Autor Tema: pitanja o kitanju  (Posjeta: 10298 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline šarafko

pitanja o kitanju
« : 03 Siječnja, 2012, 23:01:03 »
Pokušao sam pretražiti stare teme ali nisam bio uspješan. Ako je negdje pisano o ovome što me interesira, molim neka mi netko ukaže na temu.

Dakle, imam dvije pikse PA kita, staru i novu. Stari kit je nešto grublji i teže se razvlači (pročitao sam u jednom postu da je to od ulaza zraka u piksu) a drugi, novi   nešto mekši. Budući da je dosta hladno brzo sam potrošio onu crvenu masu iz tube i tu počinje problem. Našao sam neku tubicu koja je sigurno stara i kada sam je pomješao sa kitom nije se u potpunosti stvrdnula.

Da li je potrebno ne stvrdnuti kit strugati dolje?
Može li se kupiti ta tubica (otvrđivač?) posebno?
Što kada je hladno a mora se kit brzo osušiti?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

zaky-lika

• Gost
pitanja o kitanju
« Odgovori #1 : 03 Siječnja, 2012, 23:08:19 »
u zavisnosti od temperature koristis učvrscivac,sto je hladnije vise ga ide ali nepretjerivati sa njim....provaj stari kit promjesati dobro jer se na dno natalozi gusta smjesao kao ulje jednostavno od stajanja,uzmjesaj ga dobro u toj kantici i trebao bi biti meksi....a sto se učvrsćivaca tice imas ga uzeti posebno,univerzalne male dozice..a sto se tice tog nestvrdnutog nazalost ako se nije stisnuo za par sati mora ici dolje.....meni je jednom bilo tako ali kit nije valjao pa sam cijelu polustranicu auta zuljao...

Offline šarafko

pitanja o kitanju
« Odgovori #2 : 03 Siječnja, 2012, 23:12:29 »
Stari sam kit promiješao ali je još tvrđi od ovog novog. Smijem li ih pomiješati zajedno?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

zaky-lika

• Gost
pitanja o kitanju
« Odgovori #3 : 03 Siječnja, 2012, 23:14:38 »
tvrdji jest jer je otvoren bio sigurno,hmmm sad nebi ti preporucio mjesanje jer je upitno dal je taj stari ok i dal zbog manjka učvršćivaca kit neveze ili zbog samog kita-starosti..pa da neunistis i drugo novo pakovanje kita...

Offline deda

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #4 : 03 Siječnja, 2012, 23:18:00 »
Hiti to,jer se ne isplati poslije zezat,ako se ne svrdne dobro pa poćinje pucati ispod farbe i poćne radit,tko će to gulit poslije dolje,posao za umrijeti.

Offline šarafko

pitanja o kitanju
« Odgovori #5 : 03 Siječnja, 2012, 23:21:40 »
Ok. Hvala.

Offline grafit

• Senior member
pitanja o kitanju
« Odgovori #6 : 04 Siječnja, 2012, 14:08:16 »
uvjek koristi friški kit koji nije skup ,lakše ga naneseš jer kad je tvrd može ti ostati  zraka ispod.Nanosi se u tri ruke (po potrebi)na goli očišćeni lim.Prvu ruku naneseš tanko i kad se osuši prođi grubljim papirom ,i onda ga formiraj.Kit ne bi smio biti deblji od 3mm,jer računaj da poslije ide tekući poliester pa reaktivni temelj i poslije špric kit.Zlatno pravilo radije kucni čekićem dva puta više i to ti je odmah špatula kita manje:palac:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
pitanja o kitanju
« Odgovori #7 : 04 Siječnja, 2012, 15:46:27 »
E heh... Sad ce opet biti ''pitanja'' i ''drvlja i kamenja'' ali... Kit na goli lim...? :mellow: Ne'ko kaze da... Ne'ko neeee..
Jer, kao, dabe i spric poliester i reaktivna ako lim pocinje zbog milion faktora ''x'', ''y'' i ''z'' korodirati ispod svega toga... A faktori su - rupice u limu, sitne neravnine, ''friži'' odnosno ogrebotine i ogrebotinice od brusnog tijela (papir, cetka, ploca...), sama povrsinska hrda uslijed zeljezne prasine i vlage... Eventualno neki falc, rubić, utor... :mellow:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

mercedes

• Gost
pitanja o kitanju
« Odgovori #8 : 04 Siječnja, 2012, 18:21:42 »
grafit...prva ruka koliko ja znam treba bit deblja,jel ti sa prvom rukom krpas rupe i neravnine...tako sam barem ja radio...
sto bolje rijesis prvu ruku manje ces imat poslje za kitat.poslje samo priprema za bojanje...

