Autor Tema: pitanja o kitanju  (Posjeta: 10305 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline uno_abarth

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat Uno 1.6
pitanja o kitanju
« Odgovori #15 : 05 Siječnja, 2012, 16:09:35 »
Ja sam radio na goli lim, ali... Kit nema antikorozivna svojstva, bar po onom sto sam vidio. Pa zbog cega na goli lim kod popravka, varenja itd ide temeljna ? Kitano je prije 4 god, i naravno kit pocne pucati jer je ispod krenula hrda.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
pitanja o kitanju
« Odgovori #16 : 05 Siječnja, 2012, 16:16:19 »
Ja sam mislio na ''rupe'' reda velicine milimetar... pola Milimetra... Ne sad ono sto ima Amigaboj prvoga dana kad skuzi sta je upio poslije pranja...:D Znaci ''mikrorupice'' - ''mikropukotine'' - ''mikroogebotine''... Na to sam mislio...
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #17 : 05 Siječnja, 2012, 17:48:18 »
Onda treba taj lim s druge strane dobro nažbukat,farbom smolom ili tak nećim da nemre hrđat i da zatvori te sitne rupice kod varova.Inaće uzalud vam trud svirači,jedino ak auto ide na sajam.

Offline šarafko

pitanja o kitanju
« Odgovori #18 : 06 Siječnja, 2012, 11:21:44 »
Zaboravio sam pitati; čime se pribor nakon kitanja najučinkovitije čisti?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline grafit

• Senior member
pitanja o kitanju
« Odgovori #19 : 06 Siječnja, 2012, 12:35:23 »
lopaticom od lopaticu,kad puno uhvati stavi jednu na ravnu  plohu i polako sastruži drugom

Offline šarafko

pitanja o kitanju
« Odgovori #20 : 06 Siječnja, 2012, 13:06:24 »
To znam, mislio sam ima li kakva tekućina?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline deda

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #21 : 06 Siječnja, 2012, 13:11:57 »
Ja ih čistim sa brusilcom,sa papirnatim ploćama i plastićnim diskom.Čelik od kojeg se rade špahtlice za kitanje su od tvrdog opružnog čelika i mogu godinama izdražati takvo ćišćenje ,a da se ne razderu.

Offline Jaki

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #22 : 06 Siječnja, 2012, 15:23:49 »
Citat: šarafko;279147
To znam, mislio sam ima li kakva tekućina?

ma kakva tekucina... staviš pod vodu i samo spahtlom o spahtlu i sve
sastruzes dolje... naravno peres ih odmah ! cim si završio nanošenjem
kita. U slucaju da se nešto baš jako skori gore onda fini šmirgl tipa 600 i
lagano pošmirglaš.

Offline gogot4

• Veteran member
pitanja o kitanju
« Odgovori #23 : 06 Siječnja, 2012, 16:48:32 »
ugriješ ih fenom i jednu od drugu dereš

Offline Risbo

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #24 : 09 Siječnja, 2012, 13:33:13 »
dok je još kolko-tolko friški kit opereš špahtle nitro razređivačem....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
pitanja o kitanju
« Odgovori #25 : 09 Siječnja, 2012, 15:30:27 »
Posto me krcate PM-ovima... :D :ghh: Tako mi i treba... Kad se ne nam ''odraziti'' odnosno izraziti... :D Nisma mislio na rupe u smislu ''škuja'' - ''buža'' - ''propiškano'' - ''šupo'' - ''sprhlo'' vec sam mislio na udubinice... Da, ''rijec dana'' je UDUUUUBINICA... Ajmo sad, ponovite zamnom - :D uuuduubinica... :rofl:
Pa da sad opet ne bi bil zasipanje i bombardiranje PM-ovima kao saveznici Dresden, samo da se odmah ogradim - ne, ne mislim da se kita ''prst debelo'' preko nervanina i Bog te dragi pita kojih sve gremlina na limu... Znaci, konkretno mislim na sve one sitne, oku skoro nevidljive, a u praksi i polumracnoj garazi pogotovo, vrlo lako ''nevidljive'' neravninice, nazovimo ih ''mići kraterići'' i ''miće ogrebotinice'' koje doslovce ostaju kao ogrebotina od četke... Brusne ploce... Icega... Znaci, ne mislim na udubinu i rupu u koju se moze sakriti vrabac kad pada kisa :D
O takvim ''rupama'' pricam... Znaaaam da se radi o mikronima, znam da ''tko ziv tko mrtav za deset godina'' ali... Zar nije bolje ne kitom po koprivi... (joooj, nisam mogao izdrzati :o:o :ghh:  ) odnosno po limu diretkno...? Pa nema kit neko izrazeno antikorozivno svojstvo... Ili se varam...? :jep: Mozda ''neki poseban kit'' koji bi bio ''bas za to'', ali ovaj ''obicni'' bilo poliesterski bilo cement... Ne znam... Pitam... Ja ga ne bi stavljao direkt na lim... Mada, opet... :o Ne znam... Pitam... :o
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Dimce

