Autor Tema: Renault 19 GTS  (Posjeta: 3690 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sc 850

• Veteran member
Renault 19 GTS
« : 24 Travnja, 2012, 23:05:53 »
Kupljen pred 2 godine,nakon dugog slaganja konacno sam ga regao.Sve je original na njemu osim zadnjeg lonca.Auto je proizveden u Francuskoj a dolutao je iz Svicarske.Promijenio sam diskove naprijed i iza,nove plocice,alternator,remen i zatezac,svjecice,kablovi,kapa,ulje i filteri,rotor,dihtung poklopca ventila,lezajevi...Sluzi mi za svaki dan i jako sam zadovoljan s njim.
Malo podataka:
54 kw,1721 cm3,GTS,1991g.,Francuska
Par slika:

fiat 850 sport

Offline romyo

Renault 19 GTS
« Odgovori #1 : 25 Travnja, 2012, 09:01:55 »
Odličan ... :gosp:

Ima nešto privlačno u tim kratkim Devetnajsticama.

Daju se pronaći jako dobri primjerci, za stvarno male novce.
Ako biš uspio nabaviti original ratkape, to bi ga dosta diglo.

1.7 motor. Pitanjce... Gradska vožnja, onako normalnim režimom, cirka potrošnja ?

Offline dani16v

• Senior member
Renault 19 GTS
« Odgovori #2 : 25 Travnja, 2012, 10:00:27 »
Izgleda stvarno ocuvana
Kako kaze romyo orginal ratkape ili mozda neke orginal alu felge bi ga podigle :) I jedno dobro poliranje mislim da
joj ne bi skodilo...

Ja imam 1.8 16v devetnaju i trosi mi po gradu cca 8 litara,sasvim normalne voznje,znaci bez neke extra paznje da jedva diram gas itd...

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
Renault 19 GTS
« Odgovori #3 : 25 Travnja, 2012, 14:51:01 »
Dobar stroj :D
Nema akcije bez reakcije!

Offline ed-gst

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #4 : 25 Travnja, 2012, 14:57:07 »
Citat: dani16v;312285
Izgleda stvarno ocuvana
Kako kaze romyo orginal ratkape ili mozda neke orginal alu felge bi ga podigle :) I jedno dobro poliranje mislim da
joj ne bi skodilo...

Ja imam 1.8 16v devetnaju i trosi mi po gradu cca 8 litara,sasvim normalne voznje,znaci bez neke extra paznje da jedva diram gas itd...

najveca glupost koju sam ikad u zivotu cuo,
hahahahahah
ne zavaravj posten narod

a112

• Gost
Renault 19 GTS
« Odgovori #5 : 25 Travnja, 2012, 21:09:55 »
Nadam se da si sačuvao originalni filter zraka, kablove i svjećice jer jednog dana ovaj će primjerak vrijedit mnogo para pa bi bilo šteta da to nedostaje.

Offline dani16v

• Senior member
Renault 19 GTS
« Odgovori #6 : 25 Travnja, 2012, 21:20:18 »
Glupost? Ma znao sam da nisam trebao nista pisati....ljudi obicno pricaju lovacke u svezi te potrosnje,neznam sto netko ima od toga.
Meni trosi toliko koliko sam napisao,neznam sto ti vozis i kako vozis,ali meni trosi kao sto sam napisao cca 8 litara,i to mi je napocetku bilo
nevjerojatno jer su mi mali auti tipa twingo i ibiza trosili skoro toliko.Normalno kada se vozim brze,da trosi i 13l...

U biti nema veze neda mi se s nikime prepirati koliko,kako i sta

Offline sc 850

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #7 : 25 Travnja, 2012, 23:45:16 »
Po zimi kad je bilo opako hladno trosio je oko 10-11 litara,ali sad kad je vani toplo trosi izmedu 8 i 9 litara.Niti ja ne vjerujem da je to moguce ali je.Kad sam ga kupovao mislio sam da ce me potrosnja pokopat ali Dany16v ima pravo.Cak mi je i prijasnji vlasnik rekao da ne trosi puno ali mu nisam vjerovao.Inace kaj se ratkapa tice s unutrasnje strane je ili Renaultov znak ili nesto sto mi je zvucalo na original pa su zato gore ali imam u pripremi felge za njega.
fiat 850 sport

Offline romyo

Renault 19 GTS
« Odgovori #8 : 26 Travnja, 2012, 00:00:05 »
Ma i sa moje strane je malo bedasto pitanje bilo o potrošnji...