Offline grafit

• Senior member
pitanja o kitanju
« Odgovori #9 : 04 Siječnja, 2012, 19:58:17 »
na par mojih auta kit nikad nije pukao.Najbitnije je kit staviti na zdrav lim.Ja idem sa prvom tanjom rukom da mi ne ostane zraka do golog lima što se može desiti jer poslije korodira,ali svatko ima svoj način i svaki može biti ispravan,bitno da kit nije debel.Nisam pitur po struci i pituram samo za sebe,a sa tim sam počeo krajem 80ih kao mulac po razno raznim radionicama i uvjek je išao cement kit prvi,pa nitro kit,pa nitro temelj pa se popravilo negdi di je trebalo sa nitro kitom pa onda špric kit i lak.Sad umjesto nitro kita imamo tekući,ali je u principu to isto

Offline Jaki

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #10 : 04 Siječnja, 2012, 20:03:21 »
Citat: frik-ri;278517
E heh... Sad ce opet biti ''pitanja'' i ''drvlja i kamenja'' ali... Kit na goli lim...? :mellow: Ne'ko kaze da... Ne'ko neeee..
Jer, kao, dabe i spric poliester i reaktivna ako lim pocinje zbog milion faktora ''x'', ''y'' i ''z'' korodirati ispod svega toga... A faktori su - rupice u limu, sitne neravnine, ''friži'' odnosno ogrebotine i ogrebotinice od brusnog tijela (papir, cetka, ploca...), sama povrsinska hrda uslijed zeljezne prasine i vlage... Eventualno neki falc, rubić, utor... :mellow:

Ja osobno smatram da nije dobro stavljati kit direktno na lim, jer kit voli upiti
vlagu, i onda odozdola pocinje veselje. U svakom slucaju na goli lim prvo
reaktivna temeljna pa onda tek kit... to je moje mišljenje.

mercedes

• Gost
pitanja o kitanju
« Odgovori #11 : 04 Siječnja, 2012, 20:22:15 »
nece ostat zraka ispod ako kit dobro naneses...ne kao da si lopatom pobaco,nego lijepo razneses po povrsini..al kao sto kazes svatko ima svoj princip rada...ja sam u tim vodama od 2003,al sam se naradio trulezi i novijih auta,pa znam kako to sve ide...

Offline deda

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #12 : 04 Siječnja, 2012, 20:39:36 »
Pa nemreš kitat nekaj,ak s druge strane ima rupa kak to ,ne kužim.Naravno da će kit otpast ako ga digne hrđa jer on sve upija jer je porozan.Rupe se zakrpaju švasanjem ili poliesterom i onda kit.Inaće nakon prve kiše nastaju mjehuri.Odnosno cement i poliester armatur kit nije za krpanje,nego za ravnanje i ako se pravilno nanaša može bit debel kolko hoćeš,niš se nikad neće desit do prvog sudara.

Offline grafit

• Senior member
pitanja o kitanju
« Odgovori #13 : 04 Siječnja, 2012, 20:44:44 »
najveći je problem što ljudi kitaju auto pa ga malo ostave,nekad i vani pa ga uhvati vlaga i tu su veliki problemi jer i cement i tekući su porozni.Priprema na autu treba ići u šucu da ga hvata što manje vlage u kitanju i tekućem po mogućnosti u garaži

mercedes

• Gost
pitanja o kitanju
« Odgovori #14 : 05 Siječnja, 2012, 13:38:10 »
pa neces kitat ako je ispod rupa normalno,moras to pokrpat...ja ne kuzim ljude koje vani ostave frisko pokitani auto,vjerovatno misle da ce se osusit prije..