Autor Tema: Niklanje ili cinčanje ili već nešto! GDJE u zg?  (Posjeta: 14486 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
Niklanje ili cinčanje ili već nešto! GDJE u zg?
« : 16 Siječnja, 2012, 13:48:02 »
dakle imam hrpicu starih specifičnih šarafića i neke žbice od moto felge koje su poprilično propala e ne mogu ih zamjeniti jer nemam dostupne zamjenske dijelove, gdje to mogu dati ponovo "presvući" nečim da se vrati stari sjaj? može bilo koja boja, čak bi pristao i na žutu bakrenu hehe

hvala

Offline šarafko

« Odgovori #1 : 16 Siječnja, 2012, 17:53:22 »
mislim da se čovjek zove Patafta negdje na žitnjaku, pa proguglaj, izbacit će valjda nešto
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline GIGI

« Odgovori #2 : 16 Siječnja, 2012, 20:05:39 »
:gosp:imaš na staroj samoborskoj kod semafora,preko puta zrinjevca, KAPRI ili CAPRI oni ti se bave tom djelatnošću,a ak ti se ne žuri pričekaj da ja vidim kaj imam kod starog u garaži, ili, mislim da bi ti pahale špajle od novijeg tomosa barem za prednju felgu a zadnja ti je slična puhovoj pa bi se i tu nekaj dalo iskombinirati
« Zadnja izmjena: 16 Siječnja, 2012, 20:15:00 GIGI »
MZ
VW
ZASTAVA

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #3 : 16 Siječnja, 2012, 22:12:49 »
ma htio bi to što prije riješiti jer pokušavam tempirat da bude poklon za jedan roćkas sad...24.1. hmmmm

Offline šarafko

« Odgovori #4 : 16 Siječnja, 2012, 22:46:48 »
Citat: Bluesberry;282598
ma htio bi to što prije riješiti jer pokušavam tempirat da bude poklon za jedan roćkas sad...24.1. hmmmm

malo si knap sa vremenom...
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Bluesberry

• Antique Member
« Odgovori #5 : 28 Siječnja, 2012, 11:59:55 »
ehh probili smo deadline ali nema veze glavno da se radi..za roćkas je stigao "zamjenski darak" dok stvar ne bude sklopljena!

dijelove sam riješio u Kapriju i sve ispalo prema očekivanjima i vrlo povoljno, tnx Gigi

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #6 : 02 Veljače, 2012, 23:11:36 »
Koje su cijene gore po kili dijelova?
Ja trebam par kila šerafa i nekakvih nosača/držača pocinčati pa me zanima cijena...

Offline checker

• Antique Member
« Odgovori #7 : 02 Veljače, 2012, 23:22:14 »
U kapriju ti je 10kn/kg...s tim da moras dopeljat ocisceno od boje...hrde smije biti! :D
Oo=V=oO

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #8 : 02 Veljače, 2012, 23:28:44 »
Citat: checker;288671
U kapriju ti je 10kn/kg...s tim da moras dopeljat ocisceno od boje...hrde smije biti! :D

fala Bogu, bar hrdje ima na ovin mojin ds-ima.
boji ni traga, naravno.
Oni mogu i sitne šarafe (8) i šajbice, remenice, neovisno o veličini, il trebam sortirati to?

Ima li tko blizo tog Kaprija da mi napravi uslugu?
pošaljem poštom ili nekim prevozom pa da mi odradi ovo?
Može na PM ako ko ima volje pomoći.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #9 : 02 Veljače, 2012, 23:30:00 »
moze tocna adresa od tog Capri-a ?? I koja je shema da im donesem samo sa skinutom bojom, hrdju oni skidaju nekom kemijskom reakcijom ili ??

Offline josip_smb

• Oldschool member
« Odgovori #10 : 03 Veljače, 2012, 00:40:07 »
Ja sam im nosio zbice od felgi, i tak serafe svasta nesto imam i negdi slike... kolegi od golfa djelove. Kolko sam shvatio hrđu skidaju kiselinom zatim ide cincanje. Jedino je problem kolko sam shvatio ako im nosite sitne stvari i malo toga - treba cekat dok im jos neko ne donese pa dok se toga ne nakupi zatim rade. Cijena je povoljna a ispadne sve jako uredno nakon cincanja...

Offline josip_smb

• Oldschool member
« Odgovori #11 : 03 Veljače, 2012, 00:44:00 »
Citat: Looka-zg;288674
moze tocna adresa od tog Capri-a ?? I koja je shema da im donesem samo sa skinutom bojom, hrdju oni skidaju nekom kemijskom reakcijom ili ??

Samoborska cesta 114, točno na semaforu ti je, lako za nać...

Offline checker

• Antique Member
« Odgovori #12 : 03 Veljače, 2012, 01:07:35 »
evo, primjera radi sta sam ja nosio... mozes od velikih komada ovjesa pa sve do najmanje podlozne plocice...sve rade!
obicno se ceka 3-5 dana dok bude gotovo! hrdu skidaju kiselinom...pa onda ide u kupku za cincanje!
nosio sam im zbilja puno toga i dosad je uvijek sve bilo ok...odlican posao i nista mi nisu izgubili! :)

Uploaded with ImageShack.us

Oo=V=oO

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #13 : 03 Veljače, 2012, 19:06:23 »
i što?
u cilom danu mi se javio čovik iz samobora da ce pomoci.
niko od ZG se nije javio.
ljudstvo.....
Baš super.

Offline Ivan L

• Antique Member
« Odgovori #14 : 02 Rujna, 2012, 19:05:14 »
Ajmo rec da imam problem vezan za cincanje. Nisam zadovoljan samim rezultatom cincanja, sloj je na pojedinim mjestima neujednacen, debel i poceo se ljustiti. Na vecim predmetima se vidi preljevanje cinka i nejednolikost strukture. Povrsina je vrlo hrapava i bez sjaja.

Stvar je u tome da sam sve predmete koje sam cincao prije ocistio od hrde, sve neravnine prebrusio, cak je sama povrsina bila kao zrcalo kao da cu ih kromirati.

Nisam siguran trazim li previse od cincanja (zelio bih npr. da mi povrsina matice izgleda kao desna kupovna matica na posljednjoj slici), jer vecina forumasa ima odlicne komentare na racun cincnja.

Ima li smisla polirati pocincane predmete da bi dobio glatku povrsinu i sjaj kao na kupovnim pocincanim stvarima?

www.youtube.com/ivanRACINGvideo

kljišča, fergić, karbić, jugić, svićice, lipnik puvalica, volan sa trubicom, turnić, kondić, đirometar, lendić, klišta, kavić, štangica, piganje,