Autor Tema: Koja temeljna za zaštitu karoserije  (Posjeta: 18071 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Koja temeljna za zaštitu karoserije
« Odgovori #15 : 19 Srpnja, 2012, 20:22:15 »
Može, preporučan Hempel 2K Epoxy filler
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Deno

• Gost
« Odgovori #16 : 19 Srpnja, 2012, 23:39:13 »
Citat: Bayanero;329583
Nisi skontao. Nude Terotex 2000 "obicni"-sta god to znacilo i Terotex 2000 na vodenoj bazi.

Moje mišljenje je da je bolji obični..jer ovaj na vodenoj bazi po meni nije neki,kao i kod boja na vodenoj bazi..svi kažu da im je bolje sa običnima tj Nitro bojama..

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #17 : 20 Srpnja, 2012, 07:44:47 »
Svi bježe od nećeg novog,to je glavni razlog zašto se priča da boje na vodenoj bazi ne valjaju.Tako je nekada bilo i sa akrilnim bojama,pa praimerima,itd.Ako se postupa po uputama i pazi što ide na što,kako i kada neće biti problema,ali treba se malo potrudit i proučit i savjetovat sa ljudoma koji znaju što rade,a ne se oslanjat na priče po kafićima i mudrovanju nestrućnih i amaterskih majstora.

Offline beast001

• Oldschool rookie
« Odgovori #18 : 31 Listopada, 2012, 20:09:03 »
evo slucajno sam naletio na temu pa mi je nesto palo na pamet,ako ima netko iskustva i probao je kakve su hammerite-ove boje ,dali to valja sta za staviti na auto posto su 1k.?ako se stavljaju na ograde koje su stalno vani i moze ici direkt na hrdu,sta kazete?pozzz svima
Ritmo fan

Offline jonge

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat 128 sc
« Odgovori #19 : 20 Siječnja, 2013, 09:32:15 »
Podnosi li kit škverski 2k primer od hempela, jotuna, sigme ili internacionala?
A sta se tice hammeritea, ja sam na yugu rodulom ga stavija na portapak, i jos sam ga i malo razridija, i to sve s minimalnom pripremom, i evo drzi vec godinu dana

Offline chaos

« Odgovori #20 : 20 Siječnja, 2013, 13:02:23 »
Citat: beast001
ako ima netko iskustva i probao je kakve su hammerite-ove boje ,dali to valja sta za staviti na auto posto su 1k.?ako se stavljaju na ograde koje su stalno vani i moze ici direkt na hrdu

Katastrofa! Čak i kad očistiš sve kako spada i kad koristiš njihovu temeljnu. Uglavnom tvrdo i krto, a uz to i skuplje od ostalih proizvođača.

(Ograda ili dvorišna vrata nisu u istim uvjetima korištenja i eksploatacije kao vozilo.)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline ivmatic86

« Odgovori #21 : 20 Siječnja, 2013, 14:34:07 »
Citat: jonge;366546
Podnosi li kit škverski 2k primer od hempela, jotuna, sigme ili internacionala?
A sta se tice hammeritea, ja sam na yugu rodulom ga stavija na portapak, i jos sam ga i malo razridija, i to sve s minimalnom pripremom, i evo drzi vec godinu dana

Ovisi koji kit. Ako je 2k epoxy onda odlično! Radija san sa hempelovin 2k epoxy filler-om (kit) sa svin tin bojama osin sigme i vrhunski je.
Možeš rješit šta od tih boja? :D

Offline uno_abarth

• Senior member
  • Vozilo:: Fiat Uno 1.6
« Odgovori #22 : 21 Siječnja, 2013, 19:39:41 »
Citat: beast001;349350
evo slucajno sam naletio na temu pa mi je nesto palo na pamet,ako ima netko iskustva i probao je kakve su hammerite-ove boje ,dali to valja sta za staviti na auto posto su 1k.?ako se stavljaju na ograde koje su stalno vani i moze ici direkt na hrdu,sta kazete?pozzz svima
Ja probao na nosacu akumulatora i podu, sa i bez antikora (zuta kantica), i to sam uzeo onu malu kanticu 0,2 l, koja je oko 50 kn. U oba slucaja, gdje god je ostalo malo hrđe, probila je van, a ovo gdje sam isao sa antikorom je jos gore... Uglavnom, razocaranje...

