Autor Tema: problem kočnice  (Posjeta: 4149 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dobi

problem kočnice
« : 14 Siječnja, 2012, 16:58:35 »
Stavio sam na svog kadetta b servo kočnica i diskove naprijed...problem je sto ne koči i nikako nemogu dobiti normalno pedalu..uvijek je mekana,jedino ako napumpam par puta onda kao malo stisne....ozracio sam sve...pustio sam da slobodnim padom teče ulje,i odvrnuo ozračnike i na prednjom kočnicama ulje teče a na zadnjim ne..dali je to normalno?kada stisnem kočnicu iza šprica ulje...i još nesto,neznam dali znači sta-kada je motor upaljen i stisnem kočnicu motor se želi ugasiti,ako stisnem par puta ugasi se...dali ima tko ideju?

SCARY

• Gost
problem kočnice
« Odgovori #1 : 14 Siječnja, 2012, 17:40:40 »
servo kočnica je uvijek mekša od one koja nema servo...
a nikako se ne smije gasiti motor kad stisneš kočnicu - vjerojatno si na pogrešnom mjestu uzeo podtlak... a možda ti je i neispravan onaj ventil na servo aparatu na koji ide crijevo podtlaka...
kad je motor ugašen kočnica je tvrda zato jer nema podtlaka koji potiskuje membranu, a kad je motor upaljen kočnica mora biti mekana...

Offline Dobi

problem kočnice
« Odgovori #2 : 14 Siječnja, 2012, 17:52:10 »
to mi je sve jasno,podtlak i spoj na usisnoj grani je orginal ,nisam kemijao...ali meni je papučica uvijek mekana,i kad je upaljen,i kad je ugašen,i kad napumpam..kao da ima zraka,a ozračio sam...taj ventil je ispravan-propušta samo u jednom smijeru

Offline grafit

• Senior member
problem kočnice
« Odgovori #3 : 14 Siječnja, 2012, 18:08:06 »
dali si promjenio i polugu koja potiskiva servo znači od papučice do serva ,jer ako je iti malo kraća ne možeš dobiti kočnicu

SCARY

• Gost
problem kočnice
« Odgovori #4 : 14 Siječnja, 2012, 18:22:10 »
odvoji servo i u njemu imaš štelajuću potisnu polugu... probaj naći tvorničke podatke za potrebnu zračnost... tj ta poluga mora praktički dodirivati klipić u gl koč cilindru... ta zračnost je reda veličine 0,5 - 0,6 - 0,7mm

Offline AlfaZD

problem kočnice
« Odgovori #5 : 14 Siječnja, 2012, 22:52:08 »
Citat: Dobi;281857
...........i još nesto,neznam dali znači sta-kada je motor upaljen i stisnem kočnicu motor se želi ugasiti,ako stisnem par puta ugasi se...dali ima tko ideju?

kad s upaljenim motorom stisneš kočnicu, čuješ puhanje kod pedale, i motor se želi ugasiti.
servo je neispravan. (membrana je pukla).

što se tiče pumpanja, nećeš uspjeti slobodnim padom. stavi nekog u auto da pumpa pedalu. pa kad dobije visoku pedalu, ti otvori diznu na jednom kolu, on mora stisnuti u pod i tako zadržati, kad špric završi, zatvori, pa nakon toga on neka pumpa ponovno. i tako dok god ima mjehurića zraka, ili stare prljave kočione tekućine. ponovi na sva 4 kola. to radi s ugašenim motorom.
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline Stojadin

• Antique Member
problem kočnice
« Odgovori #6 : 15 Siječnja, 2012, 11:36:07 »
Ja sam na Stojki imao slicnih problema kad sam ubacio servo. Naime starije Stojke servo nisu imale
Ali su imale sve karoserijske pripreme za njega. Nakon ubacivanja serva sa Stojke donora ( sve je leglo na milimetar) izmjene kocnickog ulja, nove glavne pumpe, pakni,svih mogucih gumica....
servo ne radi. Ne kako treba. Nema pedale. Cak se i pravi majstor za kocnice hvatao za glavu.
I problem je bio,u ranije navedenom postu,u osovini koja gura klip....
Bila je samo malo kraca a zadala nam je 10 dana glavobolje..
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline linoleumboy

problem kočnice
« Odgovori #7 : 16 Siječnja, 2012, 16:30:53 »
i kad odzracivas kreni od kotaca najblizeg posudi za ulje prema najdaljem
nema nikakvim slobodnim padom bez muke nema nauke
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline ed-gst

• Veteran member
problem kočnice
« Odgovori #8 : 16 Siječnja, 2012, 23:31:41 »
pogledaj si isto malo one nastave kaj ste radili :)