Ali, ja več dugo godina gledam polovne dvanajstice i tako često sa ekipom pričam o njima,
i svi uvijek imaju istu šprehu... " ajme, bježi od 1.7 motora, to su potrošači i slično... "

Inače, te devetajstice imaju strašno lijepe original ratkape, one kao pune su u sredini i imaju po samim rubovima dosta rupa.
Nekakva mat srebrena boja su, ali to mora da je teško za pronači. No, svakako če mu lijepo sjesti dobre ALU.

A, ništa... puno bezbrižnih kilometara.

Offline ed-gst

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #9 : 26 Travnja, 2012, 10:16:16 »
Citat: sc 850;312458
Po zimi kad je bilo opako hladno trosio je oko 10-11 litara,ali sad kad je vani toplo trosi izmedu 8 i 9 litara.Niti ja ne vjerujem da je to moguce ali je.Kad sam ga kupovao mislio sam da ce me potrosnja pokopat ali Dany16v ima pravo.Cak mi je i prijasnji vlasnik rekao da ne trosi puno ali mu nisam vjerovao.Inace kaj se ratkapa tice s unutrasnje strane je ili Renaultov znak ili nesto sto mi je zvucalo na original pa su zato gore ali imam u pripremi felge za njega.

on je reko za potrosnju na 1.8 16 v
a bez lazne skromnosti,mislim da je mozda samo 3 ili 4 covjeka u hrvatskoj bolje upucena u te motore nego ja tako da vam referenca ne stoji kad se tice 19naje i njihovih motora,

Offline sc 850

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #10 : 26 Travnja, 2012, 14:03:12 »
Jednog dana kad ga kupis od mene budes vidio da je istina.
fiat 850 sport

Offline ed-gst

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #11 : 26 Travnja, 2012, 15:08:30 »
binggggggggggggggggg,ja govorim za 1.8 16 v a ne za 1.7

nisam tebi govorio vec njemu ;)

a tvoja potrosnja je najnormalnija,8-9 i po zimi vise,o tome smo ja i ti vec pricali na mob,
zato i govorim njemu da je nemoguce da 1.8 16 v trosi po gradu 8
ja sam se tih motora navozo u zivotu mom mladom,i nemre mu trosit 8 nikak po gradu, :)

Offline sc 850

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #12 : 26 Travnja, 2012, 20:46:18 »
Ja govorim za 1.7,a opet si mislim zasto mu ne bi auto trosio 8l.Vidio sam kojekakvog krsa koji je zacudo trosio vrlo malo.
fiat 850 sport

Offline ed-gst

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #13 : 26 Travnja, 2012, 21:18:08 »
nemre,nema sanse,jer je taj motor naveci potrosac dok stoji i kreni stani,,ja ga na magistrali moram jako dobro pazit da bi spustil mrvicu ispod 9
tj  ajmo ovak,ispod 90 lipa po ovoj cijeni benzna nejde na otvorenoj cesti,
cim dodjem u grad katastrofa,ali ne samo ovaj,svi koje sam imo ,a promijenio sam ih bar 10 :)
s tim da mi je sad motor prva liga,
necu ti blatiti dalje temu,imas odlican autic,i cuvaj ga,nabavi si one felgice koje zelis i auto ce bit odlican

Offline sc 850

• Veteran member
Renault 19 GTS
« Odgovori #14 : 26 Travnja, 2012, 23:01:35 »
Naletio sam na otpadu na ocerupani 16v,jos ima branike,farove,od iza samostelajuce konije,spuh od inoxa itd,blok motora itd.Otici cu ga ostrugat jer ga je steta,a vlasnik otpada ima i dobrih felgi.Kzes da znas za nekolko ljudi koji su eksperti za 19 ice.Ak je netko od njih u Zg ili okolici,posalji mi neki broj na pm jer me zanimaju neke informacije.
fiat 850 sport