Autor Tema: Jotun boja..Zaštita..  (Posjeta: 6603 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« : 28 Veljače, 2012, 00:49:57 »
Dali je netko upoznat sa ovom markom boje Jotun a koristi se navodno za zaštitu od korozije na brodovima..

Imam kanticu od 3 litre pa da se ne vucara po radioni dali bi valjalo skinuti na Kadettu C postojeću zaštitu do lima i ruknuti taj Jotun Jotamastic 87..na kantici ne piše baš nešto posebno o primjeni te zaštite..a malo sam i googlao i vele da je to jedna od najboljih zaštita koje postoje..za brodove..sad dali je to plastubit ili temeljna nemam pojma..
E sad samo me zanima dali ju je netko od vas koristio..mislim da bi ekipa sa mora nešto trebala znat pogotovo netko tko je blizu brodogradilišta..a koliko vidim ima je i na eBay-u..

A boja se zove ovako
Jotun Jotamastic 87 STANDARD
a evo i slika

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #1 : 28 Veljače, 2012, 02:48:12 »
Evo jedva nađoh opis i evo link od kompletnog opisa http://www.navimport.com/images/stories/pdf/brodski-program/podloge-i-medjupremazi/jotamastic-87.pdf
Ako netko ima ili može nabaviti tu kod nas po ok cijeni nek viče jer neće mi biti dosta 3 litre ove koje imam..
I isto tako me zanimaju mišljenja ako je netko koristio navedenu zaštitu ili proizvode ovog proizvođača..
I dali bi valjalo s ovom zaštitom direktno ići na goli lim ili ne..molio bih sve koje znaju nešto o ovom da pomognu..
JOTAMASTIC 87
OPIS PROIZVODA:
Jotamastic 87 je dvokomponentni epoksi prajmer/završni premaz tolerantne
površine otporan na abraziju, sa velikom postotkom čvrste materije koji se može
nanositi u vrlo debelom sloju. Ovaj proizvod je dio sistema po čijoj površini se
potvrđeno ne širi plamen.
NAMJENA:
Čelik gdje pjeskarenje nije moguće, i gdje je zadržavanje sjaja od manjeg značaja.
Može se upotrebljavati sam ili u kombinaciji sa drugim završnim premazima. Pruža
odličnu zaštitu od korozije kako u slanoj, tako i u slatkoj vodi.

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #2 : 28 Veljače, 2012, 02:49:06 »
.....dupli post....slučajno...:o
« Zadnja izmjena: 28 Veljače, 2012, 02:52:15 Deno »

Zuhra

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #3 : 28 Veljače, 2012, 11:11:18 »
Pozdrav

Imam dosta iskustva sa tom bojom sa brodova.
Kao što si gore napisao to ti je epoksi primer dvokomponentni.
Možeš ga slobodno koristiti kao temeljni premaz to mu je i namjena,njega ne moraš farbati sa završnom bojom i on je dovoljno postojan
Ali nije otporan na sunce pa gubi sjaj tako da ako želiš estetiku preko njega nabaciš bilo koji lak.
On ti je debelo stjena boja tako da je dobra zaštita za recimo ispod auta.
Spomenuo si da imaš kanticu od tri litre, nadam se da uz nju imaš i manju kanticu sa B komponentom.
Ali imaš takvih premaza na tržištu i od drugih proizvođača.
Vidio sam da U Bauhausu prodaju Hempadur od hempela.
Čini mi se da je 1kg oko 95 kuna.

Lp
Nadam se da sam šta pomogao

Offline ivmatic86

Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #4 : 28 Veljače, 2012, 13:34:45 »
Ova Jotun boja je odličnai sa njon se uglavnon bojaju trajekti itd. ALI Površina je dosta greza, grbava i bojase vatau debelon sloju samaod sebe, paje nije dobronanositna tanke savitljive limove jer onda puca. Bit če tiodlična za podvozje, motorni prostor,portapak i unutrašnjostispod siceva,ali hauba,krov, vratai slično zaboravi...
A šta se tiče Hempadura,izdržljivje,ali se jako brzo izmatira i promini boju,pogotovo plavi :gosp:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline dvojka

• Antique Member
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #5 : 28 Veljače, 2012, 13:47:34 »
to ti koriste ovi u cjevomontu u kutini valja ih pitat ako koga poznas kako sta
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Zuhra

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #6 : 28 Veljače, 2012, 14:24:58 »
Citat: ivmatic86;296491
A šta se tiče Hempadura,izdržljivje,ali se jako brzo izmatira i promini boju,pogotovo plavi :gosp:

Sve epoksi boje promjene boju na suncu i matiraju, zato se i stavlja lak preko.
A na brodovima to i nije bitno pa se isto tako koriste i kao završni premaz.
Lak se nanosi 40 do 50 mikrona a primeri 100 do 150 mikrona.
Tako da je bolja zaštita nanjeti dvije ruke jotamastica nego jednu ruku jotamastica + završni lak

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #7 : 28 Veljače, 2012, 15:05:18 »
Ma meni nije bitno što zaštita matira..sve jedno će ići ispod na pod i ispod blatobrana a preko boja radi estetike malo..nez jel bi bila bolja zaštita od kadettove tvorničke da nju skinem i stavim ovu..jer ipak je to zaštita od 77g..