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #23 : 21 Siječnja, 2013, 19:55:25 »
mislim da je Chromosov Wash primer cist solidan, a cijena je i vise nego OK

Offline gigi V8

• Antique Member
« Odgovori #24 : 23 Siječnja, 2013, 17:13:16 »
boja na hrđu !!!???????????????
da netko ne shvati krivo -  to je izmišljeno za prodavanje magle- i za ljenjivce !!!! (kom krivo a kom pravo zbog toga)

na ispjeskarenu ili temeljno očišćenu podlogu, čistu, obrisanu nitrom.. staviti DVOKOMPONENTNU EPOXI TEMELJNU, U DVA SLOJA !!
i to je to !!

netreba tu velike mudrosti ili nauke ili experimentiranja!
tko želi trajnost i kvalitetan posao - onda je ovo ispravan  postupak !!

Offline ivmatic86

« Odgovori #25 : 23 Siječnja, 2013, 17:31:55 »
Eeeeeeeee, to je to! :palac:

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #26 : 27 Siječnja, 2013, 23:59:46 »
prije par dana sam poceo rezuckati po svojoj bembici,a kako treba i variti ,vareno trazi zastitu.kupih hempro 1k primer reaktivni osnovni .kontao sam sa time prelaziti cisti lim, jel navodno, poslije nije problem to prelaziti sa 2k sprickitom.
dali netko ima iskustva sa navedenim?
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline matija0610

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #27 : 28 Siječnja, 2013, 14:28:48 »
hajde da se nadovežem na temu:

koji temelj od dolje ponuđenih mi savjetujete staviti na opjeskarenu šasiju i lim !?

1. Helios E-ZP MIOX (epoxy cink fosfat)
2. Jotomastic 80 (epoxy )
3. Helios E-ZN (epoxy Cink)
4. Luxal Wash primer

ove imam na raspolaganju, a eventualno bih mogao doči i do
Hempel 1557
Hempel 1550
Sigmadur 280
Jotomastic 87
Jotun Barrier

napomena: temelj bi išao odmah nakon pjesakrenja, zatim limarenje pa pjeskarenje zavara i oštečenja pa nakon toga popravak temeljne !
Moram reči da je projekt low budget, pjeskarenje, limarenje, temelj mogu odraditi sam (imam gdje, imam s čim), ali molim savjete kako.

ovo su boje s kojima donekle raspolažem u firmi i mogu se snači za par litara, ali mi je problem izabrati najbolju, stoga molim pomoč. Molim da mi savjetujete i filer koji će biti kompatibilan sa tim temeljnim premazom.

Hvala

Offline matija0610

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #28 : 28 Siječnja, 2013, 14:29:13 »
Edit: obrisano
Dupli post

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
« Odgovori #29 : 02 Veljače, 2013, 16:58:53 »
To dok farbaš boju na hrđu to se meče na nekakvu staru ogradu koja se bu itak s vremenom zamjenila drugom ogradom,pa da ne trošiš pare bezveze,ali ne na autu to delat,nemreš ti "zabetonirati" hrđu da one ne probija.Hrđa se mora sčistit do kraja,znači ne samo pogladiti ju po površini,a još ti ostane sloj,to treba stuči,strgati dole,znači sčistiti ko da pjeskariš makar nebuš pjeskari,drot kefa na brusilicu i deri,dok ne dojdeš do čistoga železa,ne gladiti to,nije to ženska,to treba oštro šah s tim igrati :rofl::palac: