Autor Tema: Ledene kočnice  (Posjeta: 8759 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Ledene kočnice
« Odgovori #30 : 13 Veljače, 2012, 20:53:33 »
A, ko kaže da se gumice nisu stiskle od hladnoće????
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

alfa0062

• Gost
Ledene kočnice
« Odgovori #31 : 14 Veljače, 2012, 10:52:47 »
Citat: igor136;292070
A neznam, prije 2 godine je cilindar repariran. Najprije izpoliran na tokarskom i ubačen je komplet unutra nove gumice, nepovratni ventil i feder. Izašlo me oko 60 eurića.
Do sad je sve bilo perfektno, do ovog leda

Je a kakvi su lajtunzi, niske su temperature ako su ispucali mogu povuči vlagu u sebe!

alfa0062

• Gost
Ledene kočnice
« Odgovori #32 : 14 Veljače, 2012, 10:58:42 »
Prije bih rekao da nešto ne valja sa cilindrima kad se ne vrača papučica, znači da nema dobar pritisak u sistemu, na Renaultu 4 mi se to događalo kad je negdje puštalo, a na NSU 1200 nisam imao tih problema iako je ulje bilo staro.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Ledene kočnice
« Odgovori #33 : 14 Veljače, 2012, 13:31:08 »
Možete slobodno koristiti DOT 3, 4 i 5.1.. sve je to isti vrag i često je dot 4 bolje od 5.1  (prema specifikacijama) bez obzira što je standard 5.1 noviji.
Jedino DOT 5 je drugačije i agresivno prema gumi...

Igor, kakvi su ti gumeni lajtunzi ?

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #34 : 14 Veljače, 2012, 18:42:51 »
Dečki, možda ste u pravu, lajcunzi su za minjat. Mislija san sad ovaj vikend prominit njih i ulje.
Čuja san da na ovog opela pašu od renola 4. Dosta su dugački. Pašu li navoji sa renola na opela?
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #35 : 14 Veljače, 2012, 20:36:41 »
Pošro su lajtunzi stari i ispucani, nije ni to problem. Mislim da je problem njihovog raspadanja. Kad je toplo, lajtug se širi(ovi moji da jer ne valjaju). Sad je ledeno i ne šire se i ulje slabo prolazi nazad.

Offline ivmatic86

Ledene kočnice
« Odgovori #36 : 14 Veljače, 2012, 20:46:52 »
To je to. Kad su u raspadu oni nekako nabubre prema unutra i počmu puštat neku prašinu u ulje.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Ledene kočnice
« Odgovori #37 : 15 Veljače, 2012, 13:41:22 »
Citat: igor136;292337
Dečki, možda ste u pravu, lajcunzi su za minjat. Mislija san sad ovaj vikend prominit njih i ulje.
Čuja san da na ovog opela pašu od renola 4. Dosta su dugački. Pašu li navoji sa renola na opela?
Mislim da ne pasu jeeeer... :D Redovoto dobivam ''nova'' fleksibilna crijeva ali :rofl: ''... Ma ... Na jednom je navoj... Malo... Ne znam...''
Evo upravo je jedan ''par'' - tocnije sad je ''nepar'' :lol: kod kolege Old(timer)Dog-a kojeg mi je ljubazno ustupio legendarni kolega Dobi... :palac:
Ajde Oplasi - jos jedno probavanje pa da imam par... :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #38 : 15 Veljače, 2012, 17:30:24 »
Kolega Frik, bas san bija u dućanu i skoro pa su identična. Onaj konus je isti,dužina isto ali navoj je na opelu 10x1 a na ronelu je 9.5x11 ili 9x1.
Dalo bi se to i nategnit.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Ledene kočnice
« Odgovori #39 : 16 Veljače, 2012, 10:50:53 »
Nemoj natezati nista osim... Ispod dekice... :D :D Nemoj da ti prcne spoj kad ti najvise treba - recimo na nekom naglom kocenju ili - kocenju uopce...
Ili - probaj nategnuti pa mi daj ono drugo :lol: koje nisi natezao - ponavljam - da imam par... :D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #40 : 16 Veljače, 2012, 11:12:29 »
Nisi skužija pitanje. Dali su svi renoli imali 9x1 navoje ili je bilo i 10x1 ?

Offline frik-ri

• Antique Member
Ledene kočnice
« Odgovori #41 : 16 Veljače, 2012, 11:22:47 »
E to ne bi znao... Nisam ih odavno mijenjao, a i kad mijenjam odokativnom metodom provjerim (barem pokusam) je li isti navoj u pitanju... U svakom slucaju - nemoj kemijati. :ne:

Offline lasta

• Senior member
Ledene kočnice
« Odgovori #42 : 16 Veljače, 2012, 21:54:35 »
Citat: chaos;292015
da jer ta ulja već nakon 18 mjeseci počnu gubiti svoja primarna svojstva.
(iman negdi ADAC-ov lab test)
uglavnom, ja ga minjan svake dvi godine.
a gle ja sam kolegi
pripremao jednog oldija za teh.
kočnice(pločice,pakne,cilindri,itd..)
kupili novo dot4 ulje
promjenili mi i ulje
i ode on na teh. sutradan
kad ga lik vrati da ulje od kočnica ima slabo vrelište
kolega njemu wtf
i pokaže mu račun da je novo ulje
a lik kaže da treba pazit na datum proizvodnje
lasta

Offline Dobi

Ledene kočnice
« Odgovori #43 : 16 Veljače, 2012, 22:04:48 »
defiiiinitivnooo ne paše od renola 4 :D ali savjetujem ti da kupiš 2 komada,pa jedan probaš na silu,i kada ga uništiš daš drugi friku-ri da ima par :lol:.....tako sam ja napravio..tražio i tražio ta fleksibilna crijeva,jer teško je naći onaj dosjed unutra da paše,i ja nađem od katre,ista dužina isti konus...ali zavidati nemožeš,niti na silu,nije isti navoj
« Zadnja izmjena: 16 Veljače, 2012, 22:08:57 Dobi »

Offline igor136

Ledene kočnice
« Odgovori #44 : 17 Veljače, 2012, 21:17:14 »
Kolega, od čega si ti onda stavija?
Ja danas sve prigleda i donija zaključak da je deutschland jedina opcija. Bem ti aute kad nema djelova u svakoj trafici