Autor Tema: Antikorozivna zaštita  (Posjeta: 3029 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Roger

• Oldschool member
Antikorozivna zaštita
« : 25 Veljače, 2012, 01:37:35 »
Pozdrav! Da li mi netko može reći što s čime je najbolje prefarbati varove.
Drugo: Kako tretirati unutrašnju i vanjsku stranu poda nakon krpanja i varenja? Kojim redom što koristiti? Da li anti koroziv (i koji) ili neka temeljna? I što poslije toga? Da li plastificirati ili bitumenizirati?
Ukratko, kojim redom i koja sredstva koristiti od golog lima pa sve do lakiranja. Hvala

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Antikorozivna zaštita
« Odgovori #1 : 25 Veljače, 2012, 09:47:42 »
Hej hej... Kao prvo... Ovako se radi zastita... :lol:
Prvo bi se trebao predstaviti u temi koja je namjenjena za to. ;) :D Ono, dobar dan, ima li koga? Evo ja sam Roger ali me oni imperijal vojnici stalo zovu roger-roger... :lol: Dolazim iz grada tog i tog, bavim se time i time... Godine i nisu bitne, ali bi bilo lijepo da se zna, bar otprilike, koliko je netko star, aaaaliii... Ne sada zbog diskriminacije po statusu:''Cim je mulac - jos ne zna nista.'' :D nego, ono... Da se bar ima postovanja prema godinama, ako ne prema clanu kao takvom. Ma kuzis me, cista pristojnost... :palac: Pa ne mozes bas banuti nekome u kucu i reci:''Gdje ste pi...PIIIP!!!...ke - stigo Zdravko Čolić!!'' 8) E sad, ako ne znas tko je Zdravko Čolić aaaautooomatski znam koliko imas godina... :lol:
Kad se predstavis - a onda malo pronjuskaj o forumu, ono, malo logicnim slijedom prebiri po temama, pa spiku o zastiti varova nemoj bas traziti pod ''Strujom'' recimo. Aaaaako se bas desi da ne nades :sok: pokusaj sa sa opcijom ''search'' - tu i tamo zna pomoci. To ti je kao neki nas, interni Google.
I onda pogledas sta ima, sta nema... Sta te interesira... I ako ti jos uvijek nesto nije bas jasno, onda pitas... Upitas... Na kraju krajeva - otvoris i novu temu...
I onda ti pocnu ljudi odgovarati - konkretno ''sta i kako'' jer tih ''procedura'' zastite ima ''koš i još''...
Od starinskih fora sa ''crvenom temeljnom'' :lol: pa do malo modernijih fensyyy scmensyyyy materijala kao sto su dvokomponentne temeljne na bazi epoksida, poliuretana i slicno..
Eto... No hard filing... Nesto kao u bombonjeri - nitko ne voli - tvrdo punjenje. :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Roger

• Oldschool member
Antikorozivna zaštita
« Odgovori #2 : 25 Veljače, 2012, 10:32:34 »
Oprosti frik-ri, nisam mislio nikog povrijediti. Kao što vidiš novi sam na forumu. Radi se o tomu da citam forum nekoliko mjeseci a time citam i razne teorije o limariji i farbanju. No, svatko ima drugu teoriju i pristup. U limariju se baš ne kužim, a počeo sam raditi fiću od početka. Barem bih htio. Baš kako si spomenuo starinske fore kad pitam oko sebe kako da napravim kažu mi - ma sa temeljnom i bitumenom i to je to. E sad, nisam tolko ne informiran da ne znam da postoje nova i sofisticiranija rješenja. A kao svi mi htio bih napraviti sad, kad več sve radim, temeljito da mi auto i potraje, a ne da za par godina moram opet sve ponovo. Tražio čak podatke o cinčanju, a tu tek ima svakakih teorija... ako me razumiješ. Jednostavno, npr. došao sam do original zastavinih blatobrana koji su me prilično puno izašli. I sad, pošto će cijeli projekt također dosta koštati, ne bih htio negdje omanuti. Ako me razumiješ.
Ja sam iz Nove Gradiške, imam fiću kojeg sada radim i bubu koji sam kupio prije nekoliko godina koja je sada na čekanju zbog fiće.
BTW - Imam 26 godina i znam tko je Zdravko Čolić ;) Pozdrav

Offline R 16 TS

• Antique Member
Antikorozivna zaštita
« Odgovori #3 : 26 Veljače, 2012, 16:45:08 »
Chelade.
098340267