I hvala svima koji su pomogli..
A kolega Zuhra nemam tu kanticu sa b komponentom..ali na zaštiti piše tj na kantici u kojoj je zaštita Jotomastic 87 Standard Comp B dali to znači da je ta komponenta b već u nutra ili ne..
« Zadnja izmjena: 28 Veljače, 2012, 16:42:30 Deno »

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #8 : 28 Veljače, 2012, 18:53:10 »
Ako netko ima takve zaštite ili može nabavit nek viče..jer mislim da mi 3 litre nebu dosta..

Zuhra

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #9 : 28 Veljače, 2012, 20:56:23 »
Gledam malo ove slike koje si stavio, na donjoj slici nije tvoja kantica?
Ako imaš kanticu od 3kg i piše B na njoj onda pretpostavljam da u stvari imaš 2.7kg B komponente,
I fali ti 20 litarska kanta u kojoj bude 16 litara A komponente.
B komponenta ti je kontakt i on je proziran i gust, fali ti još samo boja (obično se koristi crveni ili sivi)

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #10 : 28 Veljače, 2012, 21:15:52 »
Citat: Zuhra;296648
Gledam malo ove slike koje si stavio, na donjoj slici nije tvoja kantica?
Ako imaš kanticu od 3kg i piše B na njoj onda pretpostavljam da u stvari imaš 2.7kg B komponente,
I fali ti 20 litarska kanta u kojoj bude 16 litara A komponente.
B komponenta ti je kontakt i on je proziran i gust, fali ti još samo boja (obično se koristi crveni ili sivi)

O Jebote pa da..na njoj ti točno piše  Jotomastic 87 Standard Comp.B i ima 2.7kg znači treba mi kanta od 20 litara A komponente tj 16l..a ovu kanticu nisam nikad otvarao..de kolega jel mozeš nabavit te A komponente..možeš se i javit meni preko PM-a

Zuhra

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #11 : 28 Veljače, 2012, 21:46:29 »
Nisam više u tom điru sa bojom.
A i jotun smo prestali koristiti već odavno, pošto je konkurencija napravila iste takve premaze.
Pa smo najviše koristili hempel (da nešto novca ipak ostane u HR) inače Jotun se punio u Italiji i tu i tamo su znali ukenjati sa kvalitetom boje.
Pogledao sam jotamastic se i ne pakira u manjim  pakiranjima od ovog tvoga, uglavnom pravilo kada na jednoj paleti stoje velike kante a na drugoj male kantice treba maznuti i ovu veliku.
I nama su znali često maznuti ove male a velike ostavili jer ih je bilo teško nositi.
Baš me zanima šta su poslje izvodili ako su šta pofarbali sa kontaktom

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #12 : 28 Veljače, 2012, 21:56:16 »
Citat: Zuhra;296681
Nisam više u tom điru sa bojom.
A i jotun smo prestali koristiti već odavno, pošto je konkurencija napravila iste takve premaze.
Pa smo najviše koristili hempel (da nešto novca ipak ostane u HR) inače Jotun se punio u Italiji i tu i tamo su znali ukenjati sa kvalitetom boje.
Pogledao sam jotamastic se i ne pakira u manjim  pakiranjima od ovog tvoga, uglavnom pravilo kada na jednoj paleti stoje velike kante a na drugoj male kantice treba maznuti i ovu veliku.
I nama su znali često maznuti ove male a velike ostavili jer ih je bilo teško nositi.
Baš me zanima šta su poslje izvodili ako su šta pofarbali sa kontaktom

hahah dobro da ja nisam ništa počeo farbati s tim kontaktom..a ništa sad će mi stajat kad nemam to di utrošit..

Zuhra

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #13 : 28 Veljače, 2012, 22:28:28 »
Biš se začudio kad bi skužio da to više ne možeš skinuti ni razređivačom

Deno

• Gost
Jotun boja..Zaštita..
« Odgovori #14 : 29 Veljače, 2012, 03:02:17 »
Ako netko može nabaviti Jotun A komponente nek se javi..