koje se zavlači u utore? :scratch_one-s_head: :eek:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline slanac

« Odgovori #1381 : 17 Rujna, 2014, 16:02:01 »
Evo stara hrđo jedan prigodni spot jer nisi normalan, voziš kadeta C do Srbije, pričaš sa Marijom i Anom (bile su s tobom na televizor), piješ aditive i hrđava ti je brada...

Za oldschoolere spot počinje na 1:43
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline bozidar

« Odgovori #1382 : 17 Rujna, 2014, 16:36:59 »
@ vinc : OK , thank´s !  :good:
@ Vetter : nemoj me zezat da nisi nikad cuo za dihtmasu kod montaze dihtunga glave ?!
Evo par preporuka :
 http://www.oldtimer-tv.com/oldtimer/DE/tipps-tricks/index.php?Seite=102
http://www.ebay.de/itm/Dichtmasse-Elring-Dirko-HT-rot-Temperaturbestaendig-NEU-/260683143640
http://www.ebay.de/itm/16-43EUR-100ml-WURTH-SILIKON-DICHTMASSE-ZYLINDERKOPF-OLWANNE-MERCEDES-BENZ-/370646456212

Ima i drugih proizvodjaca , bitno da to nije nista za sto se nezna . Radi se to , nije to nikakva " topla voda " ili novotarija !

Pozdrav

Offline Vetter

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • Nordic Renegade
  • Vozilo:: Volvo turbo
« Odgovori #1383 : 17 Rujna, 2014, 17:43:15 »
Na žalost, jesam čuo, vidio, prisustvovao. Okej, može to raditi na atmosfercima od 25 konja po litri, itd, ali zbilja nema smisla - ne da nije topla voda nego je sa današnjim dihtunzina davno, jako davno prevaziđena metoda.
svenska trollkarlen

Offline igor136

« Odgovori #1384 : 17 Rujna, 2014, 19:57:20 »
Malo me povukla euforija pošto na audiju rs2 sa seriskih 315 konja (to je onaj redni petak kojeg je volvo pokušao kopirati) ima pritisak 3.8 bara (u gumama) i nekih 360ccm dizne na spomenuta 3 bara.  Pa se mislim ovaj sa diznama 630 ide na kilo konjova. :heat:

ADU (RS2) Injectors
 Run at 3.8 bar FPR in RS2
 Bosch 0 280 150 984

360 cc/ min @ 3.0 bar
 405 cc/ min @ 3.8 bar
 416 cc/ min @ 4.0 bar
 465 cc/ min @ 5.0 bar

Ako nekoga bude zanimalo pa nek računa, svi smo mi google majstori, zar ne?

http://www.rceng.com/technical.aspx
http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm
Inače mislim da to nije to ako se ne ide barem na 1 bar , em zbog spoola em zbog međuubrzanja em zbog zvukova koje turbina proizvodi uključujući i pop off.
Što se događa kad dižeš tlak?
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline Vetter

• Antique Member
    • Nordic Renegade
« Odgovori #1385 : 18 Rujna, 2014, 01:58:58 »
Malo me povukla euforija pošto na audiju rs2 sa seriskih 315 konja (to je onaj redni petak kojeg je volvo pokušao kopirati)
Audi 20vT i Volvo Whiteblock motori osim činjenice da su 20v DOHC petaci imaju isto sličnosti otprilike koliko Opel CIH i Alfa Nord motori...to je jasno ikome ko je oba motora rastavio.
ima pritisak 3.8 bara (u gumama) i nekih 360ccm dizne na spomenuta 3 bara.  Pa se mislim ovaj sa diznama 630 ide na kilo konjova. :heat:

ADU (RS2) Injectors
 Run at 3.8 bar FPR in RS2
 Bosch 0 280 150 984

360 cc/ min @ 3.0 bar
 405 cc/ min @ 3.8 bar
 416 cc/ min @ 4.0 bar
 465 cc/ min @ 5.0 bar

Ako nekoga bude zanimalo pa nek računa, svi smo mi google majstori, zar ne?

http://www.rceng.com/technical.aspx
http://users.erols.com/srweiss/tableifc.htm
Inače mislim da to nije to ako se ne ide barem na 1 bar , em zbog spoola em zbog međuubrzanja em zbog zvukova koje turbina proizvodi uključujući i pop off.
Što se događa kad dižeš tlak?
Na ovaj dio nema smisla odgovarati dok sam ne budeš razumio makar osnove toga o čemu pričaš...
svenska trollkarlen

Offline vinc

« Odgovori #1386 : 18 Rujna, 2014, 09:54:02 »
Fora tema i sa gustom ju pratim
Svasta mozes naucit,rekao bih vrlo edukativnaaaa

pravilo tj praksa kaze ovako:

vozis atmo motor..... brmmm brmmmmm  i imas ok smjesu na svim okretajima motora i to funkcionira brmm brmmm

otprilike 3.0 bar na leru i 3.5 na nekom gasu
i to je to atmo i juris(bez obzira na velicinu injektora)  seriski motor..  brm mm brmmm
Panta Rei

