Autor Tema: Stargon plin  (Posjeta: 8925 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Denis

• Veteran member
Stargon plin
« : 22 Siječnja, 2012, 16:55:36 »
Znaci ovak,od kad sam kupio co2 aparat za varenje koristim co2 plin,na poslu koristimo mješavinu plina stargon (82% argon+18% co2) i taj stragon se pokazao puno bolji od co2,ljepše se vari,manje šprica i ljepši var ispadne,e sad neznam jel se može u tu bocu od co2 punit taj stargon ili opet moram kupovat drugu bocu,pitao sam lika u sesvetama kod kojeg sam kupio ovu bocu jel se može,rekao je da se nemože,da treba druga boca koja je dvaput skuplja,no imam osječaj kao da mi lik sere i hoce zaradit na meni,kaj vi kažete jel se može ili ne i gdje u zg mogu još ić pitat,gdje još pune boce

Offline Žein

Stargon plin
« Odgovori #1 : 22 Siječnja, 2012, 17:11:07 »
A gle teoretski se moze napuniti jer mi kompa ima co2 u preradenoj boci od Pastora za gasenje a sad dal se netko hoce zajebavati s bocom bez atesta to je drugo.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline deda

• Antique Member
Stargon plin
« Odgovori #2 : 22 Siječnja, 2012, 17:11:52 »
Upravo tako,sere.Imaš u ZG ,skladište građevnog materijala u Barutanskom jarku,u njihovom prostoru je firma koja prodaje sve tehničke plinove i čova je ok i super.Ja tamo već godinama kupujem sve plinove i nikada s njima problema i muljaže.

Offline Denis

• Veteran member
Stargon plin
« Odgovori #3 : 22 Siječnja, 2012, 17:45:22 »
Znaci mogla bi se mjenjat boca co2 za bocu sa satrgonom ili baš moram dat ovu svoju nekome punit

Offline ivmatic86

Stargon plin
« Odgovori #4 : 22 Siječnja, 2012, 17:47:58 »
Lik sere, oba plina so NEEKSPLOZIVNA i može ih se punit u istu bocu i na iste tlakove. Sa gorivim plinovima i njihovim bocamaje drugačije (pogotovo Acetilen). Tako da napuni u istu bocu i uživaj :to:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline sportiva.t35.com

Stargon plin
« Odgovori #5 : 22 Siječnja, 2012, 23:03:31 »
Ako boca ima valjani atest obično u punionici zamjeniš praznu bocu za punu i platiš kolko košta plin. U mojem kraju se takva mješavima argona i CO2 zove feromix.
« Zadnja izmjena: 22 Siječnja, 2012, 23:05:46 sportiva.t35.com »

Offline beast001

• Oldschool rookie
Stargon plin
« Odgovori #6 : 23 Siječnja, 2012, 12:08:20 »
a gle nemoras ti mjesat argon i co2 u tom omjeru,nego uzmi samo argon i to je to,
Ritmo fan

Offline ivmatic86

Stargon plin
« Odgovori #7 : 23 Siječnja, 2012, 14:19:15 »
Plin se i mješa u ovom omjeru jer je lakše zavarivat i zavar je kvalitetniji...
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline deda

• Antique Member
Stargon plin
« Odgovori #8 : 23 Siječnja, 2012, 15:33:30 »
Sam argon je puno skuplji,a rezultat nije bolji,zato se mješa.

Offline dupli

• Senior member
Stargon plin
« Odgovori #9 : 26 Veljače, 2012, 20:04:17 »
ma o cemu vi to  , pa 3 puta je bolje varit sa co2 , manje prska a i ljepsi je zavar  , mjesavina se koristi kod debljih materijala i jacih struja jer zavar bolje penetrira , a za struje ispod 150A definitivno co2
Popravljam ono što nitko nemože

Offline dupli

• Senior member
Stargon plin
« Odgovori #10 : 28 Veljače, 2012, 22:07:49 »
i usput boce od pastora su namjene gasenu pozara s co2 , a co2 je co2 , pa sa bocom od pastora mozes i tocit pivo  , u bocu od co2 ti niko nece utocit mjesavinu plina jer se takva boca mora posebno prat sa nekom tekucinom i cistit od prasine a to znaci atestirat , kosta oko 400 kuna vjerovatno bi ti promjenili bocu co2 za bocu mjesavine ako je tvoja boca atestirana na 200 bara , jer se samo takve koriste za mjesavinu plinova , i jos nesto vazno ,  mjesavina se ne mjesa kod kuce nego se kupuje gotov proizvod u boci , isto tako je i sa argonom , on je u boci za argon i to je to  , a argon sluzi za tig zavarivanje  , ali  za ljutu nevolju moze i na co2 aparat , zavar ce bit solidne cvrstoce ali ruznog i zguzvanog oblika  i prskat ce dosta kod zavarivanja

ako jos nekoga nesto zanima  

dupli na usluzi

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Stargon plin
« Odgovori #11 : 04 Ožujka, 2012, 00:41:03 »
neznam otkuda da je s argonom lošiji zavar... pa CO2 zavarivanje kak ga večina zove je MAG zavarivanje, a sa istim aparatom i argonom dobiješ MIG zavarivanje koje je kvalitetnije jer je  argon inertan plin (za razliku od CO2)  pa je i zavar bolji..

CO2 se masovno koristi jer je jeftin..

Inače CO2 se puni na 100 bar a argon na 150-200 bar.
Kemijanje sa home made bocama prolazi ak se zna šta se radi... ali može biti i opasno...

alan

• Gost
Stargon plin
« Odgovori #12 : 04 Ožujka, 2012, 08:03:46 »
U Sesvetama lik ne puni sam boce, neg dva put tjedno idu u Bakar na punjenje, a tam sigurno nebu niko punio neki drugi plin od onog naznačenog na boci.

Offline dupli

• Senior member
Stargon plin
« Odgovori #13 : 04 Ožujka, 2012, 11:48:24 »
Risabo    , mig mag uređaj za zavarivanje zeljeza ,s zicom od zeljeza na strujama do nekih 150-170 ampera (znaci za zavarivanje limarije na autu ili nekih cijevi do 3mm) najbolje radi s co2 plinom najmanje prska i najkvalitetniji i najljepsi je zavar , mjesavina plinova  argon s 18% co2 (feromix , kargon , ili kako se vec zovu ) ,  pocne djelovat tek na nekih 200 ampera , znaci da mjesavina za razliku od co2 pri struji vecoj od 200a manje prska i dobije se kvalitetniji i bolji zavar a na nekih 280 ampera skoro i da ne prska , dok cisti argon sluzi samo za zavarivanje celika s zicom od inoxa , opet kako nam dolaze sve kvalitetniji materijali tako imamo zicu koja je punjena prahom , za takvu zicu je najbolje koristit co2 plin bez obzira dal je zica zeljezna ili inox , ali i imamo punjenu zicu  kojoj uopce netreba plin  , nego radi kao elektroda , znaci za male struje i kucne potrebe je co2 zakon  , puno je bolji od mjesavine ,i ne radi se od cijeni