Autor Tema: kineski tig aparat  (Posjeta: 11832 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline turpija

• Olschool apprentice
  • *
kineski tig aparat
« : 23 Ožujka, 2012, 13:07:38 »
sta mislite o ovom uređaju

http://www.ebay.com/itm/200670909552

nisam baš nešto upoznat s tigom, ali ima hrpu točkića, svakakvu struju, svakakvih dodataka, čini se dosta jak i ne izgleda loše

možda mu nešta drastično fali, ali ja ne primjećujem ... osim cijene koja je više nego pristupačna ...

Offline ivmatic86

kineski tig aparat
« Odgovori #1 : 23 Ožujka, 2012, 19:10:09 »
Mislin da je ovo odlična ponuda, nema veze šta je Kineski, možda i neče radit 20 godina, ali za ovu cijenu je odlično. ima dobru opremu i radne karakteristike.
99,4% pozitivan "feedback" govori da su i ostali kupci zadovoljni. Ovo je vjerojatno kopija Japanskog OTC uređaja za zavarivanje koji je vrhunski :gosp:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

a112

• Gost
kineski tig aparat
« Odgovori #2 : 23 Ožujka, 2012, 19:24:23 »
Cijenu uvećaj za 250 dolara poštarine + bar 100 dolara carine.
« Zadnja izmjena: 23 Ožujka, 2012, 19:26:27 a112 »

Offline dupli

• Senior member
kineski tig aparat
« Odgovori #3 : 23 Ožujka, 2012, 19:49:06 »
sad ce tebi barba rec nesto o tome , znaci  , taj tig  moze varit s svim elektrodama ,rutilnim bazicnim  ,celuloznim , a s tigom isto vari sve materijale jer tamo pise ac-dc , s ac varis aluminij i legure a s dc varis sve ostalo,  tako da je to dobar aparat upitne kvalitete i povoljne cijene ,
moje misljenje je da na to doidas 2000 kuna i lipo kupis u sloveniji tig aparat , da ti mozak stane , samo moras odabrat proizvodjaca iz eu , jer akonije onda ti carina nece pustit aparat u hrvatsku , ako imas prijatelja u sloveniji , on ti napise da je tebi proda taj aparat za 100 eura pa netribas ni carinu platit a mozda prodjes i bez pretresa
http://www.ipo-tools.com/varilna-tehnika/artikel/varilni-inverterski-aparat-tig-200p-ac-dc/2
Popravljam ono što nitko nemože

Offline KAISER SOZE

• Antique Member
  • Spol: Muški
kineski tig aparat
« Odgovori #4 : 24 Ožujka, 2012, 06:20:32 »
ima u Fažani predstavnik IPO-a za HR
http://www.ipo-tools.hr/

Offline deda

• Antique Member
kineski tig aparat
« Odgovori #5 : 24 Ožujka, 2012, 07:58:38 »
Od Kineza ne kupujem ni rižu,nek si oni s tim švasaju svoje bambuse.

Offline dupli

• Senior member
kineski tig aparat
« Odgovori #6 : 24 Ožujka, 2012, 13:36:21 »
deda  ,:palac:

Offline Trazitelj

• Veteran member
kineski tig aparat
« Odgovori #7 : 24 Ožujka, 2012, 15:19:08 »
Ako uvećate slike, i malo bolje pogledate, to su identični aparati...
Ja osobno imam Gude co2, koji je kao Njemački...
A na net-u ima nekoliko identičnih kineza...
Meni je taj "njemac" izgorio, tj. došlo je do kratkog spoja namotaja i jezgre transformatora. Kad sam ga rastavio, tek tada sam vidio tu "njemačku" kvalitetu... Namotaji na transformatoru su motani najvjerojatnije rukom, izgledaju ko klupko špage! Nema pravilnog redosljeda namot do namota, nego jedan preko drugog lijevo-desno, i jedan namot je bio direktno na jezgri i taj je probio...
Popravak aparata se sveo na odmatanje tog 1 namota žice, skidanja lak izolacije i samo sam rukom zamotao namote zajedno i izolirao termo bužirom. Od tada radi već skoro dvije godine.
Tako da je upitno u današnje vrijeme šta je kvalitetno, a šta ne...
Ovaj moj je deklarirani "njemac", a u biti ofarbani kinez!