Offline vinc

« Odgovori #1387 : 18 Rujna, 2014, 10:04:54 »
Onda ti je to slabo i stavis Turbooo     BRMM BRMMM KSSSSSS  BRRRRRRR KSSSSSS

Znaci i moras i dalje imat 3.5 bara na reilu  ALIII  ALIIII

KAKO RASTE TLAK U USISNOJ GRANI ISTO TAKO RASTE TLAK U REILU 

DA REZIMIRAMMM     VOZIM TURBO I IMAM 1.0 BAR BOOOST I NA REILU NEMAM 3.5 NEGO 4.5 BAR BENGE
KAK RASTE TLAK U REILU??
Pomocu regulatora tlaka koji je spojen sa usisnom granom  i njega imate u raznim omjerima dizanja tlaka
Panta Rei

Offline kađo-c

« Odgovori #1388 : 18 Rujna, 2014, 11:03:41 »
Rejlovi,boost,bar..pustite to,ja bi rađe čke-beogradske,ste vidjeli u kakvoj se pili voze,c2 4 vrata,kadeta 4 vrata imam,rakija je na tavanu i iduči put s vincom za Beograd. :yahoo: :biggrin:

Znate zašto je kadet c prozvan "klaustrofobičnim" od strane vozača ascona i manti?
Zato jel se u njemu voze komadi! :dance4:
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Ante V8

« Odgovori #1390 : 18 Rujna, 2014, 14:12:04 »
Vidi slikeeee :shok: :shok:,nego imamo i tamo igru.Izbaci uljeza.  :koo-koo: :koo-koo::blush2: :rofl: :rofl:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline igor136

« Odgovori #1391 : 18 Rujna, 2014, 17:23:58 »
Onda je u kvaru regulator pritiska ili je loše spojen. On je čisto mehanički regulator. U leru je podtlak cca 0.5 bara a kasnije u jednom trenu imaš nulu i kasnije tlak. Znači po logici ne može biti isti regulator od atmosferca i turba. Uostalom kolega Vetter to zna

Offline Vetter

• Antique Member
    • Nordic Renegade
« Odgovori #1392 : 18 Rujna, 2014, 17:52:11 »
U kakvom kvaru? Iz ovog što je Vinc rekao, kod njega sve radi kako mora i on to zna. Ali, kad mu već temu zovu "enciklopedijom", evo mali kurs... :)

Regulator tlaka je identičan kod atmosferca i turba. Nema šta biti pogrešno spojen, stojina izlazu iz rejla, ima dvije komore, donja je spojena na rejl i povrat, gornja vakum-crijevom na plenum.

Evo, presjek regulatora:
http://photos.motoiq.com/MotoIQ/Features/EFI-102/fuel20pressure20regulator/842253296_eYPMu-L.gif

Ako je, recimo, 3bar regulator, znači da "na nuli", iliti pri atmosferskom tlaku (cca 1013mBar), iliti kod atmosferca pri punom gasu, punoj otvorenosti klapne i bez "vakuma" u plenumu je potreban tlak benzina od 3bar-a da savlada pritisak opruge na dijafragmu regulatora i pusti "višak" goriva nazad u tank. Pri vakumu u plenumu, vakum u gornjoj komori dodatno vuče dijafragmu ka gore i time dozvoljava da gorivo na manjem tlaku ide nazad u tank...iz one tvoje tablice, vidimo da je manji tlak goriva - manji protok dizni. Kod atmosferca tu priča završava. Kod turba ima još i situacija kad je umjesto podtlaka ili atmosferskog tlaka u plenumu nadtlak koji gura dijafragmu na dole čime je potreban veći tlak benzina od ta imaginarna 3bar-a da bi se pustio povrat u rezervoar. To je razlika u funkcionisanju regulatora kod atmosferca i turba, dok je sam sklop regulatora identičan.

Mislim, imaju i neke RR-FPR varijante, ali dosta za sad.
svenska trollkarlen

Offline igor136

« Odgovori #1393 : 18 Rujna, 2014, 18:33:39 »
Mislija sam da kod atmosverca membrana može ići samo u jednom smjeru. A što se tiče lošeg spajanja, znam da je u posudi pod tlakom isti tlak svugdi ali se ipak kod usisnih grana cjevčica tlaka goriva spaja na krajnje točke, po mogućnosti kontra klapne gasa. Vjerovatno zbog osjetljivosti

Offline igor136

« Odgovori #1394 : 18 Rujna, 2014, 21:03:22 »
Izgleda da sam do sad živio u zabludi da vanka padaju sikire a u railu triba bit koliko piše na regulatoru a ne da se minja kako dodaješ gas
P.S. Sad moram minjat regulator pritiska goriva na audiju jer je na njemu stalno 4 bara :down:
« Zadnja izmjena: 18 Rujna, 2014, 21:25:00 igor136 »