Autor Tema: Obnova pojaseva  (Posjeta: 2597 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

prle69

• Gost
Obnova pojaseva
« : 08 Ožujka, 2012, 21:33:43 »
Da li itko popravlja pojaseve - mijenja gurtnu?
Trebam i za automatske i za obicne(bez federa)
Negdje citao da treba jaka masina

dbrezari

• Gost
Obnova pojaseva
« Odgovori #1 : 23 Kolovoza, 2012, 00:20:57 »
da se nadovezem na kolegu.
Ja bih nove gurtne kupil al  kog sam pital nitko nema nit misle da buju ikada imali
ajd raspalite s bilo kakvim info ima

Offline deda

• Antique Member
Obnova pojaseva
« Odgovori #2 : 23 Kolovoza, 2012, 08:54:35 »
Treba šusterska ili tapetarska mašina i najlonski konac,a kaj nemreš nabavit druge,ja nisam nikad ćuo da netko to radi.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Obnova pojaseva
« Odgovori #3 : 23 Kolovoza, 2012, 09:21:35 »
Bas... Ako ikada raskopas onaj mehanizam - he he he... Mislim da ces sce svece s neba skinuti. Ja probao jednom kad mi je na Cromi zastekao pojas. :D
Ako vam trebaju samo ''trake'' odnosno , ajmo reci - pojas, skinite ga na bilo kojem autu i stavite sebi. Pitanje je jedino - kako ga ''montirati''. Jer, ako budes rastavljao onaj zatezac, onu ''mašinicu'' - mislim da je to posao da se ukakis. A ako ga samo zelis ''prisiti'' - mozes i to. Ali znaj da ti o njemu ''visi glava''.
Po nekim, kao, pravilima i preporukama - nakon svake jace prometne nezgode - pojasevi bi se preventivno trebali zamijeniti. Ne znam tko to radi, ali... Kao, izgube svoje svojstvo elasticnosti ovo-ono... Mada... Kad malo bolje razmislis o svemu - koliko te spasi ta ''elasticnost'' kad, ne daj boze zveknes u nesto sa 80km/h...
Znaci - mozes ga ''prisiti'' isto kao sto ga sivaju i u tvornici. Ono - uokolo po preklopu pa jos dijagonalno, ali...
Ne savjetujem ti to... MNozda za krajnju nuzdu. O kojem se autu radi uopce i zasto ti to treba?
Zar zbilja ne mozes naci nista polovno, a dobro? :sok:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline ivmatic86

Obnova pojaseva
« Odgovori #4 : 23 Kolovoza, 2012, 09:35:34 »
Nakon svake jače prometne (pogotovo poviše 80km/h) Nikako ne minjat pojaseve, to je TOTALNO NEPOTREBNO!
Triba prominit auto :rofl:.
Pojaseve četi uredno zašit bilo ko, ko radi tende za kuće,kamione, brodove, i to za male pare jako kvalitetno.
Uzmeš od drugog auta, opereš i odenseš da ti zašiju. nemoj rastavljat mehanizam.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

dbrezari

• Gost
Obnova pojaseva
« Odgovori #5 : 29 Kolovoza, 2012, 00:20:42 »
Citat: ivmatic86;336173
Nakon svake jače prometne (pogotovo poviše 80km/h) Nikako ne minjat pojaseve, to je TOTALNO NEPOTREBNO!
Triba prominit auto :rofl:.
Pojaseve četi uredno zašit bilo ko, ko radi tende za kuće,kamione, brodove, i to za male pare jako kvalitetno.
Uzmeš od drugog auta, opereš i odenseš da ti zašiju. nemoj rastavljat mehanizam.

Hvala na infou.
sanse da nadjem dovoljno dug pojas za VW T3 kombi sredni red u 3 točke su male , jako male - ovak ga ima prek 2.5 m ;D da ne kazem da mozda i vise ovo je odokativna metoda :rofl: