Autor Tema: pjeskarilica  (Posjeta: 15156 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SCARY

• Gost
pjeskarilica
« Odgovori #15 : 10 Ožujka, 2012, 19:09:18 »
škrinja je rođena za tak nekaj... em ima dovoljno prostora, em je zadihtana, em je izolirana, em ima magnetska vrata...

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
pjeskarilica
« Odgovori #16 : 11 Ožujka, 2012, 14:22:46 »
kompresor dovoljan za pjeskarenje felgi, ovjesa i manjih stvari je već od nekih 200 litara... naravno na dizni promjera 1-2,5 mm.... ali da je u igri sustav sa jednocjevkom i posuda sa stlačenim medijem za pjeskarenje... Znači imaš na njušlkalu neke posude sa pištoljima za pjeskarenje već od nekih 2500 kn, i uzmi kompresor 250 litara, kvarcni pijesak od 0.1-0.6mm... i garantiram da će radit super na manjim dijelovima... šasiju zaboravi...

Offline turpija

• Olschool apprentice
  • *
pjeskarilica
« Odgovori #17 : 11 Ožujka, 2012, 17:26:11 »
sad smo već došli do nečega konkretnog ... kompresor 200L, pjeskarilica (posuda stlačena jel), dizna 2mm ... a super bi bilo imat neku komoru da svi ne proklinju takvu zabavu ...

pjeskarit ne mislim šasiju od fiće ili trans ama, nego sitne pizdarijice ... npr. ovo...

Offline choke

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
pjeskarilica
« Odgovori #18 : 24 Travnja, 2012, 19:59:48 »
Taj sistem pjeskare će ti radit odlično. Ja sam u bivšoj firmo napravio takvu od plinske boce za propan-butan sa HŽ-a.(to je veča boca nego ona za domačinstvo) . Savjet ti je da si negdje kupiš keramočke ili vidija mlaznice.dizne jer sve ostalo neće dugo trajat. Crijevo možeš stavit i obično hidraulično ali pazi da ti se nerade šlinge i da ga nesavijaš jako jer mu dosta smanji vijek. Kako svi kažu problem je kompresor. Sa ovim malim od 50-100 litara nećeš ništa napravit. Nije ni jako važno koliko je litara , nego je važno koliko k0oličinski pumpa. Ja sam pjeskario sa diznama od 8,10,i 12mm. To je za građevinske strojeve i nešto veće. Tebi treba dizna od3-4mm , pijesak do 1,5mm i do 8 bara. Ja sam sa diznom 8 mm pjeskario kompletnog fićeka i nisam ga nigdje uništio sqa pjeskarenjen-samo manji tlak i polagano.

Offline MrNovak

• Junior member
  • **
pjeskarilica
« Odgovori #19 : 30 Travnja, 2012, 20:59:27 »
eh sad ja sam razgovarao sa covjekom koji prodaje profi opremu za pjeskarenje .. znaci profi pistolj treba 800 litara zraka u minuti..
protok i protok je bitan
na kraju sam kupio amater pistolj al sad sam kupio prefini pijesak lol dosao uzeo a sad je ko brasno hehehe
Ako ima zdravlja ima svega!!!

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
pjeskarilica
« Odgovori #20 : 20 Studenoga, 2012, 20:09:31 »
da ne otvaram novu temu, pa da krenem :D

gdje u zg-u kupiti Šljaku za pjeskarnje ili aluminij-oksid?

Offline Wheeler

• Antique Member
pjeskarilica
« Odgovori #21 : 21 Studenoga, 2012, 12:07:04 »
Šljaku moš kupit u VG u dućanu firme Telack http://www.telack.com/ adresa Baranjska 3, Gradići

Samo šta je očajno skupa - 150 kn za 7 kila

Ako nađeš negdje nešto jeftinije javi!
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline pelepelezg

• Antique Member
pjeskarilica
« Odgovori #22 : 21 Studenoga, 2012, 17:21:37 »
dobro je za znat... 7kg je skupo ali ako koristis u zatvorenom prostoru koristis ju puno puno duze od pjeska...