Offline dupli

• Senior member
kineski tig aparat
« Odgovori #8 : 24 Ožujka, 2012, 17:28:12 »
trazitelj , pa vecinom su ti svi ti aparati za varenje  (inverteri ) kineski  , a ako nisu kineski onda su sklopljeni od kineskih dijelova , ja sam ih par komada popravljao , pa znam , i ja takve aparate ni ne koristim za sebe ,  koristim samo transformatorske i to je to  ,
imam tig od 50 kg na tockovima  i imam co2 isto nekih 50-60 kila , i imam dva obicna rel aparata ponekih 30-40 kila i znam da su svi orginal  bez kineskih dijelova a ako mi i stagod ode od elektronike to sve imam za kupit u cipoteci

Offline turpija

• Olschool apprentice
  • *
kineski tig aparat
« Odgovori #9 : 24 Ožujka, 2012, 23:07:33 »
ovaj s ebaya je  530+250$ + 30% = 5500kn
ovaj ipo tools kosta 5190, a 4800kn za keš

znači, em što je ljepše boje, ispada i jeftinije

a niš, kupiću si ovaj ipo kad uzmognem

Offline dupli

• Senior member
kineski tig aparat
« Odgovori #10 : 24 Ožujka, 2012, 23:56:09 »
eto moj turpija , ako ti treba pokazat kako se vari ,samo javi pa cemo i to rijesit

Offline turpija

• Olschool apprentice
  • *
kineski tig aparat
« Odgovori #11 : 25 Ožujka, 2012, 13:03:44 »
još se učim s co2

al slobodno pokaži koju sličku, nebum se ljutil

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
kineski tig aparat
« Odgovori #12 : 26 Ožujka, 2012, 00:47:39 »
frend ima ovaj od Ipo tools... odlično radi i ja sam s njim radio i nemam zamjerki.... plus što ima 2g. garancije
I može se uzeti kod njih na rate...

Offline dupli

• Senior member
kineski tig aparat
« Odgovori #13 : 26 Ožujka, 2012, 15:52:28 »
[/IMG]

turpija , ma ti si  mene krivo  razumio  , nemoj se ljutit , nisam ja mislio rec da ti nemas pojma varit a ja sam faca , evo  ovo sta si zavario sa co2 je dobro i sta tomu  fali  , nego si rekao  da nisi bas upoznat sa tigom  , ja sam zaposlen kao  zavarivac vec oko 15- ak godina i jos se uvijek  ucim varit  , ali  mozda imam malo vise iskustva od tebe pa ako ti treba kakav savjet  ili pomoc slobodno se mozes meni  obratit

dosta sale ,  evo  ovo je vareno  tigom  ,lim 3mm cijev 1,5 mm ,tocno 47 ampera s mojim telwinom
[/IMG]

da bi se tocno  vidilo kako to izgleda tu je i kljuc 10

[/IMG]

Offline turpija

• Olschool apprentice
  • *
kineski tig aparat
« Odgovori #14 : 28 Ožujka, 2012, 20:39:52 »
2 dupli: ma kakva ljutnja ... meni su dobri tig varovi perverzija i uvijek mi je drago pogledat kako drugi rade, a valjda cu se i ja jednog dana okusati u toj tehnici ;)
ovu fotku sa co2 sam stavio da se malo pofalim ... tako izgledaju neki moji bolji varovi, inace ih ima svakakvih ... al tjesim se da je aparat kriv :P

2 risbo: jel se zavaruje štogod na "c1" ... nešto se slegla prašina u zadnje vrijeme (vidim da imaš u sigu link pa ono...)