• Senior member
pitanja o kitanju
« Odgovori #26 : 12 Siječnja, 2012, 17:42:59 »
E ovako jedno pitanje vezano za kitovanje ,na 10-ak mjesta sam procitao o famoznom "susenju kita" tipa nemoj odmah posle dva dana od kitanja raditi sprickit ,drugi kazu ako hoces da se kit vremenom ne povuce uzmi na cement dodaj cupe kita i to zamjesaj,a najjaci kazu navuci debelo ciment pa onda slajf i skidaj koliko ti treba.
Znaci za one koji me nisu razumjeli kako prekitovati auto npr udubljenja mala u blatobranu neravnine i ostalo a da posle pola godine godinu na mjestu gdje je kitovano pojavi opet udubljenje i pozna se prelaz kit-lim.
Hvala

Offline dvojka

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #27 : 12 Siječnja, 2012, 19:46:57 »
a najbolje je ostaviti da odradi svoje, u zimi ako se radi i nije tako strasno jer nema onaj nagli "šus" susenja neko se postepeno jednako susi i time dozori kvalitetnije, a u ljeti ovisno o postotku vlage u zraku i temperaturi  on cak i pregori a da tog nismo svijesni i time opcenito nije vise masa kakva treba biti tako da se onda taj ruzni efekt ususivanja i dogadja, najbolje ti je uzeti metal kit, sa alu prahom, taj opcenito ne upada, teze se obradjuje, otprilike jednako mu je brusenje kao i boji, tako da dok brusis na prelazu boja/kit se ne dogadjaju velike razlike prelaza, a kasnije mozes zavrsiti sa soft cementnim, na to bi bio najbolji savjet dalje polyesterski spric-kit, i ostaviti jedno 24 sata da i on radi, onda ga sa p120 pobrusis na ravnu uzduznu letvu i na to ide 2 puta filler, filler naravno dvokomponentni, prijedlog 4:1 omjer mobihel kompakt prajmer, nema boljeg a sve sam isprobao i svaki ima pokoju manu, uvaj se lijepo cisto nanosi, ostaje uredan sloj i polusjajan, glatak, znaci mala obrada preostake kasnije, nije pretvrd a opet neces ga prokopat, jako lijepo zatvara poru i ima jaku pokrivnost zato je s njime tesko i zacuriti ako ides i na malo deblje ali nebi smio, znaci 2x fillera nanosis, razmak izmedju slojeva bi trebao biti cca 10ak sati a prije toga svega kitanja itd, obradivu povrsinu treba odmastiti antisilikonskim cistilom i matirati, glavni alat za obradu je rucna uzduzna letva dimenzije 40x7cm
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline pajo_patak

• Veteran member
pitanja o kitanju
« Odgovori #28 : 12 Siječnja, 2012, 20:05:24 »
taj mobihel kompakt primer je srednja žalost...
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline dvojka

• Antique Member
pitanja o kitanju
« Odgovori #29 : 12 Siječnja, 2012, 20:10:18 »
sta ti preporucas?
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358