Offline Wheeler

• Antique Member
pjeskarilica
« Odgovori #23 : 21 Studenoga, 2012, 19:34:44 »
istina, samo sam ja lijen napravit si kutiju, a i obično ono šta hoću popjeskarit (mala teško dostupna mjesta na autu) ni nebi mogao nešto dobro zatvorit da mogu pokupit tu šljaku ponovo.

Offline pelepelezg

• Antique Member
pjeskarilica
« Odgovori #24 : 21 Studenoga, 2012, 19:54:54 »
evo ja trazim bas nesto idelano za tu kutiju i nasao sam :D. trazim staru skrinju koja ce mi posluziti ko kutija za pjeskarenje. magnetno se zatvara znaci vakumski je zatvorena a na poklopcu bi izrezao otvor na kojem bi slozio plexi da vidim nutra i negdje zbusio dvije rupe na koje bi pricvrstio nekakve deblje vece gumene rukavice ili slicno i njih isto zaljepio ili fizicki pricvrstio da isto nema nikakvog propustanja i da mogu unutar toga baratati sa dijelovima posto mi to treba za manje dijelove. mozda jos svjetlo neko zmontirat nutra i gas! bas sam danas po prvi put probao malo pjeskariti i to opci kaos od prasine :D tak da za sada dok ne nadem odgovarajucu skrinju nema radova sa te strane :D :D

Offline Wheeler

• Antique Member
pjeskarilica
« Odgovori #25 : 21 Studenoga, 2012, 23:20:57 »
Da, zato sam i ja tražio bio škrinju staru nekakvu, isto ideja sa pleksijem. Par napomena koje sam dobio - bilo bi dobro napravit rupu na sredini na donjoj i gornjoj stijenki kutije, dole da se vadi šljaka (bilo bi dobro da se udubi cijela stijenka prema rupi da se olakša čišćenje), a gore da ima odušak, i to stavit nekakvu cijev bar pola metra okomitu tak da se ne gubi šljaka prema gore.

Možda bi za spremanje bilo spretno da se taj odušak da maknut kad ne treba :)

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
pjeskarilica
« Odgovori #26 : 22 Studenoga, 2012, 00:15:02 »
Deco... :lol: Ne igrajte se beduina... :rofl: :rofl: bez adekvatne kutije, a ja sam isto bas kontao - stara škrinja... Ja vise ni ne pomisljam na home made pjeskarenje. :D

Od posta dvesta sedamdeset pa dalje... :vecernji:

http://www.renault4serbia.com/showthread.php?1348-Frikomobil-Pucko/page27

:piva:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Andrija

• Olschool apprentice
  • *
pjeskarilica
« Odgovori #27 : 15 Prosinca, 2012, 15:16:03 »
Sve što mi pokušavamo raditi je ništa...ja imam kompresor zapremnine 400l 8-9bara radni tlak...pokušavo sam pjeskariti ima i protoka i svega ali to je meni isti k kao i sa žićanom četkom...i slučajno sam saznao da jedna firma koja se bavi izradom ograda ima zvjersku pjeskaru...odneo sam zadnji most i prednje stupove na probu i mogu reći da je kao novo došlo nazad...oni imaju agregat od 60ks i radni tlak od 30bara, a veličinom pjeska određuju snagu tj. hoće li proderati lim ili ne....to je pjeskarenje ;)

Offline Andrija

• Olschool apprentice
  • *
pjeskarilica
« Odgovori #28 : 15 Prosinca, 2012, 15:16:39 »
Sve što mi pokušavamo raditi je ništa...ja imam kompresor zapremnine 400l 8-9bara radni tlak...pokušavo sam pjeskariti ima i protoka i svega ali to je meni isti k kao i sa žićanom četkom...i slučajno sam saznao da jedna firma koja se bavi izradom ograda ima zvjersku pjeskaru...odneo sam zadnji most i prednje stupove na probu i mogu reći da je kao novo došlo nazad...oni imaju agregat od 60ks i radni tlak od 30bara, a veličinom pjeska određuju snagu tj. hoće li proderati lim ili ne....to je pjeskarenje ;)