Autor Tema: Ledene kočnice  (Posjeta: 8787 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline igor136

Ledene kočnice
« : 12 Veljače, 2012, 11:51:29 »
Jutros pri vožnji opela primjetim da mi se papučica ne vraće normalno:sok:, vrati se ali skroz polako.:( Niz brdo ga malo testiram i vidim da sva kola odvajaju.
Jeli moguće da se radi niske temperature i višeg viskoziteta ulja to događa. Kočnice nisu servo. Ima li ko kakva iskustva?
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
Ledene kočnice
« Odgovori #1 : 12 Veljače, 2012, 12:39:30 »
koliko ti je ulje staro?

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #2 : 12 Veljače, 2012, 12:51:12 »
A nije puno, oko 2 godine

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #3 : 12 Veljače, 2012, 13:48:40 »
Prvo: gdje te vragovi nose po ovom vremenu s njime.:tone:.
Drugo: Pa promjeni glicinu  i uzmi ATE originl ,ne ininu jer je najlošija.Ja na mome jednom godišnje mijenjam,a nije bitno koliko se vozi.Moguće da je što zaštekalo od hladnoće..Probaj prvo s glicerinom.,pa ćemo onda tražiti dalje.Pozrdav.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Ledene kočnice
« Odgovori #4 : 12 Veljače, 2012, 14:43:59 »
po čem je INA najlošija ??

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #5 : 12 Veljače, 2012, 15:04:31 »
Tako mi je rekao čovjek na tehničkom.Nova glicerija i pokazalo im je loše rezultate.A tko zna i koliko je stala na skladištu,pitaj boga.Ja inače koristim ATE i nemam problema.A toje i original za sva njemačka auta pa i prva ugradnja.
Definicija Demokracije:

Offline Looka-zg

• Antique Member
Ledene kočnice
« Odgovori #6 : 12 Veljače, 2012, 16:05:32 »
to su gluposti ... reci frajeru da prica bedastoce, Inino UK 4 ulje je ko i svako drugo UK 4 ulje stovise odgovara zahjevima SAE J1703, SAE
J1704, US FMVSS 116 DOT 3 i DOT 4, BMW QV 34 001, GM Europe (Opel) GMW 3356 (Draft
9) i VW TL 766 Z.

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #7 : 12 Veljače, 2012, 16:21:35 »
Hoću ne brini.:D
Definicija Demokracije:

SCARY

• Gost
Ledene kočnice
« Odgovori #8 : 12 Veljače, 2012, 16:36:25 »
lik ne priča bedastoće... sad netom prije božića, uzel sam kanticu ina uka4 na ininoj pumpi i otišel do kolege na tehnički da mi provjeri, zajedno smo otvarali kanticu (skidali onaj zaplombirani poklopac) i rezultat točka vrelišta 120celzića... da mi je neko pričal nebi mu vjeroval, ali sam se na svoje oči uvjeril...
nekaj sasvim drugo su specifikacije kojima odgovara... specifikacija znači da je napravljeno po standardima;)
inino uka4 je napravljeno po standardima, ali je najvjerojatnije neodgovarajuće skladišteno, a moguće i punjeno u neodgovarajućim uvjetima pa već u samoj tvornici i njihovim skladištima povuče vlagu...

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #9 : 12 Veljače, 2012, 17:31:59 »
Ja vjerujem da nešto ima u tome.Isključivo koristim ATE original ulje i dosta je svjetlije boje nego inino.
Prije par godina moj kolega s posla odveo auto na tehnički mu tip kaže da glicerina ne valja,a on uru prije promjenio i stavio ininu.Da stvar bude gora kontrolor koji mu je auto pregledavao ima i servis ,a  mome kolegi to radio njegov sin.Čovjek ostao u čudu ,a kolega načisto popizdio.:sok:.Pustio ga je na kraju.
Ja ima godinama ne koristim ininu ,nego druge ,a kad sam našao ATE isključivo nju.
Definicija Demokracije:

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #10 : 12 Veljače, 2012, 18:08:29 »
Moguće je da je do ulja. Iako mislim da nije inino nego neka druga fitma, mislim da je bila boca bile boje. Sve se ponaša nekako kruto, čudno. Sad kad zatopli ću vidit,ako bude bolje pa ću prominit ulje. A i drugi je to osjećaj kad nema servo, onda ga baš ositiš na nozi da nešto ne valja.
Ante mora san ga malo provozat, akumulator je 6V pa da se malo razbudi iz leda.

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #11 : 12 Veljače, 2012, 18:29:32 »
Zaboravio sam da su 6v-ni akumulatori osjetljiviji na stajanje nego 12v-ni.Kad promjeniš ulje u sistemu onda ćeš vidjet kako se ponaša.Da mu je ugraditi servo  bila bi ti ugodnija i mekša.Možda nisi navikao na tvrdu kočnicu kad stalno voziš audija.:D
Definicija Demokracije:

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #12 : 12 Veljače, 2012, 19:55:42 »
Ulje je marke TRW. Osjetljiviji je 6v i na hladnoću. Mada je ovaj moj akumulator star oko 5 godina. Vjerovatno zato što je čovik isprid mene ulija kiselinu pri kupnji.

Offline Ante V8

Ledene kočnice
« Odgovori #13 : 12 Veljače, 2012, 19:59:42 »
Da oslabio je i od godina ,a trw znam da radi sve za kočnice ,dok ulje nisam srećao po trgovinama.:sok:.Ali i da je ok ipak dvije godine u autu nisu malo.
Definicija Demokracije:

Offline Looka-zg

• Antique Member
Ledene kočnice
« Odgovori #14 : 12 Veljače, 2012, 22:39:30 »
imam pouzdane informacije kak se to skladisti u Mazivima Zagreb ;) i JA i svi oko mene koji koriste frisko UK 4 ulje koje sam isfuro nisu imali problema